روستای محبوب زمین خواران و برج سازان

By | ۱۳۹۷-۰۴-۲۴

شهاب مرتضوی – شهروند خبرنگار – کلاردشت

روستای خوش آب و هوا و زیبای «زیارت» در استان گلستان سال ١٣٨۵ به عنوان یکی از ۱۰ روستای دارای بافت با ارزش تاریخی معرفی و در فهرست آثار ملی کشور با شماره ۵۰۳ ثبت شد. اما در سال های بعد این روستا مورد یک هجوم بی سابقه قرار گرفت. زمین خواران و برج سازان راهی زیارت شدند و هر گوشه ای از آن، حتی روی تپه های اطراف و یا وسط جنگل های حاشیه روستا را به محلی برای ساخت برج های بلند و ویلاهای اختصاصی تبدیل کردند. به شکلی که الان کم ترین شباهتی به یک روستا دارد و بیش تر به محلات بالای شهر تهران یا دیگر شهرهای بزرگ شبیه است. دو طرف کوچه های تنگ و پر پیچ و خم آن پر شده است از آپارتمان ها و برج های ۵ تا ١٠ طبقه که آن ها را به خریداران مشتاقِ داشتنِ محل اقامتی در دل طبیعت فروخته اند.

ایران‌وایر:

روستای محبوب زمین خواران و برج سازان

در این سال ها، بنگاه های معاملات املاک و نیز فروشگاه های مصالح ساختمانی مثل سنگ، آجر، سیمان و… بیش ترین فروش را در این روستا داشته اند. امروز دیگر از روستای قدیمی و تاریخی سابق چیزی باقی نمانده است و اغلب بومی ها و اهالی اصلی این روستا، آن را ترک کرده و به شهر گرگان یا دیگر شهرهای اطراف رفته اند.

چند سال پیش صدای اعتراضات بسیاری درباره حجم بالای زمین خواری و تخریب طبیعت در این روستا بلند شد و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسوولان دولتی و قوه قضاییه در این رابطه حرف زدند. قرار هم شد که ویلاها و برج های ساخته شده در این روستا که اغلب نیز ناایمن هستند را تخریب کنند اما هنوز سر جای خود ایستاده اند و خبری از تخریب آن ها نشده است.

سال ١٣٩۴ ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در یکی از جلساتش به موضوع تخریب این برج ها و ویلاها در روستای زیارت پرداخت و گفته شد که تذکرهای لازم  به مسوولان ذی ربط داده شده است.
«عزت الله یوسفیان‌ملا»، نماینده آمل در دوره های هفتم تا دهم مجلس شورای اسلامی و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در آن سال در گفت و گو با خبرگزاری «فارس»، از زمین‌خواری هفت هزار واحدی در این روستا خبر داد و اعلام کرد این پرونده در جلسات آتی ستاد مبارزه با مفاسد بررسی خواهد شد.

او افزود: «در روستای زیارت گرگان با هفت هزار واحد غیرمجاز روبه رو هستیم که در جنگل و چشم‌اندازهای طبیعی ساخته شده اند.»

یوسفیان ملا گفته بود عواملی که باید مانع ساخت‌وسازهای غیرمجاز در روستای زیارت می‌شدند، خود دست به ساخت‌وساز غیرمجاز در این منطقه زده‌اند.
او خبر داده بود: «اکنون گزارش مقدماتی از تخلفات در روستای زیارت به دست ما رسیده است که به محض دریافت گزارش نهایی، رسیدگی جدی به این تخلفات آغاز خواهد شد.»

نماینده مردم آمل هم‎چنین شرح داده بود: «در روستای زیارت استان گلستان، شش خانه به هفت هزار خانه افزایش پیدا کرده است.»

به گفته او، اکثر زمین‌خواری‌ها در این مناطق از سوی افرادی انجام شده که ناظر بر امور زمین بوده اند:«برای مثال، زمین‌خواری‌ها از طرف سازمان منابع طبیعی یا دستگاه‌های نظارتی صورت گرفته است. این در حالی است که این نهادها باید با تصرفات برخورد کنند.»

