استانوایر- معاون امور تالابها در دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست از اختصاص ۳۰۰ میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیه شده برای تامین آب دریاچه ارومیه خبر داد.
مسعود باقرزاده کریمی گفته که «این موضوع یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه است.»
باقرزاده کریمی افزوده «منابع آبی که در شهرها استفاده میشود، به صورت فاضلاب در میآید و این آب تصفیه میشود و آبی است که به لحاظ استانداردهای آبی مورد مصرف کشاورزی است.»
به گفته وی «فاضلاب تصفیه شده موضوع وحشتناکی نیست و نباید از آن هراس داشت. در صورتی که تصفیه آب به طور کامل و صحیح انجام شده باشد، قطعا مشکلی ایجاد نخواهد شد.»
این مقام مسئول اضافه کرده «ما باید مراقب باشیم تا این آب بدرستی تصفیه شده باشد و در حدی باشد که مورد استفاده در کشاورزی است.»
روز گذشته نیز رسول اکبری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفته بود که ۴۲ میلیون مترمکعب فاضلاب در این استان، پس از تصفیه به دریاچه ارومیه ریخته خواهد شد.
علی ناظمی، کارشناس ارشد مدیریت منابع آب در کانادا هم در این زمینه هشدار داده چنانچه این تصفیه به درستی انجام نشود٬ میتواند منجر به افزایش میزان آلایندهها در دریاچه ارومیه شود.
ناظمی گفته که این طرح پیشتر در دریاچه «آرال» در شوروی سابق به اجرا گذاشته شد که منجر به بروز مشکلات فراوان زیست محیطی شد.
دریاچه ارومیه «بزرگترین آبگیر دائمی» در شمال غرب فلات ایران است که از اواسط دهه ۸۰ شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.