دست‌کم پنج جان‌باخته و ۴۸ مصدوم در زلزله هرمزگان؛ روستای سایه‌خوش به طور کامل تخریب شد

By | ۱۴۰۱-۰۴-۱۱

مهدی دوستی،‌ استاندار هرمزگان، اعلام کرد روستای سایه‌خوش بندر خمیر به عنوان مرکز زمین‌لرزه‌های بامداد شنبه به طور کامل تخریب شده است. در پی وقوع دو زمین‌لرزه بزرگ و حدود ۲۰ پس‌لرزه در استان هرمزگان، خبرگزاری ایسنا از مرگ دست‌کم پنج نفر (سه مرد و دو زن) و مصدومیت ۴۸ تن خبر داد.

مقام‌های محلی از وارد شدن خسارت‌های گسترده به برخی مناطق روستایی در استان هرمزگان خبر می‌دهند. احمد وحیدی، وزیر کشور و محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران به محل کانون زلزله در غرب استان هرمزگان رفته‌اند.

گزارش‌ها حکایت از وارد آمدن خسارت‌های بسیار شدید به سایت پرورش میگوی سایه‌خوش دارند و نیاز فوری به برق‌رسانی و ماشین‌آلات راهسازی وجود دارد.

وقوع زلزله‌های شدید بامداد امروز (شنبه ۱۱ تیر)، به بزرگی ۶/۱ و ۶/۳ در هرمزگان، همراه با ده‌ها پس‌لرزه در روستاهای بندر خمیر، علاوه بر وارد کردن خسارت به واحدهای مسکونی، تا‌کنون پنج کشته و ۴۸ زخمی بر جای گذاشته است.

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری به استاندار دستور داده است «تمام امکانات» را برای کمک به زلزله‌زدگان به کار گیرد. شهروندان اما امیدی به کمک‌های دولتی ندارند.

مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشور، صبح شنبه گفت با درگذشت دو نفر از مصدومان در بیمارستان، تعداد فوتی‌های زلزله هرمزگان به پنج نفر رسید.

اندکی پیش از او، محمد بیان‌بانرو، عضو شورای اسلامی روستای سایه‌خوش از توابع بندر لنگه، گفته بود تاکنون اجساد سه نفر در این روستا از زیر آوار خارج شده است.

سخنگوی سازمان اورژانس همچنین اعلام کرد ٢٢ نفر به دنبال وقوع زلزله بستری شده‌اند که از این تعداد شش نفر بدحال هستند.

نخستین زلزله در استان هرمزگان، ساعت ۲:۰۲ و به بزرگی ۶/۱ و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در بندر خمیر به وقوع پیوست.

دو زلزله بعدی در ساعت‌های ۳:۵۴ و ۳:۵۵ حوالی کنگ و بندر خمیر رخ دادند.

رسانه‌های داخلی بزرگی این دو زلزله را ۶/۱ و ۶/۳ گزارش کردند اما مرکز لرزه‌نگاری اروپا شدت آن دو را ۵/۷ و ۶/۲ ثبت کرده است.

به گزارش ایسنا، تا ساعت ۶:۳۰ صبح شنبه دست‌کم ۱۹ پس‌لرزه در منطقه به وقوع پیوست که بزرگی اکثر آن‌ها بالاتر از چهار بود.

به گفته فرماندار بندر لنگه، عمده خسارت‌های زلزله اول مربوط به منطقه سایه‌خوش بوده اما زلزله‌های دوم و سوم دامنه خسارات را در منطقه گسترده‌تر کردند: «بسیاری از منازل مسکونی مردم به طور ۱۰۰ درصد تخریب شده و تعداد زخمی‌ها رو به افزایش است.»

استاندار هرمزگان اما گفت: «در شهرهای بزرگ خسارتی نداشتیم و در حال حاضر نگرانی ما افراد زیر آوار مانده در روستاها هستند.»

در پی وقوع زلزله‌های بامداد شنبه، ستاد مدیریت بحران استانداری هرمزگان پس از نشستی اعلام کرد تمامی اداره‌ها به جز دستگاه‌های امدادرسان در روز شنبه تعطیل هستند اما کنکور در زمان مقرر برگزار می‌شود.

مجید سلحشور، مدیرکل هلال احمر هرمزگان، از آماده‌باش تمام نیروهای این نهاد در استان خبر داد و گفت چهار تیم ارزیاب در منطقه حضور دارند.

زلزله‌های بامداد شنبه در شهرهای مختلف استان هرمزگان و همچنین مناطقی در امارات متحده عربی احساس شد اما مرکز لرزه‌نگاری امارات اعلام کرد این زلزله خسارتی در این کشور نداشته است.

بنا بر گزارش‌ها، بسیاری از مردم در استان هرمزگان از شدت زلزله سراسیمه شده‌اند به خیابان‌ها و کوچه‌ها آمده‌اند.

ریزش کوه در مناطقی از جاده بندر خمیر به بندر لنگه نیز گزارش شده است.
ایران اینترنشنال:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *