– مدیران حوزه علمیه از دستگاههای امنیتی خواستهاند برگزاری مهمان مشکوک در سفارت انگلیس را بررسی کنند.
– انتقاد حزباللهیها به برپایی مهمانیهای مختلط در سفارت ایتالیا و انگلیس به اوج خود رسیده بود که حضور تعدادی از نظامیان سپاه و ارتش در باغ سفارت روسیه رسانهای شد!
(+عکس) برپایی مهمانیهای مختلط در سفارتخانههای کشورهای اروپایی در تهران از جمله برگزاری جشن تولد ملکه انگلیس و پیش از آن برگزاری مراسم افطار در سفارت انگلیس و باغ سفارت ایتالیا، انتقاد روحانیون و دلواپسان و حزباللهیها را به دنبال داشته است آنهم در حالی که مشکلات اقتصادی و اجتماعی کشور را در آستانهی فروپاشی قرار داده است!
مرکز مدیریت حوزه، ۲۴ خرداد، با صدور بیانیهای نسبت به «توطئه انگلیسیها» هشدار داده و از دستگاههای امنیتی و دیپلماسی کشور خواسته «با دقت و سرعت حرکات مرموزانه این روباه پیر و غربزدگان مزدور و با نفوذش در ایران را رصد نموده و مانع پیشرفت برنامهها و فتنههای انگلیسی و سایر دول استعماری شود.»
روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ ( ۱۳ ژوئن)، مراسم جشن تولد ملکه انگلیس در سفارت این کشور در خیابان فردوسی برگزار شد. گروهی بسیجی حدود ۸۰ نفر که به ادعای خبرگزاری فارس «دانشجویان دانشگاههای تهران» بودند مقابل سفارت انگلیس در تهران تجمع کردند و نیروی انتظامی برای جلوگیری از ماجراجوییهای مسبوق به سابقه این جماعت دور تا دور سفارت مستقر شدند.
در همین ارتباط شیخ علیاکبر رشاد رئیس شورای حوزه علمیه تهران گفت این مراسم هنجارشکنی است و قابل تحمل نیست! وی ملکه انگلیس را «عجوزه منحوسه» خواند و گفت برگزاری جشن تولد او در ایران یادآور دوره بیفرهنگی قجری و فرومایگی قجرهاست.
پرویز سروری نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خواستار پیدا کردن رابطه برخی مدیران دولتی و بخش خصوصی با انگلیسیها شد.
۲۰ خرداد، علیرضا سلیمی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به برگزاری «پارتی مختلط» و «سرو مشروب» در برخی سفارتخانههای خارجی انتقاد کرد. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دستور داد تا موضوع برگزاری «پارتی مختلط» و «حرمتشکنی» در برخی سفارتخانههای خارجی در روزهای ماه رمضان را پیگیری کنند. پیش از این نیز یک دیپلمات انگلیسی و یک دیپلمات هلندی در مهمانی در ولنجک بازداشت شدند.
مهمانان سفارتخانههای انگلیس و ایتالیا بیشتر دولتیها، فعالین فرهنگی و هنری و نویسندگان نزدیک به جریان موسوم به اصلاحطلب بودند و از این رو تاخت و تاز دلواپسان علیه آنها بیشتر بالا گرفت. اما ماجرا از ۱۸ خرداد به بعد شکل دیگری یافت و در اوج حملات دلواپسان به دولتیها و استمرارطلبان، تصاویر مربوط به مهمانی مختلط سفارت روسیه منتشر شد که در آن علاوه بر تعدادی از مسئولان رده بالای نظام، تعدادی از فرماندهان و مقامات سپاه پاسداران و ارتش نیز حضور داشتند!
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری فرزند منصور ستاری فرمانده پیشین نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی که در یک سانحه هوایی مشکوک در سال ۱۳۷۳ کشته شد نیز مهمان این مراسم بود.
