-پس از یک سال سکوت مشخص شده که فعالان محیط زیست در زندان تحت شکنجه و تهدید مجبور به اعتراف علیه خود شدهاند.
– نیلوفر بیانی که در دادگاه علیه شکنجههای جسمی و روحی خود اعتراض کرده از خانواده رضاقلی خان نظام مافی ملقب به نظامالسلطنه از رجال بانفوذ دوران قاجار است. وی نبیره رضاقلی خان نظام مافی ملقب به نظامالسلطنه از رجال بانفوذ دوران قاجار و نوهی مهندس علیقلی بیانی است که به پدر علم هیدرولیک و سدسازی ایران معروف است. خانوادهی وی از نیکوکاران قدیمی به شمار میروند که در فعالیتهای خیریه و اجتماعی از صدها کودک بیسرپرست حمایت و پشتیبانی میکنند.
-قوه قضاییه درباره این افشاگری هنوز واکنشی نشان نداده است.
-محمود صادقی اعلام کرده که شورای عالی امنیت ملی فعالیت زندانیان محیط زیستی را «مصداق جاسوسی» ندانسته است.
نیلوفر بیانی از فعالان محیط زیستی زندانی، در جریان جلسات غیرعلنی دادگاه به اعمال شکنجه و آزار و اذیت در دوران یکساله بازداشت خود اعتراض کرده است. قوه قضاییه تا کنون واکنشی به این ادعا نشان نداده. این در حالیست که محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی میگوید شورای عالی امنیت ملی فعالیت فعالان محیطزیستی را «مصداق جاسوسی» تشخیص نداده است.
۸ فعال محیطزیستی یک سال پیش از سوی اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند و تا کنون با اتهامات سنگین مانند «جاسوسی» و «فساد فیالارض» بدون صدور حکم در زندان بسر میبرند. حالا با شروع روند دادرسی به صورت غیرعلنی و پشت درهای بسته مشخص شده است که آنان در طول یکسال گذشته تحت فشار سنگین روانی، شکنجههای روحی و جسمی و تهدیدات گوناگون برای اعتراف به اقداماتی بودهاند که مرتکب نشدهاند.
آنگونه که کتایون رجبی خواهر سام رجبی یکی دیگر از فعالان محیطزیستی در بند، در حساب توئیتریاش نوشته، نیلوفر بیانی پژوهشگر و فعال محیط زیست در دو جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این گروه از فعالان محیط زیستی، پرده از شکنجه و آزار و اذیت در دوران یکساله زندان خود برداشته است.
کتایون رجبی در حساب توئیتری خود نوشته که «نیلوفر بیانی امروز هم در دادگاه اعتراض کرده. رو به دیگران کرده و گفته اگر شما رو هم مثل من به آمپول زدن تهدید میکردند، اعتراف میکردید!»
پیشتر نیز یک منبع آگاه به وبسایت «کمپین حقوق بشر در ایران» از شکنجه روحی و روانی و تهدید به تزریق داروهای توهمزا درباره فعالان محیط زیست در جریان بازجوییها خبر داده و گفته بود که دیروز در دادگاه رسیدگی به این پرونده یکی از فعالان (که احتمالا نیلوفر بیانی بوده) این موضوع را مطرح کرده است.
به این ترتیب اطلاعات سپاه پاسداران با توسل به زور و تهدید، اعترافات اجباری از بازداشتشدگان گرفته و با استناد به آنها، دست به پروندهسازی زده است.
نیلوفر بیانی پژوهشگر و فعال محیطزیست در رشته زیستشناسی در دانشگاه مک گیل در کانادا تحصیل کرد. او به عنوان پژوهشگر در پروژههای محیطزیستی سازمان ملل متحد در افغانستان، کنگو، سودان و هائیتی فعالیت داشته است.
نیلوفر بیانی نبیرهی رضاقلی خان نظام مافی ملقب به نظامالسلطنه از رجال بانفوذ دوران قاجار است. وی نوهی مهندس علیقلی بیانی است که به پدر علم هیدرولیک و سدسازی ایران معروف است و مطالعات و فعالیتهای فرهنگی وی از مفاخر تاریخ معاصر ایران به شمار میرود. خانوادهی نیلوفر بیانی از نیکوکاران قدیمی ایران به شمار میروند که در فعالیتهای خیریه و اجتماعی از صدها کودک بیسرپرست حمایت و پشتیبانی میکنند. تأسیس درمانگاه پزشکی- توانبخشی نظام مافی و مسجد نظاممافی جنتآباد در تهران توسط این خانواده وقف شده است.
نیلوفر بیانی در خارج از ایران تحصیل کرد اما نزد اعضای خانوادهاش به ایران بازگشت تا در رشته تخصصی خود به کار و خدمت بپردازد. با این حال، وی تنها پس از ششماه فعالیت، بهمنماه سال گذشته توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد. مادربزرگ نیلوفر بیانی در نخستین ماه بازداشت وی درگذشت. آنگونه که رادیو سیبیسی کانادا گزارش کرده، ماه گذشته بیش از ۳۰۰ پژوهشگر و کارشناس محیطزیست با امضای نامهای خواستار آزادی نیلوفر بیانی و فعالان دیگر محیطزیست که در ایران زندانی هستند شدهاند.
این رادیو با هیلی لا پالمه یکی از دوستان نیلوفر بیانی در تورنتوی کانادا گفتگو کرده و وی در عین ناباوری گفته «بسیار تکاندهنده است که با خبر شوی فردی که حضوری شگفتانگیز در جامعه ما [در تورنتو] داشت، اکنون در زندان بسر میبرد.»
همچنین یک منبع آگاه به وقایع دادگاه غیرعلنی فعالان محیط زیستی گفته است که کیفرخواست این زندانیان بیش از ۳۰۰ صفحه است که بر مبنای اعترافات اجباری یکی از این فعالان، که از قرار معلوم منظور نیلوفر بیانی است، تهیه شده است.
از سوی دیگر، محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی ساعاتی پیش در حساب توئیتریاش نوشته که شورای عالی امنیت ملی فعالیتهای زندانیان محیط زیستی را «مصداق جاسوسی» تشخیص نداده است. او نوشته: بنابر اطلاع رسیده شورای عالی امنیت ملی نیز پس از بررسی کارشناسی پرونده متهمان محیط زیستی فعالیت متهمان را مصداق جاسوسی تشخیص نداده است.
پیشتر نیز وزارت اطلاعات اعلام کرده بود که متهمان پرونده فعالان محیطزیستی را «جاسوس» نمیداند. قوهقضاییه و اطلاعات سپاه پاسداران با پروندهسازی علیه فعالان محیط زیست، آنان را به جرمهای سنگینی مانند «مفسدفیالارض» و «جاسوسی» متهم کرده است.