مرغداران ایرانی به عراق مهاجرت می‌کنند / عراق صادرکننده مرغ و تخم‌مرغ شده است

By | ۱۴۰۱-۰۳-۳۰

روزنامه شرق در گزارشی از مهاجرت دامداران و مرغداران ایرانی به عراق خبر داده است. اما جزئیات این گزارش چیست؟

ماجرای مهاجرت مرغداران ایرانی به عراق چیست؟

به گزارش روزنامه شرق، عراق واردات مرغ و تخم‌مرغ از ایران را ممنوع کرد؛ اما این ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و فعالان تجاری ایران در عراق می‌گویند که ایران به زودی بازار محصولات کشاورزی عراق را از دست خواهد داد و چه بسا واردکننده مرغ و گوشت از عراق شود.

بسیاری از دامداران، مرغداران و پرورش‌دهندگان ماهی ایران سرمایه خود را برداشته و به عراق مهاجرت کرده‌اند. مهدی کرمی‌پورمقدم، دبیر کل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق توضیح می‌دهد که عراق تقریبا دیگر به مرغ و تخم‌مرغ ایران نیاز ندارد و گاهی به صورت مقطعی و کوتاه‌مدت مجوز واردات از ایران را صادر می‌کند.

او ادامه می‌دهد که دولت عراق مانند بسیاری از کشورها برای تنظیم بازار خود گاهی مجوز واردات محدود مرغ و تخم‌مرغ را می‌دهد و اخیرا با توجه به جنگ اوکراین و روسیه، دولت عراق نگران بروز کمبود مواد غذایی در بازار کشور خود شد و در نتیجه اجازه داد واردات مرغ و تخم‌مرغ آزاد شود اما حالا دوباره این مجوز را لغو کرده است.

دبیر کل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق همچنین می‌گوید که پیش از این نگرانی آن بود که ترکیه بازار عراق را از دست ایران بگیرد اما حالا عراقی‌ها برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای اقتصاد خود انجام داده‌اند و ایران از این پس باید عراق را به عنوان یک رقیب بزرگ خود در صادرات تصور کند.
کرمی‌پورمقدم ادامه می‌دهد: در حال حاضر هفت هزار مرغداری در عراق تأسیس شده است که بزرگ‌ترین مرغداری‌های آن در دیوانیه عراق است و حدود سه تا چهار هزار هکتار وسعت دارند.

او تأکید می‌کند که در سال ۲۰۱۹ عراق ۱.۵ میلیارد عدد تخم‌مرغ تولید می‌کرد و در سال ۲۰۲۱ یعنی فقط ظرف دو سال تولید تخم‌مرغ عراق حدود ۴.۵ تا پنج برابر شده است و در حال حاضر این کشور حدود هفت میلیارد عدد تخم‌مرغ در سال تولید می‌کند.

عراق صادرکننده مرغ و تخم‌مرغ
دبیر کل سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق همچنین توضیح می‌دهد که عراقی‌ها صادرات مرغ و تخم‌مرغ را هم کلید زده‌اند و بازار هدف آنها فعلا کشورهای عربی است.

تولید پرچالش و گرفتاری‌های متعدد تولیدکنندگان کشاورزی ایران حالا سبب شده است که شمار زیادی از تولیدکنندگان ایرانی راهی عراق شوند. دبیر کل سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق می‌گوید که بخش زیادی از تولیدکنندگان فراورده‌های پروتئینی ایران سرمایه‌های خود را به عراق آورده‌اند و به‌ویژه در بخش استخرهای پرورش ماهی این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

کرمی‌پورمقدم ادامه می‌دهد که خود او چند سال پیش در یک مجتمع کشت و صنعت در دشت قزوین کار می‌کرد و تیمی عهده‌دار خدمات فنی و مهندسی این مجتمع کشت و صنعت بودند.

او ادامه می‌دهد: در حال حاضر اگر با آن تیم تماس بگیرید می‌گویند که برای ارائه خدمات فنی و مهندسی به عراق رفته‌اند چراکه عراق چنان جاذبه‌ای در بازار تولید محصولات کشاورزی ایجاد کرده که بسیاری از تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل خدماتی و مهندسی راهی این کشور شده و به عراق مهاجرت کرده‌اند. مرغداری و دامداری پس از نفت از بزرگ‌ترین صنایع تولیدی ایران به شمار می‌آیند اما حالا روزهاست که تولیدکنندگان این صنایع از زیان‌های سنگین خود می‌گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *