«ذوبآهن» اصفهان برای صعود به مرحله حذفی رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا مقابل «الزورا» عراق، نیاز به یک امتیاز خارج از خانه داشت. شاگردان «علیرضا منصوریان» در دقایق پایانی موفق شدند شکست را با تساوی دو بر دو عوض کنند و پای برگه صعودشان را امضا بزنند.
اما آنچه در این بازی اتفاق ویژه شد، برخورد هواداران تیم عراقی با بازیکنان ذوبآهن ایران بود. پس از آنکه گل دوم این تیم به ثمر رسید، یکی از هواداران الزورا به زمین پرید و با سنگی که در دست داشت، به سر «قاسم حدادیفر» کوبید. پس از آن «میلاد فخرالدینی»، بازیکن ذوب آهن که از این اتفاقات عصبانی بود، پس از پرتاب چند شی و سنگ به سوی او در زمین، تاب نیاورد و یکی از سنگها را سمت تماشاگران پرتاب کرد. داور هم در واکنش به این رفتار، به میلاد فخرالدینی کارت قرمز نشان داد.
ایرانوایر: پدرام قائمی
پس از پایان بازی، قاسم حدادیفر به سرعت به دنبال بازیکنان خود دوید و یکی یکی آنها را به سمت رختکن هدایت کرد. اما ساعاتی بعد از بازی، واکنش «رشید مظاهری»، دروازهبان ذوبآهن به این اتفاقات متفاوت بود. او در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «جو ورزشگاه قابل توصیف نبود. از این ناراحتیم که توی ورزشگاهی که با پول مردم ایران ساخته شده، امنیت جانی نداشتیم.»
دیماه سال ۱۳۹۷، «علی رغبتی» مدیرکل دفتر برنامهریزی وزارت ورزش و جوانان، «شروین اسبقیان» مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونها، «فرامرز دزفولی» معاون روابط بینالملل، «مجید کیهانی» رییس فدراسیون دوومیدانی، «علی دادگر» رییس فدراسیون تیراندازی، «محسن رضوانی» رییس فدراسیون شنا، «حسین ثوری» رییس فدراسیون بوکس و «علیرضا جوهری» رییس فدراسیون زورخانهای و پهلوانی به همراه «محمدرضا داورزنی»، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان به عراق سفر کردند.
این هیات را البته «احمد ضیایی» رییس فدراسیون والیبال، «غلامرضا نوروزی» رییس فدراسیون پزشکی ورزشی، «مسعود خلیلی» رییس فدراسیون سوارکاری، «سیدمحمد پولادگر» رییس فدراسیون تکواندو، «علی مرادی» رییس فدراسیون وزنهبرداری، «منصورعبدی» نایبرییس فدراسیون تیروکمان، «علی توفیق» دبیر فدراسیون بسکتبال، «حمید بنی تمیم» نایبرییس فدراسیون کشتی، «علی کفاشیان» نایبرییس فدراسیون فوتبال و «علیرضا پاکدل» نایبرییس فدراسیون هندبال همراهی میکردند.
هدف از این سفر، افتتاح ورزشگاههایی بود که ایران برای عراق ساخته بود. ورزشگاه بینالمللی «کربلا»، یکی از ۱۸ ورزشگاه مدرنی است که عراقیها در طرح توسعه اماکن ورزشی خود ساختهاند. ایران از ابتدا روی سه ورزشگاه دیگر این کشور تمرکز ویژهای داشت. «مهدی تاج» روز اول شهریورماه سال گذشته به «ایسنا» گفت: «ما خواهان برگزاری بازیهای دوستانه ملی و باشگاهی در ردههای سنی مختلف در این ورزشگاهها با تیمهای عراقی هستیم.»
اشاره رییس فدراسیون فوتبال ایران به سه ورزشگاهی بود که ایران آن را با بودجه خودش در عراق ساخته بود.
۲۸ دیماه سال ۱۳۹۷، پایگاه اطلاعرسانی وزارت ورزش و جوانان نوشت: «آقای داورزنی ورزشگاههای فوتبال در نجف، کربلا و بصره را فوق پیشرفته توصیف کرد.»
او این سه ورزشگاه را هدیه ایران به کشور و مردم عراق خوانده بود.
از تأمین هزینه تا نقشهکشی سه ورزشگاه در سه شهر نجف، بغداد و بصره بر عهده ایران بود. اجرای این طرح را هم «قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا» که متعلق به سپاه پاسداران است، برعهده داشت.
«العربیه»۳۱ شهریورماه سال ۱۳۹۵ در گزارشی نوشت قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در عراق پروژههای عمرانی را در دست گرفته است که فقط یکی از این پروژهها، هزار میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
در این گزارش آمده بود که «عبدالله عبداللهی»، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا ضمن تایید پروژههای عمرانی سپاه در عراق، از آغاز افتتاح فاز اول و دوم ساخت صحن «حضرت فاطمه زهرا» در بارگاه «حضرت علی» خبر داده است. این البته فقط بخشی از پروژههای عمرانی قرارگاه خاتم در عراق بود.
اما این همه آن چه ایران برای عراق انجام داده است، نبود؛ در نخستین روزی که هیات ایرانی به عراق رسید، محمدرضا داورزنی در شهر نجف گفت: «بهزودی در کربلا، میان ۱۵ فدراسیون ایران و عراق تفاهمنامه همکاری امضا خواهد شد.»
در عین حال باید به یاد داشت که عراق از سال ۲۰۱۴ به دلیل افزایش ناامنیها، حق میزبانی از تیمهای ملی و باشگاهی سایر کشورها در دیدارهای رسمی را نداشت. بازیهای ملی و باشگاهی بینالمللی عراق تا سال گذشته به میزبانی شهرهای ایران برگزار میشدند.
حالا دروازهبان ذوبآهن در صفحه خود نوشته است: «شما عراقیها تو جنگ بودین و نمیدونستین چه خبره تو دنیا که این ورزشگاه رو براتون با پول مردم ایران ساختن و از همه مهمتر، مردم عزیز ما آرزوی یه ورزشگاه اینجوری رو دارن.»
رشید مظاهری در ادامه تاکید کرده است که ابزارآلات داخل ورزشگاه شبیه به ایران بوده و به نظر میرسد حتی شیرآلات سرویسهای بهداشتی این ورزشگاه هم از ایران صادر شده است.
او در ادامه با این جملات که «فقط مسوولین ما با شما حس برادری دارند»، نوشته است: «هر چی مردم میگفتن و میگن درسته و واقعیتش من خودم فکر میکردم مردم ما اطلاعات کافی ندارن ولی الان که خودم دیدم فهمیدم کاملا درست میگفتن و دلممیسوزه که این مردم ما چقدر مظلومن.»