نظرسنجی: مشارکت در انتخابات ۲۷ درصد؛ رقابت اصلی بین رییسی‌ و احمدی‌نژاد

By | ۱۴۰۰-۰۲-۲۷

نتایج نظرسنجی اختصاصی ایران اینترنشنال حاکی است تنها ۲۷ درصد از مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت می‌کنند، رقابت اصلی میان ابراهیم رییسی و محمود احمدی‌نژاد است و کاندیداهای منسوب به اصلاح طلبان در بین رای دهندگان احتمالی مقبولیتی ندارند.

مشارکت در انتخابات

۵۵ درصد جامعه آماری در این نظرسنجی اعلام کرده‌اند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد، ۱۸ درصد مردد هستند و فقط ۲۷ درصد در انتخابات رای می‌دهند.

رقابت اصلی بین رییسی و احمدی‌نژاد

نظرسنجی انجام شده همچنین نشان می‌دهد که اگر شورای نگهبان صلاحیت محمود احمدی‌نژاد را تایید کند او رقیب اصلی ابراهیم رییسی خواهد بود.

آرای احمدی‌نژاد در این نظرسنجی ۲۹/۴ درصد و آرای رییسی ۲۹/۶ درصد برآورد شده است که حاکی از رقابت تنگاتنگ این دو کاندیداست.

بعد از آنها قالیباف و سعید محمد هر کدام با ۴ درصد ، ظریف ۳ درصد و آذری جهرمی و جلیلی با ۱ درصد در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

لاریجانی، رضایی، هاشمی، جهانگیری، عارف و تاج‌زاده با زیر یک درصد رای، رده‌های انتهایی لیست کاندیداها را در میان رای‌دهندگان احتمالی به خودشان اختصاص داده‌اند.

با وجود برتری اندک رییسی به احمدی‌نژاد در این نظرسنجی، نتایج نشان می‌دهد اگر افراد مردد در انتخابات شرکت کنند، احمدی‌نژاد شانس اول را خواهد داشت.

طبق این نتایج در صورت شرکت مرددها در انتخابات، احمدی‌نژاد با ۳۶ درصد و رییسی با ۱۲ درصد، رتبه‌های اول و دوم را به خود اختصاص می‌دهند

به این ترتیب تنها راه تضمین رای‌آوری رییسی در انتخابات این است که شورای نگهبان، احمدی‌نژاد را رد صلاحیت کند.

احمدی‌نژاد اعلام کرده که اگر رد صلاحیت شود در انتخابات شرکت نخواهد کرد و از هیچ‌ نامزدی هم حمایت نمی‌کند.

 

جهانگیری و ظریف، نامحبو‌ب‌ترین‌ها

در این نظرسنجی همچنین از مصاحبه‌شوندگان پرسیده شده که به کدام یک از نامزدهای انتخاباتی تحت هیچ شرایطی رای نمی‌دهند.

نتایج نشان می‌دهد اسحاق جهانگیری که احتمالا کاندیدای اصلی اصلاح‌طلبان خواهد بود با ۳۰ درصد، بیشترین رای منفی را دارد و رتبه دوم متعلق به ظریف با ۱۸ درصد است.

جهانگیری در روز ثبت نام در انتخابات اعلام کرد که چون ظریف از کاندیداتوری صرف‌نظر کرده او تصمیم به حضور گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که بر خلاف تصور اصلاح‌طلبان، هیچ کدام از این دو نفر چهره‌های محبوبی میان رای‌دهندگان احتمالی نیستند.

شاخص رای منفی درباره سایر چهره‌ها حاکی است که احمدی‌نژاد با ۱۵ درصد و لاریجانی با ۱۰ درصد رتبه‌های بعدی را به خودشان اختصاص داده‌اند. در میان نامزدهایی که میزان آشنایی مردم به آنها بیشتر از بقیه است، رییسی با ۲ درصد، کمترین رای منفی را دارد. حدود ۶ درصد هم نام قالیباف را بیان کردند.

اقبال حداقلی جامعه به اصلاح‌طلبان و اصولگرایان

این نظرسنجی درباره طرفداران اصول‌گرا‌ها و اصلاح‌طلبان در جامعه ایران نشان می‌دهد حدود ۱۵ درصد از ایرانی‌ها خود را طرفدار اصول‌گرایان می‌دانند و ۱۳ درصد هم می‌گویند که به اصلاح‌طلبان نزدیکند.

با این حال در میان رای‌دهندگان احتمالی در انتخابات ریاست‌جمهوری، مشارکت اصول‌گرایان تقریبا ۳ برابر بیشتر از اصلاح‌طلبان است. حدود ۲۴ درصد از رای‌دهندگان احتمالی خود را اصول‌گرا دانسته در حالی که این رقم برای اصلاح‌طلبان ۹ درصد است.

نارضایتی ۸۰ درصدی از روحانی

در این نظرسنجی از مصاحبه‌شوندگان همچنین درباره رضایت از عملکرد حسن روحانی پرسیده شده و نتایج حاکی است که در اردیبهشت ۱۴۰۰ تنها  ۱۸ درصد مردم عملکرد روحانی‌ را رضایت‌بخش می‌دانند که در مقایسه با شش ماه پیش در آبان‌ ماه سال ۱۳۹۹ یک کاهش ۷ درصدی را نشان می‌دهد. میزان نارضایتی از عملکرد روحانی در همین فاصله زمانی هم با ۱۶ درصد افزایش از ۶۴ درصد در آبان ماه سال گذشته به ۸۰ درصد رسیده است.

نظرسنجی اختصاصی ایران اینترنشنال درباره انتخابات ریاست‌جمهوری که شرکت تحلیل داده‌‌های «‌استاسیس» انجام داده، در زیر مجموعه پروژه‌‌ای به نام «‌نقشه‌ سیاسی ایران» است.  هدف این پروژه سنجش گرایش‌های سیاسی گروه‌های متنوع جامعه ایران است و نتایج آن طی هفته‌های آتی مشخص منتشر خواهد شد.

این نظر سنجی در فاصله روزهای ۱۲ تا ۲۱ اردیبهشت ماه و به صورت تلفنی با ۱۸۹۱ نفر در مناطق شهری و روستایی ایران انجام شده است.

یافته‌های این نظرسنجی را با اطمینان ۹۵ درصد و در فاصله‌ی اطمینان ۲/۳ درصد، می‌توان به کل افراد بالای ۱۸ سال ساکن ایران تعمیم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *