– اینکه سپاه اروپا را با موشکهای خود تهدید میکند در عمل چنان پیامدهایی میتواند داشته باشد که حتی فرض آن نیز بیشتر به یک داستان تخیلی شبیه است.
– دبیرکل شبه نظامیان النجبا: این جنبش از نظر شرعی پیرو «ولیفقیه» است.
-حشمتالله فلاحت پیشه: جمهوری اسلامی باید روند توسعه خود را به عنوان یکی از ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا ادامه دهد و در صورت اخلال در این روند ناامنی به مرزهای کشورهای غربی خواهد رسید.
– اروپاییها میدانند جمهوری اسلامی زخم عفونی و چرکین خاورمیانه است اما ترجیح میدهند فعلاً روی این زخم را بسته نگه دارند و یا خودشان اولین کسانی نباشند که برای جراحیِ پُرریسک آن اقدام میکنند.
رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، ۲۰ آذر، در جریان بازدید از نیروگاه اتمی فُردو در قم از اروپاییها خواسته در مورد تعهداتشان برای حفظ برجام هر چه زودتر وفای به عهد کنند، در غیر این صورت غنیسازی ۲۰درصدی اورانیوم از سر گرفته میشود.
علیاکبر صالحی هشدار داده «این بلوف نیست» و ادعا کرده «بنده اگر حرفی زدهام پایش ایستادهام. اینبار هم تاکید میکنیم نظام اراده کند ما میتوانیم به راحتی به ۲۰ درصد برگردیم و نیازهای کشور را در هر سطح و حجمی میتوانیم تأمین کنیم.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز که برای شرکت در یک نشست سیاسی به دوحه قطر رفته در مصاحبه با شبکه الجزیره تاکید کرده «موشکهای ایران قابل مذاکره نیست.» محمدجواد ظریف گفته «ما هرگز با کشوری که برای ما ۱۲ شرط تعیین کرده، وارد مذاکره نخواهیم شد.»
این سخنان ظریف که مشابه و همسو با موضعگیریهای فرماندهان ارتش و سپاه از جمله امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه است در حالی مطرح شد که شورای امنیت سازمان ملل، چهارشنبه ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر)، برای بررسی تهدیدات رژیم علیه صلح و امنیت را از طریق تولید و گسترش موشکهای بالستیک و نقض قطعنامههای شورای امنیت تشکیل جلسه داد.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در این نشست خواستار اتخاذ تدابیر ویژه جهت بازرسی بنادر و مسیرهای دریایی به منظور توقف تلاشهای ایران برای دور زدن محدودیتهای تسلیحاتی بینالمللی شد و تاکید کرد «ایران به اعتماد جهانی خیانت کرده و مخفیانه برنامه موشکی خود را پیش برده است.»
همچنین کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، سوئد و بریتانیا با وجود اعلام حمایت از برجام با انتشار بیانیهای از تهران خواستند تا از فعالیتهای بیثباتکننده در خاورمیانه به ویژه آزمایش موشکهای بالستیک خودداری کند.
جمهوری اسلامی در مورد اجرای شروط ۱۲گانه آمریکا به عنوان پیششرط آغاز مذاکرات بر سر یک توافق جدید در عمل نه تنها انعطاف نشان نداده بلکه زبان تهدید هم در پیش گرفته است. چنانکه حسن روحانی در سخنانی اروپا را با مواد مخدر، پناهجو و تروریسم تهدید کرد. حشمتالله فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی نیز در تایید سخنان روحانی گفته «جمهوری اسلامی باید روند توسعه خود را به عنوان یکی از ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا ادامه دهد و در صورت اخلال در این روند ناامنی به مرزهای کشورهای غربی خواهد رسید.»
ادم کردو تحلیلگر مسائل بینالملل در مقالهای که ۱۳ دسامبر در پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن منتشر شد با تکیه بر گزارشهای محرمانه و غیرمحرمانهای که به تازگی به مقامهای بلندپایه آمریکا رسیده، نوشته «جامعه اطلاعاتی ایالات متحده این تهدید را معتبر ارزیابی میکند.»
