چین محمولههای نفتی ایران را با شرکت ملی نفتکش ایران وارد میکند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی می نویسد: خریداران چینی نفت خام ایران تقریبا تمامی محمولههای خود را به کشتیهای شرکت ملی نفتکش ایران منتقل کردهاند.
یورو نیوز:
چین پیشتر اعلام کرده بود که مخالف تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران است و مراودات اقتصادی خود را با تهران ادامه خواهد داد.
این تغییرات، نشان میدهد چین به حرفی که زده پایبند است و با وجود تحریمهای آمریکا که به زودی اجرایی خواهد شد، این کشور همچنان از ایران نفت خواهد خرید.
آمریکا مدعی است که با هدف کشاندن دوباره ایران به پای میز مذاکره تحریم های جدید را وضع کرده است. تحریمهای نفتی که آمریکا علیه ایران وضع کرده از ۴ نوامبر اجرایی خواهد شد.
این اقدام چین در صورتی انجام میشود که برخی شرکتهای اروپایی مانند توتال رسما از قراردادهای خود با ایران خارج شدند.
شرکت نفتی دولتی «جوهای ژنرانگ» و «گروه سینوپک»، بزرگترین پالایشگاه آسیا، بندی را در قراردادهای طولانیمدت خود با شرکت ملی نفت ایران فعال کردهاند که به موجب آن به آنها اجازه داده میشود تا از تانکرهای فعال شرکت ملی نفتکش ایران استفاده کنند.
این قراردادها بیشتر به سود طرف چینی است، چرا که ایران تمامی هزینهها و ریسک تحویل نفت و مدیریت بیمه محمولهها را پوشش خواهد داد.
تمامی ۱۷ نفتکشی که در ماه ژوئیه نفت ایران را به چین بردهاند، برای شرکت ملی نفتکش ایران کار میکنند، این در حالیست که در ماه ژوئن ۸ نفتکش از ۱۹ کشتی در اجاره چین بود.
اما میزان انتقال نفت و میعانات گازی در ماه گذشته نسبت به قبل افزایش یافته است. به این ترتیب که در ماه ژوئیه این میزان حدود ۲۳.۸ میلیوت بشکه نفت خام (روزانه حدود ۷۶۷ هزار بشکه) رسیده است
این درحالیست که یک ماه قبل تر یعنی ماه ژوئن این عدد تنها ۱۹.۸ میلیون بشکه (روزانه حدود ۶۶۰ هزار بشکه) بوده است.
ایران چنین سیستمی را پیشتر هم برای دور زدن تحریمهای غرب اجرا کرده است.
مشخص نیست که ایران تا چه میزان پوشش بیمه خریدهای نفتی چین را که ماهانه به ۱.۵ میلیارد دلار میرسد.
گفتنی است تقریبا یک ماه زمان میبرد تا نفتکش ها بتوانند نفت خام ایران را به چین برسانند.