کارگران شاغل در کارخانه لاستیک پارس ساوه از تعلیق دو تن از همکارانشان خبر دادند و گفتند که یکی از آنها نماینده کارگران در این کارخانه است و علت تعلیق آنها از سوی کارفرما «تحریک کارگران برای اعتراض» عنوان شده است. بنا بر خبری دیگر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از تعدیل ۵۰۰ تن از کارگران شاغل در کارخانه های استان قزوین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه گفتند: “دو نفر از همکاران ما که یکی از آنها نماینده کارگران در کارخانه لاستیک پارس ساوه است، از دو هفته پیش اجازه حضور در این واحد تولیدی را نیافتهاند”.
به گفته آنها، کارفرما درحالی از حضور این دو نفر در کارخانه جلوگیری کرده است که یکی از آنها عضو شورای اسلامی کار کارخانه بوده و هر دو به صورت قراردادی با شرکت کار میکردند. و هنوز مدت زمان این تعلیق از سوی کارفرما اعلام نشده است.
کارگران در توجیه مخالفت خود با تعلیق همکارانشان اظهار داشتند: “این کارگر مسئولیت پیگیری مطالبات صنفی همکاران خود و پیگیری مشکلات آنها را برعهده داشته است”.
طبق اظهارات آنها، در دو هفته گذشته کارگران نسبت به عملکرد سرپرست شیفت انتقاداتی داشته و در واحد مربوطه تجمع کرده بودند که احتمالاً منظور کارفرما از «تحریک کارگران برای اعتراض» همین بوده است. با این حال این دو کارگر حتی در این تجمع حضور نداشتند”.
کارگران در تشریح مخالفت خود با تعلیق همکارانشان گفتند: “انتظار میرود لااقل نمایندگان کارگری تشکلهای قانونی از مصونیت و چتر حمایت برای دفاع از حقوق کارگران یک واحد تولیدی برخوردار باشند. این نوع اقدامات کارگران را نسبت به این نوع تشکلها بدبین میکند. چرا یک نماینده کارگری باید به اتهام «تحریک کارگران برای اعتراض» تعلیق از کار شود؟!”
از قرار معلوم حدود دو ماه پیش کارخانه طی مزایده به کارفرمای جدید تحویل داده شده و کارگران نگران امنیت شغلی خود بودند.
مهرداد فرزادنیا (مدیرعامل لاستیک پارس ساوه) در رابطه با تعلیق کاری دو کارگر در این واحد تولیدی مدعی شد: “این دو کارگر از کار تعلیق شده و به علت «تمرد از دستورات و ایجاد تشنج» در اختیار کمیته انضباطی این واحد تولیدی قرار گرفتهاند”.
به ادعای وی، “این دو کارگر خواستار تعویض سرپرست شیفت خود بودند و فقط همین دو نفر چنین اعتراضی داشتند. آنها در راستای همین اعتراض، دستگاهها را خاموش کرده و اجازه کار کردن به دیگر کارگران ندادهاند”.
او در پاسخ به این پرسش که چرا یک عضو شورای اسلامی کار را تعلیق از کار کردهاید، مدعی شد: “او هنوز سر پُست شورای اسلامی کار است و حقوق ماهیانهاش حتی در ایام تعلیق به او پرداخت میشود. در نهایت با رای کمیته انضباطی تکلیف دو کارگر مشخص خواهد شد”.
تعدیل ۵۰۰ کارگر در کارخانه های استان قزوین
به گزارش مهر، داود محمدی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، روز پنجشنبه ۱۸ بهمنماه، در مراسم افتتاح دفتر انجمن صنفی کارگری استان قزوین از تعدیل ۵۰۰ کارگر شاغل در کارخانههای این استان خبر داد.
نماینده قزوین در مجلس گفت: “در این وضعیت که باید نگران کارگران و افراد بیکار باشیم متاسفانه ۵۰۰ نیروی واحدهای صنعتی در استان تعدیل شدهاند که نگران کننده است”.
وی گفت: “باید تمهیدی اندیشیده شود تا از اخراج و تعدیل کارگران جلوگیری کنیم تا مشکلات جامعه کارگری بیشتر نشود”.