افزایش تهدیدات موشکی، جنگهای نیابتی و عملیات سایبری و افزایش قابلیتهای شبکه نظامی و اطلاعاتی مواردی است که احتمال داده شده رژیم ایران بیشتر مرتکب آن شود.
همچنین گزارشها حاکیست نهادهای اطلاعاتی اروپا به شدت نگران آزمایشهای موشکی جمهوری اسلامی، به ویژه آزمایشهای اخیر، هستند. بر مبنای اطلاعاتی که در اختیار نهادهای امنیتی اروپایی است، ایران در سال جاری میلادی دستکم ۸ آزمایش موشکی انجام داده است. در این میان دو موشک با قابلیت حمل کلاهک اتمی و با بُردی که میتواند کشورهای جنوب شرقی اروپا را هدف قرار دهد، آزمایش شدهاند.
تهدیدی با فرض محال از جنس فیلمهای تخیلی سینما
رژیم ایران در عملیکردن تهدیدات موشکی خود علیه اروپا فهرست بلندی از محدودیتهای سیاسی و غیرسیاسی دارد اما اگر به فرض اینکه «نظام مقدس» در نقطهی تاریخ خود قرار گیرد که تصمیم بگیرد تهدیدات تخیلی موشکی خود علیه اروپا را عملی کند با توجه به فاصله جغرافیایی میان ایران و اروپا از غربیترین نقطه در شمال غربی ایران تا مرزهای اروپای شرقی بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر فاصله است و اگر در این راهبرد تخیلی پرتاب موشکهای سپاه به شرق اروپا موفق باشد برای فرود آنها به اهداف مورد نظر باید از سپرهای موشکی ناتو در شرق اروپا عبور کنند و باز هم به فرض موفقیت عملیات و برخورد آنها به خاک اروپا واکنشهای متقابل نظامی و پیامدهای سیاسی آن موجودیت رژیم را چنان به خطر میاندازد که حتی خاکسترش هم باقی نماند. بنابراین چنین فرضی بیشتر به یک فیلم سینمایی و البته آرزوی آخرالزمانی شبیه است.
اما آنچه اروپا را در حیطه نظامی و امنیتی نگران میکند نه موشکهای سپاه بلکه بازوهای برونمرزی آن است. گردانها و لشکرهای آموزش دیده از شبهنظامیانی که در یک دههی گذشته در کشورهای همسایه ایران تاسیس شدند و طی هفت سال گذشته بخش عمدهای از آنها در جنگ عراق و سوریه میدان آموزش دیده و آماده انجام ماموریتهای مختلفاند. به عنوان مثال شبهنظامیان شیعه «النُجباء» که تحت حمایت رژیم ایران در عراق فعالاند و کنگره آمریکا آنها را یک سازمان تروریستی اعلام کرده است.
النجباء فداییان خامنهای و سلیمانی
شیخ اکرم الکعبی دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی النجبا در سخنانی میگوید، این جنبش از نظر شرعی پیرو «ولیفقیه» است. او با تاکید بر ضرورت بهرهگیری گروههای مقاومت از پتانسیل اسلامی نهفته در حوزههای علمیه و مراجع عظام دین، این رابطه را ضامن حیات و نجات «مقاومت» دانسته است.
استقرار این نیروها در مجاورت ایران این توان را به جمهوری اسلامی میدهد هر زمان که اراده کنند آتش یک درگیری و آشوب گسترده در کشورهایی نظیر عراق، سوریه و یمن را شعلهور کرده و یا برای آنها در منطقه و حتی فراتر از آن عملیات خرابکارانه طراحی کنند. پیوند میان رژیم ایران با برخی از این تشکیلات حتی از پیوند تهران با حماس نیز محکمتر است زیرا فراتر از منافع سیاسی مشترک، از نظر ایدئولوژیهای دینی و اعتقادی میان آنان و جمهوری اسلامی پیوندی عمیق برقرار است. پیوندی در یک جغرافیای وسیع به شعاع پاکستان و افغاستان تا آسیای میانه و از عدن تا جنوب لبنان و غزه.
