به گزارش اسپوتنیک برطبق آمار پایگاه W3Tech««زبان فارسی» نهمین زبان پرکاربرد اینترنت و در جایگاهی بالاتر از زبانهای چینی، ترکی و عربی ایستاده است. همچنین، زبان فارسی پس از ژاپنی پرکاربردترین زبانِ آسیا در جهان اینترنت است.
در این ردهبندی انگلیسی با 53/1 درصد از اینترنت جهان، آلمانی با 6/3 درصد، روسی با 6/1 درصد، اسپانیایی با 5 درصد، فرانسوی با 4/1 درصد، ژاپنی با 3/7 درصد، پرتغالی با 2/9 درصد، ایتالیایی با 2/4 درصد بالاتر از فارسی با 2 درصد جای گرفتهاند. پایینتر از پارسی نیز ردههای 10 تا 20 را زبانهای لهستانی، چینی، فلاندری، ترکی، چکی، کرهای، عربی، ویتنامی، سوئدی، مجاری و یونانی ازآنِ خود کردهاند.
جایگاه زبان فارسی نیز در این آمار چشمگیر است و هر چند در این آمار تارنماهایی را که به زبان فارسیِ تاجیکیاند، احتمالا به علت کاربرد خط سیرلیک به جای خط فارسی، در شمار نیاوردهاند، فارسی بالاتر از زبانهای چینی (با بیش از 1/5 میلیارد تن گویشور)، عربی (با بیش 300 میلیون تن گویشور و زبان رسمی 25 کشور جهان) و ترکی ایستاده است.
گسترش زبان فارسی در اینترنت نه تنها نشانگر فراگیری گسترده و پویایی این زبان است که همچنین نشاندهندهی انبوه نویسندگان، دانشمندان، رسانهنگاران و کسانی است که بدین زبان میاندیشند، مینویسند و تولید محتوا میکنند. نیز نشانگر توسعهی تارنماهای فارسی، برنامهنویسی بدین زبان و پیشرفت همهی آن تواناییهایی است که به اینترنت و فعالیتهایی در این راستا مرتبط میشود.
فارسی، با پیشینهی نوشتاری دستکم 2600 سال، جزو انگشتشمار زبانهای باستانی جهان به شمار و زبان دیوانی امپراتوریهای بزرگی همچون هخامنشیان، ساسانیان، صفویان، گورکانیان هند، عثمانیان بوده است، و امروزه نیز با بیش از 130 میلیون تن گویشور در سراسر جهان، زبان رسمی کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان به شمار میرود.
شعار جدید جوانان را در ورزشگاه شنیدن ؟ آنها شعار میدادند رژیم صهیونیستی همینه همینه . پلیس صهیونیستی همینه همینه . همه میدانند که حکومت آخوندی دست نشانده اسرائیل است . لطفن این خبر مهم را تکسیر کنید