پس از انقلاب اسلامی، دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی همواره روی ارتباط افراد با سفارتخانهها در ایران بهخصوص سفارتخانههای کشورهای اروپایی حساس بودند. نگرانی از جاسوسی و نفوذ و همچنین توهم توطئه به این حساسیتها دامن میزند اما این یک واقعیت است که ارتباطات مشکوک میان مقامهای نظام و سفارتخانههای آنها شبیه تاریکخانههایی است که اگر نور به آن تابانده شود و روزی برسد که محرمانهها و روابط سرّی افراد با عناصر خارجی این سفارتها آشکار شود ماجراهای بسیاری برای ثبت در تاریخ معاصر رو خواهد شد.
اسفند سال ۹۷ کمتر از دو هفته پس از انتشار خبر اخراج دو دیپلمات هلندی از ایران، روزنامه «وطن امروز» ادعا کرد آنها دیپلمات نبودند بلکه این دو زن ماموران امنیتی دستگاه اطلاعاتی هلند بودند که «عمده فعالیتشان «ارتباطگیری و اغفال دیپلماتهای دیگر کشورها در میهمانیهای سفارتخانههای مستقر در تهران بوده است.»
این روزنامه ادعا کرد دیپلماتهای هلندی، سفرای انگلیس، استرالیا، فرانسه، آلمان و دانمارک در تهران یا جاسوساند یا مامور امنیتی و نوشت «برخی گزارشهای امنیتی میگویند دستکم ۲۰ درصد عوامل خارجی سفارتخانهها در تهران یا اطلاعاتی هستند یا با سرویسهای اطلاعاتی به صورت مستمر همکاری میکنند.»
۲۰ خرداد، باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی در گزارشی با انتقاد به برگزاری مهمانی سفارت انگلیس، آن را مشکوک خواند و به کنایه از دردسری نوشت که «آش دولت انگلیس با چاشنی برجام در پارتیِ الیزابت» برپا کرد.
۲۲ خرداد، روزنامه کیهان تهران در گزارشی با عنوان «دیگهای پلوی سفارتخانهها به شدت میجوشد!» نوشت بعد از مراسم تقدیر از برخی سینماگران ایرانی در باغ منزل سفیر استرالیا و برخی تحرکات به اصطلاح فرهنگی سفارت آلمان و مهمانی مختلط سفارت انگلیس و پارتی مشابهی در سفارت ایتالیا، اینک سخن از مهمانی دیگری در سفارت انگلیس به مناسبت نود و سومین سالگرد تولد ملکه انگلیس به میان آمده که قرار است به دلیل محدودیتهای مالی، به هزینه خود ایرانیان دعوت شده برگزار گردد! یعنی اگر دیگهای پلوی سفارت انگلیس را به هزینه انگلیسیها برای مشروطهخواهان بار گذاردند، اینبار قرار است خود برخی به اصطلاح ایرانیها، دیگ پلوی سفارت را بار گذاشته و هیزمش را تامین کنند!
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری نیز گفته بود، هنرمندان انقلابی نمیتوانند نسبت به اتفاقات و برنامههای سفارت کشورهای غربی بهویژه انگلیس ساکت باشند اما اعتراضی به حضور سرداران و امراء و هستهایها در مهمانی سفارت روسیه نشد!
اولین بار که شنیدم #رضا_کیانیان گفته : “چهل ساله که توو این مملکت یه روزِ خوش ندیده” خیلی ناراحت شدم !
اما عکسایِ مهمونیِ #سفارت_ایتالیا که اومد بیرون دیدم داره راست میگه ، اینا همهٔ عشق و حالشون شب بوده در تمامِ این چهل سال ، روزا رو میخوابن که خستگیِ شبا رو در کنن ، به خدا pic.twitter.com/6NTn3YNrmY
— @ErmiaBakhtari1360 (@0uApf8QtlzQzBa8) 14 juni 2019
کیهان چاپ لندن: