تسلط اجباری امام‌جمعه گنبد بر خیریه ۱۰۰ میلیارد تومانی

By | ۱۴۰۰-۰۹-۰۳

رویداد ۲۴ : اخیرا اتفاق عجیبی در گنبدکاوس رخ داده است؛ ماجرا از این قرار است که رئیس و چند عضو هیات مدیره یک دارالایتام به نام خیریه امام سجاد که از سال ۱۳۶۵ (زمان تاسیس) کودکان زیادی را به سرپرستی گرفته اخراج می‌شوند و پس از شرایطی ایجاد می‌شود که آن خیریه به نهاد امام جمعه شهر منتقل شود. همین اتفاق باعث شده اعضای آن خیریه شکایتی علیه حجت الاسلام محمود ترابی امام جمعه گنبدکاوس تنظیم کنند.

به گفته اعضای این خیریه، اموال و املاک این موسسه ارزشی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان دارد و به همین دلیل برخی تلاش کردند به هر نحوی که شده وارد آن شوند. به گفته آنها ماجرا از زمانی آغاز می‌شود که در حساب و کتاب خیریه مثلا در درآمد تاکسی تلفنی متعلق به خیریه و واریز درآمد آن به حساب موسسه اختلافاتی به وجود می‌آید؛ (تاکسی تلفنی در اختیار فردی بوده که فوت کرده و بعد از آن فرزندان آن فرد آن را اداره می‌کردند) برای حل اختلافات سازمان بهزیستی اعلام می‌کند دو عضو از ستاد نماز جمعه به این اعضای هیات مدیره اضافه شوند و به این ترتیب صالح کاهانی و علی فدایی به عضویت هیات مدیره موسسه خیریه در می‌آیند.

به گفته اعضای قدیمی، بعد از چند ماه در گیر و دار اختلافات موجود، رئیس سازمان بهزیستی استان و امام جمعه اعلام می‌کنند باید یک رای‌گیری جدید در خصوص اعضا صورت بگیرد. این در حالی بود که همه اعضا حضور نداشتند و بعد از آن امام جمعه شهرستان به عنوان رئیس هیات مدیره و همچنین رییس دفتر ستاد نماز جمعه نیز به عنوان نائب رییس این موسسه انتخاب می‌شوند و اعضای موسس و قدیمی را اخراج می‌کنند.

سیدفاضل حسینی، عضو اخراج شده موسسه می‌گوید: امام جمعه شهرستان گنبد کاووس با کمک خواهرزاده خود دکتر مهدی حسینی که مدیرکل بهزیستی استان گلستان است و همچنین آقای نوروزی رییس بهزیستی گنبد، بدون رعایت مفاد اساسنامه و حتی دعوت از همه اعضای هیأت مدیره در تاریخ ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰ جلسه‌ای برگزار کردند و بعضی از اعضای هیأت مدیره را اخراج و شیخ محمود ترابی امام جمعه را به عنوان رییس هیأت مدیره و آقای رضایی رییس دفتر ستاد نماز جمعه را به عنوان نائب رییس تعیین کردند که ما به آن اعتراض کردیم.

حسینی در ادامه می‌گوید: این در حالی است که چند ماه قبل هم دو نفر دیگر از اعضای ستاد نماز جمعه بنام صالح کاهانی و شیح علی فدایی را به عنوان عضو هیأت مدیره اضافه کرده بودند. طبق قانون مؤسسات خیریه که طبق مقررات در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت می‌رسند دارای شخصیت حقوقی مستقل از بهزیستی هستند و فقط برای ارائه خدمات و در قالب موارد پیش‌بینی شده در کمیسیون ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۲۷/۱۱/۱۳۸۰ مجلس شورای اسلامی، به بهزیستی مراجعه می‌کنند.

او می‌گوید: طبق قوانین، دستگاهی حاکمیتی برای تسهیل‌گری است تا افراد حقیقی و حقوقی بتوانند به یاری دولت (به عنوان شرکای اجتماعی) بشتابند و به جامعه هدف سازمان بهزیستی کمک کنند، نه اینکه خودشان عضو موسسه بشوند.

حسینی با بیان اینکه بهزیستی حق نظارت دارد، نه دخالت، می‌گوید: مدیر کل نمی‌تواند دایی خود را به ما تحمیل کند و به عنوان عضو هیات مدیره و سپس ریاست این خیریه منصوب کند و افرادی که ۳۵ سال عضو این خیریه بوده و با پاک دستی و سلامت کار کرده‌اند را از موسسه اخراج کنند.

عضو اخراجی هیات مدیره می‌گوید: آنها پاسخ دهند که موضوع شرکت تاکسی تلفنی متعلق به خیریه امام سجاد که توسط افرادی تصاحب شده چیست؟ اگر مسئولین بهزیستی راست می‌گویند در این خصوص اقدام کنند. اگر هدف این است که در هیات مدیره یک روحانی حضور داشته باشد؛ یک نفر روحانی بنام احمد محمدی که در جمع هیات مدیره حضور داشت. من و بعضی دیگر از اعضای هیات مدیره به بازرسی و نظارت سازمان بهزیستی و به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه شکایت کرده‌ایم، ولی متاسفانه تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *