محمد جواد ظریف: عده ای از ترس کاندیداتوری من، مدام در کار وزارت خارجه کارشکنی می کنند؛ خیالشان راحت، کاندیدای ۱۴۰۰ نمی‌شوم / برخی به خاطر منافع اقتصادی، مخالف تصویب FATF هستند / درباره تبعات قیمت بنزین در آبان ۹۸ هشدار داده بودم

By | ۱۳۹۹-۰۷-۱۴

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: درباره تبعات افزایش ناگهانی قیمت بنزین در آبان ۹۸ هشدار داده بودم. ظریف گفت: قبل از کاندیداتوری رئیس جمهور روحانی در سال ۱۳۹۲ گفته بودم هرکس به سمت حل و فصل پرونده هسته ای حرکت کند قربانی خواهد شد و نه قهرمان.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: درباره تبعات افزایش ناگهانی قیمت بنزین در آبان ۹۸ هشدار داده بودم

به گزارش «انتخاب»، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان گفتگویی با روزنامه کارگر داشته است.

این روزنامه در خلاصه گفتگوی خود با وزیر خارجه نوشت: از پله های دفتر وزیر در وزارت خارجه وقتی بالا می رفتم به این موضوع می اندیشیدم که در برابر محمد جواد ظریف قبراق و همیشه حاضر جواب که مانند خودم از تن صدای نسبتا بالایی هم برخوردار است چقدر دوام می آورم؟

وقتی مراسم تشریفات تمام شد و وارد سالن منتهی به دفتر وزیر خارجه شدیم، دیدم که مانند استقبال های همیشگی از دیپلمات های جهان، دم درب ورودی ایستاده و انتظارمان را می کشد. رسمی و موقر مانند همیشه ولی با ماسک. در حین مصاحبه ولی از آن شور و هیجان همیشگی وزیر خارجه چندان خبری نبود و خستگی در چشم هایش موج می زد. آهنگ کلامش هم جز یک مورد که درباره انگلستان سخن می گفت به سختی بالا می آمد. کاملا مشخص بود تحت فشار است.

مخصوصا آنجا که گفت خیالشان راحت باشد کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ نمی شوم، بگذارید کارم را انجام دهم! نمی دانم چه شد که ناخودآگاه به یاد مرحوم عباس امیرانتظام افتادم که پس از بیست سال زندان به قول خودش از اوین اخراجش کردند؛ به جرم بی گناهی. این تشبیه وقتی به اوج رسید که محمدجواد ظریف گفت: قبل از کاندیداتوری رئیس جمهور روحانی در سال ۱۳۹۲ گفته بودم هرکس به سمت حل و فصل پرونده هسته ای حرکت کند قربانی خواهد شد و نه قهرمان. البته اگر نتوانستند با ظریف هم آن کنند که با انتظام انجام شد بی تردید دلیلی نداشت جز آنکه در بین بخش بزرگی از ملت ایران قهرمان شد. هرچند که می توان از سکوت هایی که نباید می کرد و یا اعلام مواضعی که نباید می گرفت، انتقاد داشته باشیم ولی بی تردید حکایت ظریف با تمام وزرای خارجه قبل از خودش کاملا متفاوت است.

مهمترین اظهارات ظریف در این گفت و گو به شرح زیر است:

رئیس جمهور نمی شوم ولی برای اجماع ملی در سال ۱۴۰۰ تلاش می کنم

عده ای از ترس کاندیداتوری ظریف در انتخابات سال آینده مداوم در کار وزارت خارجه کارشکنی می کنند

آنهایی که مردم را نسبت به آینده برجام ناامید کردند روزی باید در پیشگاه خدا، ملت و قانون پاسخگو باشند

می خواهم مردم متوجه شوند که چه اتفاقاتی در کشور و توسط چه کسانی رقم خورده است

برخی به خاطر منافع اقتصادی مخالف تصویب FATF هستند

شرمنده ملت ایران هستم ولی آمریکا اتاق مذاکره را به آتش کشید

ترامپ با علنی کردن روابط کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی به دنبال گرفتن عکس یادگاری بود

این که آمریکایی‌ها امروز می‌گویند ما دنبال تغییر رژیم در ایران نیستیم یک دروغ محض است. چون نمی‌توانند این
کار را انجام دهند چنین موضعی می‌گیرند.

من هیچ وقت انسان رادیکالی در زندگی نبوده ام و همیشه واقع بینانه به وقایع نگریسته ام. سیستم سیاسی آمریکا را به خوبی می‌شناسم.

با آقای بایدن زمانی که در کنگره، سناتور بود بار‌ها ملاقات کرده ام و به خوبی از روحیات همدیگر مطلع هستیم

موضوع آزادی جیســون رضائیان و آزاد شدن پول‌های ما دو پرونده جداگانه بود که در کنار مذاکرات ماه‌های آخر برای اجرای برجام، ولی به عنوان سه پرونده مستقل پیگیری شد و همزمان به نتیجه رسید.

در مورد پرونده مربوط به آقای جیسون رضائیان، ایران هم چندین زندانی خود در آمریکا را آزاد کرد و اینجا بود که وزارت امور خارجه شــانیت الزام را برای پیشبرد کار تا به سرانجام رسیدن پیدا کرد؛ لذا من به قوه قضائیه اعلام کردم که در برابر آزادی آقای رضائیان و چند نفر دیگر این تعداد زندانی خودمان را از آمریکا آزاد می‌کنم و مساله در شورای عالی امنیت ملی به جریان افتاد. آنچه که شما در سریال گاندو دیدید یک دروغ تمام عیار بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *