حسین رحیمی، رییس پلیس تهران درباره مردی ۵۸ ساله که هفته پیش از او به عنوان سلطان سکه نام برده بود، گفته “او در زمان دستگیری هیچ سکهای به همراه نداشته بلکه چرخش مالی وی و عوامل گروهش بیش از ۲ تن سکه بوده است.”
به گزارش بی بی سی، رحیمی هفته پیش گفته بود “سلطان سکه” سال پیش (۱۳۹۶) حدود ۲ تن سکه را از سطح بازار جمع کرده بود و در عملیات پلیس دستگیر شده است.
دو تن سکه طلا نزدیک به ۲۴۶ هزار عدد تمام سکه است.
پلیس این مرد را سابقهدار خوانده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس پلیس تهران بزرگ امروز یکشنبه ( ۱۷ تیر ماه) گفته است: “این مرد و نوچههایش از سطح بازار سکهها را خریداری میکردند و هر موقع که دلشان میخواست با قیمت مورد نظر در بازار توزیع میکردند.”
بنابر اعلام پلیس “این فرد طی مدت ۱۰ ماه فعالیت خود در بحث دلالی سکه نقش اصلی را به عهده داشته است”.
پلیس گفته است ۵۰۰ سند درباره این مرد ۵۸ ساله در اختیار دارد.
این در حالی است که خرید این تعداد سکه بر اساس قوانین ایران به طور مشخص جرم محسوب نمیشود.
بهمین کشاورز، وکیل دادگستری به خبرگزاری ایسنا گفته است: “اگر مشخص شود که فروش این سکهها از طریق بانک به این فرد یا افراد نظیر او به نوعی توام با حیله، تزویر و محروم کردن دیگران و احیانا دریافت رشوه و مواردی از این قبیل بوده است در صورت اثبات این قضایا قابل پیگیری و تعقیب کیفری خواهد بود و در غیر این صورت چیزی برای تعقیب کیفری وجود ندارد.”
این در حالی است که حدود دو هفته پیش و پس از اعتراضات در بازار تهران، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران “برهم زنندگان ثبات اقتصادی” را به مجازات اعدام تهدید کرد.
او گفته بود: “عدهای با سرمایههای کلانشان قصد بر هم زدن ثبات اقتصادی را دارند. این افراد با ریختن پولشان در بازار و جمع کردن دلار و سکه میخواهند بازار را ملتهب کنند و نیروهای اطلاعاتی باید تلاش کنند این افراد را شناسایی کنند”.
رئیس قوه قضاییه همچنین گفته بود: “”ما به هیچ عنوان کوتاه نمیآییم و با این افراد برخورد میکنیم و هشدار میدهیم که این کار به عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور مجازات سنگینی دارد و اگر مصداق افساد فی الارض باشد طبق قانون اعدام برایشان در نظر میگیریم”.
دستگیری “سلطان سکه” در تهران در حالی رسانهای شد که سازمان بازرسی ایران اخیرا اعلام کرد یک شهروند ۳۱ ساله ایرانی در طرح پیش فروش سکه طلا توسط بانک مرکزی، ۳۸ هزار و ۲۵۰ سکه خریده است.
بر همین اساس گفته شده این فرد برای برای خرید این سکهها بیش از ۵۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پول پرداخت کرده است.
نام این فرد هم مانند “سلطان سکه” البته اعلام نشد.
تعداد کل سکههای ثبت نام شده در طرح پیش فروش بانک مرکزی حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه اعلام شده است.
قیمت همین سکه اخیرا به بالای سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هم رسیده بود.
هفته پیش قرار بود “طرح ممنوعیت واگذاری نامحدود سکه” با دو فوریت در مجلس بررسی شود که مسکوت ماند.
علی بختیار، نماینده مجلس علت این مسکوت ماندن را “مصلحت” اعلام کرده است.
در این طرح، در صورت نهایی شدن قرار بود به هر متقاضی حداکثر ۱۰سکه پیش فروش داده شود.
با محدود شدن دسترسی به بازار ارز پس از اعلام دستوری ارز “تک نرخی” در اواخر فروردین امسال، عدهای از سرمایهگذاران داراییهای خود را روانه بازار طلا و سکه کردند.
در زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد در سال ۱۳۹۱ هم محمدرضا میرآبی، معروف به “جمشید بسمالله” به عنوان عامل اختلال در بازار ارز ایران معرفی و دستگیر شد.
در آن سال، محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور گفته بود که “جمشید بسمالله روی چهارپایه میایستد و قیمت ارز را تعیین میکند.”