«کاظم پالیزدار»، دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز با تشریح تخلفات مربوط به زمین‌خواری‌ در روستای زیارت استان گلستان، به فارس گفته بود: «حسب بررسی صورت گرفته، تخلفات به وقوع پیوسته شامل تجاوز به حریم بستر رودخانه، تصرف و تخریب اراضی ملی جنگلی، تخریب و تغییرکاربری اراضی زراعی و ارایه خدمات زیربنایی به متخلفین توسط دستگاه‌های مربوطه در این منطقه است که می‌بایست هر کدام به صورت جداگانه مورد بررسی قرار بگیرند.»

همان موقع اعلام شد که تصمیمات زیر برای برخورد با زمین خواران و متخلفان در روستای زیارت گرفته شده است:
١.جهت کلیه ساخت و سازهای واقع در اراضی کشاورزی خارج از طرح هادی، طرح دعوی تهیه و مراتب از طریق مراجع قضایی پی گیری شود.

٢.ضمن هماهنگی با دادگستری شهرستان، قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز در اجرای تبصره ٢ ماده ١٠ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها پی گیری و عملیاتی شود.
٣.مسوولینی که در انجام وظایف خود در موضوع اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها، اعم از شناسایی تغییر کاربری اراضی و هم‎چنین اعمال این قانون از طریق مراجع و محاکم قضایی و قلع و قمع بناهای غیرمجاز قصور و کوتاهی داشته‌اند، به هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری و عندالزوم، مراجع صالحه قضایی معرفی شوند.

۴.با فوریت نسبت به ابطال نامه مدیریت جهاد کشاورزی استان در خصوص اعلام عدم قابلیت کشت اراضی منطقه روستای زیارت که قبلا مورد سوءاستفاده افراد سودجو در منطقه قرار گرفته و منجر به ظهور شرایط فعلی شده است، اقدام و مراتب به کلیه دوایر و مراجع استان و شهرستان منعکس شود.

۵. ساخت و ساز در اراضی تحویلی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که مقرر بوده است جهت خدمات عمومی مورد بهره‌برداری قرار بگیرند، متوقف و مطابق موضوع ماده ٣٣ «قانون حفظ کاربری اراضی» اقدام شود.

۶.تخلفات شهرداری گرگان در خصوص احداث غیرقانونی دفتر ناحیه خدمات شهری در قسمتی از اراضی روستای زیارت از طریق مراجع قضایی پی گیری و نسبت به جمع‌آوری آن اقدام شود.

آبان سال ١٣٩۴، رییس امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان درباره معرفی ۱۶۳ پرونده روستای زیارت به دادگاه گفت: «در روستای زیارت ۱۶۳ مورد پرونده به دادگاه معرفی شده، ۵۸ مورد برای امسال و ۳۲۳ مورد دیگر نیز شناسایی و آماده معرفی است. در مجموع، ۲۵ مورد تخریب، ۲۲ مورد برائت و ۲۳ مورد جریمه داشتیم.»

«سید محمدحسین میرمحمدی» با بیان این که روستای زیارت و جاده «نهارخوران» باید کاملا پاک سازی شوند، گفت: «ویلاهایی که ساخته شده اند، باید تخریب شوند.»

این ویلاها با تخریب حریم رودخانه ها، تصرف زمین های زراعی و جنگلی و ساخت و ساز در تپه های با شیب بالا و خارج از حریم روستا بوده است.

با وجود همه این حرف ها و واکنش ها اما خبرهای منتشر شده حاکی از آن هستند که در این سال ها با وجود آن که گفته شده تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده در این روستا به هفت هزار واحد رسیده است، در مجموع کم تر از ٢٠٠ واحد از این ساختمان ها تخریب شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *