در پی هشدار آمریکا به شرکتهای بیمه برای تحریم نفتکشهای ایرانی، تهران از این اقدام آمریکا به سازمان بینالمللی دریانوردی شکایت کرد. سفیر ایران در بریتانیا آمریکا را “مسئول ایجاد هر حادثهای در دریا” خوانده است.
حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در بریتانیا اعلام کرده سفارت ایران در این کشور با ارسال نامهای به دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی علیه آمریکا به این سازمان شکایت کرده است.
دویچه وله:
این اقدام یک روز پس از آن صورت گرفته که برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا گفته بود که شرکتهای بیمه بینالمللی از بیمه کردن نفتکشهای جمهوری اسلامی منع شدهاند. او روز چهارشنبه ۱۶ آبان (هفتم نوامبر) عنوان کرده بود نفتکشهای ایرانی برای جلوگیری از ردیابیشدن، رادارهای شناسایی خود را خاموش میکنند که این امر میتواند فجایعزیستمحیطی را رقم بزند.
به گفته هوک منع کردن شرکتهای بینالمللی از بیمه کردن کشتیهای ایرانی موجب خواهد شد تا ایران برای بیمه کردن کشتیهای خود به خدمات شرکتهای بیمه داخلی متوسل شود و این شرکتها نیز توان پرداخت غرامتهای سنگین را که رقم آن ممکن است به میلیاردها دلار برسد، نخواهند داشت.
حمید بعیدینژاد تحریمهای آمریکا علیه کشتیهای ایرانی را “نقض معاهدات بینالمللی دریانوردی” و “به خطر انداختن ایمنی دریانوردی” خوانده است. او نوشته به همین دلیل ایران در نامه خود به دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی در لندن، خواستار “بررسی ویژه” این موضوع در شورای این سازمان شده است.
سفیر ایران در لندن در متنی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرده، نوشته: «بدون شک ایران بدلیل خواست غیرقانونی آمریکا نمیتواند از فعالیت ناوگان کشتیهای خود برای صدور نفت، و همچنین صادرات و واردات کالاهای تجاری و صنعتی ممانعت کند.»
او اضافه کرده: «قطعا آمریکا مسئول ایجاد هر حادثهای در دریا خواهد بود.»
دور دوم تحریمهای آمریکا علیه ایران که صنعت نفت، گاز و کشتیرانی را هدف قرار دادهاند از روز دوشنبه ۱۴ آبان به اجرا درآمدند. مقامات آمریکایی هدف این تحریمها قطع کامل صادرات نفت ایران اعلام کردهاند. برایان هوک گفته بود که راهبرد آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر ایران تا بدینجا موفق عمل کرده و واشنگتن همچنان به این روش ادامه خواهد داد.
بنا بر گزارش رویترز میزان صادرات نفت ایران از دو میلیون و ۸۰۰ بشکه در روز در ماه آوریل (پیش از خروج آمریکا از برجام) اینک به یک میلیون و ۸۰۰ بشکه در روز رسیده است.