در یک هفته گذشته آتشسوزی در تالاب هورالعظیم در منطقه مرزی با عراق هوای منطقه را آلودهتر از پیش کرده است. بخش ایرانی تالاب نیز چند بار آتش گرفته و به دستکم ۳۰۰ هکتار از اراضی منطقه آسیب رسانده است.
به گزارش دویچه وله، بیش از یک هفته است که تالاب هورالعظیم در منطقهی مرزی هویزه دچار آتشسوزیهای شدیدی شده و نفس ساکنان این منطقه را که پیشتر با مشکلات ناشی از ریزگردها و کمبود باران درگیر بودند گرفته است.
به گفتهی مسئولان محیط زیست استان، دود ناشی از این آتسسوزیها مسیری بیش از ۱۱۵ کیلومتر را طی کرده و علاوه بر هویزه، بستان، سوسنگرد و اهواز، آسمان خور موسای ماهشهر را هم تیره کرده است.
فرماندار هویزه اظهار داشت که آتش سوزی در قسمت ایرانی تالاب نیز بیش از ۳۰۰ هکتار از اراضی منطقه را دستخوش آتش کرده است. ناظم ثبوتی همچنین گفت، هر بار که جهت باد عوض شود، شعلهی آتش به سوی بخش ایرانی زبانه میکشد، اما “در کمتر از سه ساعت” خاموش میشود.
به گفتهی ثبوتی، تاکنون بالغ بر ۱۳ هزار هکتار از بخش عراقی تالاب دچار حریق شده است.
فرماندار هویزه با بیان اینکه مراکز درمانی شهرستان هویزه به حالت آمادهباش درآمدهاند، گفت: «در حال حاضر کمیتهی مدیریت بحران شهرستان هویزه تشکیل شده و علاوه بر اتوبوس سیار پزشکی، تیمهای درمانی در مراکز درمانی مستقر شدهاند تا در صورت نیاز به بیماران خدمترسانی کنند.»
بنا بر اظهارات احمدرضا لاهیجانزاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، مقامات دولتی در این زمینه با سفارت عراق در تهران مذاکره کردهاند و مسئولان استانی نیز قصد دارند در هماهنگی با کنسولگری عراق در اهواز اقدامات لازم را برای مهار آتش فراهم کنند.
عادل مولا، معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، در اظهارات خود پبرامون دود ناشی از آتشسوزی تالاب تصریح کرد: «با توجه به بحث خشکسالی و کمشدن میزان ورودی آب به تالاب هورالعظیم قطعا مشکلاتی در پیش خواهیم داشت و احتمال آتش سوزی مجدد در تالاب وجود دارد.»
مولا ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد زیستگاههای خشکی خوزستان مستعد آتش سوزی هستند هشدار داد که خشکسالی و دمای بالا احتمال آتش سوزی نیزارها و زیستگاههای خشکی در این استان را دو برابر کرده است.
به گفتهی او، “عامل انسانی” بیشترین علت آتش سوزی زیستگاههای خشکی به ویژه در حاشیه شهرها است.
در روزهای گذشته نیزارهای ساحل کارون در زیر پلهای نادری (پل چهارم)، پل سیاه (پل فلزی راه آهن) و پل کابلی (پل غدیر) در چند نوبت دچار آتشسوزی شدند.
علی تراب پور، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی اهواز، بنا بر تجربیات خود احتمال داد که “عامل انسانی” باعث این آتشسوزیها بوده است.
پیشتر مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ضمن تاکید بر اینکه در سال جاری نیز “مانند هر سال” بخشی از جنگلها و مراتع این استان طعمهی آتش خواهند شد هشدار داده بود که وسعت این آتشسوزیها بیش از پیش خواهد بود.