دادگاه تجدید نظر «اِکس آن پرووانس»، روز چهارشنبه ٢٠ مارس/ ٢٩ اسفند، تصمیم گرفت بازداشت جلال روحالله نژاد را تمدید نماید. جلال روحالله نژاد یک مهندس ۴١ سالۀ ایرانی است که از سوی واشینگتن به نقض تحریمهای برقرار شده علیۀ جمهوری اسلامی ایران متهم شده است. او در روز ٢ فوریه هنگامی که قصد داشت از طریق مسکو به ایران بازگردد، در فرودگاه نیس بازداشت و در «حبس استردادی» قرار گرفت. آمریکا که خواستار استرداد وی به این کشور است، تا روز ۴ آوریل مهلت دارد تقاضای رسمی خود را به وزارت امور خارجۀ فرانسه تسلیم کند.
به گزارش رادیو فرانسه، شعبۀ تحقیق و تعقیب دادگاه تجدید نظر«اِکس آن پرووانس» در جنوب شرقی فرانسه روز چهارشنبه تقاضای آزادی موقت جلال روحالله نژاد را مورد بررسی قرار داد و درخواست وکلای مدافع او را نپذیرفت. «ژان- ایو لوبُرنی»، یکی از برجسته ترین وکلای مدافع فرانسه، و دو وکیل دیگر او، «لوک فِبرارو» و «آدریَن میلانی»، پیش از آن از دادگاه خواسته بودند تا زمان بررسی و اخذ تصمیم در بارۀ استرداد، به بازداشت موکل آنان پایان دهد. کنسول ایران در پاریس نیز در جلسۀ دادگاه شرکت داشت.
تقاضای بازداشت از سوی واشینگتن به اتهام تلاش برای خرید سامانههای مایکرو ویو صنعتی پُرقدرت در آمریکا و انتقال آنها به ایران از طریق امارات متحد عربی تسلیم دادگستری فرانسه شده است. بگفتۀ مقامات آمریکائی از این سامانهها، پس از اندکی تغییراتی میتوان در ایجاد سلاح ضدموشکی و نیز بدست گرفتن کنترل پهپادها استفاده کرد.
نمایندۀ دادستان، خانم «سولانژ لوگرا»، درخواست وکلای مدافع را «شتاب زده و نابهنگام» ارزیابی کرد و گفت «ما باید بتوانیم بر اساس معاهدۀ دوجانبۀ امضاء شده با آمریکا در سال ١٩٩۶، حضور متهم در دادگاه را تضمین نمائیم». او یادآوری کرد که جلال روحالله نژاد «برحسب اتفاق در نیس دستگیر نشده، بلکه سرویسهای اطلاعاتی آمریکا او را تعقیب می کرده و از سفر وی به فرانسه آگاه بودهاند».
وکلای مدافع این مهندس ایرانی میگویند تقاضای استرداد آمریکا نمیتواند مورد پذیرش دادگستری فرانسه قرار گیرد، زیرا «نقض تحریمها» بر اساس قوانین این کشور جرم محسوب نمیشود.
با این حال، بگفتۀ مقامات قضائی، قوانین گمرکات فرانسه در این زمینه برای پاسخ دادن به درخواست آمریکا کافی است.
جلال روحالله نژاد خود نیز در این جلسه گفت که وی «یک پژوهشگر و مدرس» است و «هیچ جرمی» مرتکب نشده است. وی گفت که در چهارچوب همکاری با یک شرکت فرانسوی در زمینۀ تجسس آبهای زیرزمینی در خلیج فارس به نیس سفر کرده است.