ویدئوی بالا اجتماع شیعیان در مراسم اربعین ۱۳۹۷ در کربلا را نشان میدهد: فستیوال مشترک سپاه و شبهنظامیان عراق.
رهبران و سرکردگان النجباء همان چیزی را میگویند که رژیم ایران میخواهد و همانکاری را میکنند که سپاه میگوید. سید هاشم الموسوی سخنگوی نیروهای النجباء هم در اظهاراتی گفته حزبالله لبنان در جنگ بعدی تنها نخواهد بود. او میگوید: «به لطف خدا و همت و عزم مجاهدان و حمایت مراجع دینی و پشتیبانی همپیمانان و دوستانمان، به ویژه ایران و حزبالله، بر دشمن پیروز شدیم، ما با داعش فقط به خاطر عراق نجنگیدیم، بلکه به خاطر تمام جهان جنگیدیم، ما به نمایندگی از جهانیان با داعش جنگیدیم، جهان باید بداند که محور مقاومت به رهبری ایران، برای امنیت و ثبات کشورهای منطقه جنگیده است.»
النجباء تنها بخشی از شبکه نظامی و اطلاعاتی گسترده برون مرزی جمهوری اسلامی است که برای انجام ماموریتهای مختلف تجهیز شده است. آنها قادرند علیه منافع اروپاییها از جمله سفارتخانهها، شرکتها، کارخانجات و موسسات فعال کشورهای اروپایی در منطقه دست به خرابکاری بزنند. سرمایهگذاری اروپا در عراق طی سالهای اخیر کم نبوده است.
جمهوری اسلامی زخم عفونی و چرکین خاورمیانه است و برای پیشبرد اهداف خود راه و چاره را تهدید اروپا با همین زخم چرکین دیده است. اروپاییان هم نگران همین موضوع هستند و ترجیح میدهند فعلاً روی این زخم را بسته نگه دارند و یا خودشان جزو اولین کسانی نباشند که برای جراحیِ پُرریسک آن اقدام میکنند.
علاوه بر شبهنظامیانی که خود را برای انجام ماموریت در رکاب «محور مقاومت» میبینند کم نیستند مزدورانی از آنان که خود را به کشورهای اروپایی رساندهاند و پتانسیل هر نوع خرابکاری را دارند. بهخصوص اینکه جمهوری اسلامی چهار دهه است در توطئه و طراحی عملیات تروریستی در خارج از ایران به ویژه در اروپا ماهر شده و ترور همچنان از گزینههای روی میز تهران است چنانکه در دانمارک، فرانسه و آلمان مزدبگیران رژیم در مشارکت با سفارتخانههای جمهوری اسلامی عملیاتی را طراحی و اجرا کردند. مقامات جمهوری اسلامی به صراحت اروپا را با عملیات تروریستی تهدید میکنند.
در بسیاری از شهرهای اروپایی افرادی وجود دارند که در صورت لزوم میتوانند برای این قبیل توطئهها به کار گرفته شوند. چنانکه اخیراً دستگاه قضایی اتریش درگیر پرونده یک پناهجوی سوری است که در فرودگاه وین پرچم حزبالله برافراشت و در حمایت از اسد شعار داد. او سالها عضو نیروهای حامی اسد در سوریه بوده و به نفع رژیم او جنگیده است ولی به اروپا آمده و پناهنده شده! گفته میشود که قرار است این فرد از اتریش اخراج شود.
همچنین کشورهای اروپایی پر از مساجد و حسینیههایی است که اصلیترین پایگاه این قبیل افراد برای شستشوی مغزی به شمار میروند. جمهوری اسلامی و سفارتخانههای رژیم نه تنها روی برخی از امامان و کادرهای این مساجد نفوذ دارند بلکه افراد وابسته به رژیم ایران در این مساجد به شکل علنی مشغول به کار هستند. اسفندماه سال گذشته کیهان لندن ترجمهی پرسش و پاسخ حزب سبزهای آلمان و دولت این کشور را درباره کمک مالی به «جامعه اسلامی انجمنهای شیعیان آلمان» منتشر کرد که در آن برخی از این افراد معرفی شدهاند.