شلیک اشتباهی ناو جماران بسوی یک شناور دیگر ارتش/ کشته شدن ۱۹ نفر

By | ۱۳۹۹-۰۲-۲۲

ناوچه “کُنارک” نیروی دریایی ارتش ایران در محدوده آب های بندرجاسک با شلیک اشتباهی ناو جماران، مورد هدف قرار گرفت.

روابط عمومی منطقه یکم دریایی بندرعباس، از بروز حادثه برای یکی از شناورهای سبک این منطقه در محدوده آب‌های بندر جاسک خبر داد.

به گزارش عصرایران، به گفته روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، 19 نفر در این حادثه به شهادت رسیدند.

روابط عمومی منطقه یکم دریایی بندرعباس، اعلام کرد: بعدازظهر روز گذشته(یکشنبه، 21 اردیبهشت 99) در حین تمرین دریایی شناورهای نیروی دریایی ارتش، شناور پشتیبانی سبک “کنارک” دچار حادثه شد که تاکنون شهادت یک نفر محرز و تعدادی نیز مجروح شده‌اند. ابعاد حادثه در دست بررسی دقیق کارشناسان فنی است.

غیررسمی؛ شلیک اشتباه ناو جماران به ناوچه کنارک

شنیده‌ها حاکی از آن است که یک ناوشکن ایرانی ساعاتی پیش هدف حمله اشتباه ناو ایرانی جماران قرار گرفته است.

بر اساس گزارش‌های تایید نشده، گویا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ناوچه جماران، ناوچه کنارک را اشتباهی با موشک زده که ۱۸ نفر پرسنل ناوچه در دریا مفقود شده اند و ۱ کشته تایید شده است. به احتمال تمامی پرسنل جان باخته‌اند و شناور هم کلا غرق شده است.

گفته می‌شود فرمانده ناو کنارک نیز شهید شده است.

یاسر حزباوی دبیر ستاد هرمزگان سعید جلیلی در انتخابات توییت کرد:

علی الظاهر ناوشکن جماران تو مانور اشتباهی ناوچه کنارک رو تو منطقه جاسک با موشک دریا به دریا زده و غرق کرده!

گفته می‌شود حدود ۴۰ نفر مفقود هستند!

وحید حاجی پور خبرنگار روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران نوشت:« بیمارستان بندرچابهار محل اعزام زخمی‌های حادثه بوده و برابر اعلام منابع تعداد کشته شده‌های حادثه به بیش از ۴۰ نفر رسیده که پیکر ۲۲ نفر از پرسنل تا کنون پیدا شده است.»

همچنین خبر‌ها حاکیست موشک از ناوچه جماران شلیک شده است.

گفته می‌شود بیانیه ارتش در خصوص حادثه شب گذشته و شهادت جمعی از ملوانان نیروی دریایی تا ساعاتی دیگر منتشر می‌شود.

نقشه محل حادثه شلیک اشتباهی کروز به شناور کنارک در جریان تمرین نظامی در محدوده آبهای ساحلی ایران در خلیج عمان

به گزارش ایسنا، کنارک ناوچه موشک‌انداز کلاس هندیجان با کد ۱۴۰۳ است که از سال ۱۹۸۸ در خدمت است.

این ناوچه در آخرین به‌روز رسانی خود در مهر ۱۳۹۷ مجددا به نیروی دریایی ارتش پیوست. ناوچه‌های کلاس هندیجان به دو لانچر دوتایی موشک نور تجهیز شده‌اند. از قابلیت و توانایی کلاس هندیجان می‌توان به مین‌ریزی و حمل آب با ظرفیت ۴۰ تن و پذیرش بار تا سقف ۴۰ تن بر روی عرشه اشاره کرد.

شناورهای کلاس “هندیجان” دارای ۴۷ متر طول و ۸.۵ متر عرض و آبخور ۲.۹ متری هستند. این شناورها ساخت هلند و کارخانه کشتی‌سازی damen هستند.

۱۲ مجروح حادثه ناو کنارک در بیمارستان چابهار بستری هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانشهر گفت: ۱۲ نفر از حادثه دیدگان ناو کنارک در بیمارستان امام علی (ع) چابهار بستری هستند.

دکتر مهران امینی‌فرد روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شب گذشته پس از اطلاع از حادثه و مجروح شدن تعدادی از خدمه و پرسنل ناوچه کنارک تعداد ۱۰ آمبولانس به اسکله هفت تیر اعزام شدند و مجروحان را به بیمارستان منتقل کردند.

وی افزود: در مجموع ۱۶ نفر به بیمارستان امام علی (ع) انتقال یافتند که یک نفر فوتی، سه نفر سرپایی درمان، ۲ نفر در مراقبت های ویژه و یک نفر جراحی و ۱۲ نفر تاکنون بستری هستند.

تکمیلی

تشریح جزئیات حادثه شناور کنارک/ اعلام آمار شهدا و نجات تعدادی از خدمه

روابط عمومی نیروی دریایی ارتش چگونگی بروز حادثه برای یکی از شناورهای سبک در منطقه عمومی آب‌های جاسک و چابهار را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، روابط عمومی نیروی دریایی ارتش با اعلام کرد:

«عصر روز یکشنبه بیست و یکم اردیبهشت در حین انجام تمرین دریایی توسط تعدادی از شناورهای نیروی دریایی ارتش در آبهای جاسک و چابهار، شناور پشتیبانی سبک کنارک دچار حادثه شد و تعدادی از دریادلان نیروی دریایی به فیض شهادت نائل آمدند.

پس از این حادثه تیم های امداد و نجات دریایی در فاصله کوتاه در محل حضور یافته و مجروحان و شهدا را از شناور تخلیه و به مراکز درمانی منتقل کردند.

گفتنی است نیرو های مستقر در شناور مذکور رشادت مثال زدنی در نجات جان همرزمان خود به خرج دادند.

تعداد شهدای این حادثه ۱۹ تن بوده و تعداد مجروحان نیز ۱۵ نفر است که در وضعیت مناسبی به سر می‌برند.

بر اساس این گزارش شناور حادثه‌دیده کنارک طی عملیاتی برای بررسی های فنی به محل اسکله دریایی منطقه منتقل شده است.

روابط عمومی نیروی دریایی ارتش ضمن تسلیت به خانواده‌های شهدای این شناور، بر آمادگی دفاعی و روحیه شهادت طلبی کارکنان غیور دریایی ارتش تأکید و عنوان کرده است، انتظار می ‌رود تا بررسی دقیق تیم های کارشناسی حاضر در محل حادثه، از هرگونه گمانه‌زنی در این خصوص پرهیز شود.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *