فشار بر خانواده‌ها برای پذیرش پول خون و شغل در ازای معرفی کشته‌شدگان اعتراضات به عنوان شهید

By | ۱۳۹۸-۱۱-۱۴

دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی خانواده‌های تعدادی از کشته‌شدگان اعتراضات آبان را تحت فشار قرار داده‌اند تا در ازای دریافت پولی معادل ۳۰هزار دلار به عنوان پول خون و امکاناتی چون حقوق بازنشستگی با معرفی فرزندشان به عنوان «شهید» موافقت کنند و طی یک مصاحبه اعلام کنند که فرزندشان از معترضان نبوده است.

شبکه خبری روداو به نقل از تعدادی از خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه در ایران گزارش داد که دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی برای رفع مسئولیت قتل معترضان از نیروهای امنیتی، به خانواده‌ها‌ی کشته‌شدگان، پیشنهاد پرداخت مبلغی به عنوان دیه داده‌اند به شرطی که خانواده‌ها موافقت کنند که فرد کشته شده، شهید خوانده شود. 

این فشارها از جمله به خانواده برهان منصورنیا وارد شده است، جوانی فارغ‌التحصیل رشته دامپزشکی که در جریان اعتراضات سراسری ۲۵ آبان در کرمانشاه بر اثر شلیک نیروهای امنیتی به سوی معترضان، مجروح شد و ۳۵ ساعت بعد بر اثر شدت خونریزی و تعلل پرسنل بیمارستان در رسیدگی به او، جان باخت.

بنابراین گزارش، خانواده منصورنیا تحت فشار قرار گرفته‌اند تا نام برهان را به عنوان «شهید» ثبت کنند، به این معنی که اعلام کنند «او به دست معترضان کشته شده و نه نیروهای حکومت.»

یکی از نزدیکان این خانواده که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود به روداو گفت:‌ «نهادهای حکومتی پرونده منصورنیا را برای ثبت به عنوان شهید نهایی کرده‌اند و فقط به اجازه خانواده نیاز دارند.»

برهان منصورنیا در دانشگاه ارومیه در رشته دامپزشکی تحصیل کرده بود و دوران سربازی خود را سپری می‌کرد.بعد از کشته شدن برهان در جریان اعتراضات آبان ماه، خانواده پیکر او را با آمبولانس خصوصی به شهر خودشان بردند و شبانه دفن کردند. گفته می‌شود برخی از خانواده‌ها زیر فشار نیروهای امنیتی پذیرفته‌اند که عزیزان کشته‌شده‌شان شهید اعلام شوند.

گفته می‌شود به خانواده‌ها دیه ۳۰ هزار دلاری و حقوق ماهیانه ۳۰۰ دلاری پیشنهاد داده‌اند، به شرطی که خانواده‌ها موافقت کنند کشته‌شدگان شهید خوانده شوند. این پذیرش به معنی حضور در تلویزیون و اعلام برائت از مخالفان شرکت‌کننده در تظاهرات است. به نوشته روداو امتیازهای دیگری مانند سهمیه تحصیل دانشگاهی و تضمین اشتغال در ادارات دولتی از دیگر وعده‌های پیشنهادی است.

شبکه حقوق بشر کردستان در گفت‌وگو با روداو این اعمال فشار به خانواده‌ها در کرمانشاه، مریوان، سنندج و جوانرود را تایید کرد و گفت به دلیل ترس از به خطرافتادن خانواده‌ها، شمار دقیق موارد اعلام نمی‌شود.

اعتراض‌های سراسری آبان گذشته در ابتدا در اعتراض به افزایش ناگهانی بهای بنزین آغاز شد و در شهرهای مختلف در مخالفت با حکومت ادامه یافت. سپس با قطع اینترنت و سرکوب بی‌رحمانه حکومت مواجه شد، به طوری که به گفته خبرگزاری رویترز در جریان اعتراضات آبان بیش از هزار و ۵۰۰ معترض در ایران به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند.

ایران اینترنشنال:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *