نیویورک تایمز میگوید در پی اقدامات تحریمی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، شبکهای وسیع برای کسب اطلاعات پیرامون صادرات نفت ایران به راه افتاده است. دلالان و جاسوسان زیادی دستاندرکار معامله با “سلاح ژئوپولیتیک” هستند.
دولت ایران به درآمدهای نفتی وابسته است و برای ادامه حیات ناگزیر به فروش و صدور نفت است.
از زمانی که دونالد ترامپ برای اعمال “حداکثر فشار” در سال گذشته، صنعت نفت ایران را مشمول تحریم قرار داد، ایران ناگزیر شد از راههای غیرعادی و مخفیانه نفت خود را به فروش برساند. مقامهای ایران گفتهاند که تسلیم تحریمهای آمریکا نمیشوند و از هر امکانی که بیابند به صدور و فروش نفت ادامه خواهند داد.
ایران ناگزیر است برای دور زدن تحریمها اطلاعات در این زمینه را کاملا محرمانه نگه دارد. به گفته آژانسهای اطلاعاتی ایران بسیار محتاطانه عمل میکند و به شدت از درز کردن اطلاعات جلوگیری میکند. معاملات مربوط به نفت در فضاهای بسته و تحت مراقبت و زیر نظارت کامل وزارت نفت انجام میگیرد.
دویچه وله :
به نظر تحلیلگران ایران برای فروش نفت و استفاده از درآمد حاصل از آن بسیار ماهرانه عمل میکند و در ارتباطات خود به طور عمده از روابط شخصی و افراد قابلاعتماد استفاده میکند.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، به تازگی تأیید کرد: «درباره نفت ایران یک جنگ اطلاعاتی به راه افتاده است».
از سوی دیگر آمریکا و آژانسهای اطلاعاتی غرب به شدت به اطلاعات در این زمینه علاقه دارند و حاضرند مبالغ هنگفتی در این راه خرج کنند.
بدین ترتیب لشکری از دلالان و خبرچینان پیرامون نفت ایران به راه افتاده است که هدف آن دستیابی به هرگونه اطلاعات درباره مشتریان نفت ایران، مسیرها و بازارهای آن، حسابهای بانکی آن و نحوه بازگشت عواید آن به جمهوری اسلامی است.
افراد بیشماری، ایرانی و خارجی، در این شبکه بزرگ و پراکنده فعال هستند که گاه جان خود را به خطر میاندازند تا اطلاعاتی کسب کنند و آن را به آژانسهای اطلاعاتی غرب بفروشند.
جمهوری اسلامی تا کنون عده زیادی را با اتهام “جاسوسی” برای سازمان سیا دستگیر و در مواردی به اعدام محکوم کرده است. آخرین مورد برجسته آن در ماه گذشته بود که وزارت اطلاعات ایران از دستگیری ۱۷ نفر “ناقل اطلاعات” خبر داد. برای شماری از این افراد به عنوان “مفسد فی الارض” تقاضای حکم اعدام محکوم شدهاست.
پرزیدنت ترامپ ادعای جاسوسی این افراد برای ایالات متحده را رد کرده و دستگاههای اطلاعاتی آمریکا نیز از توضیح در این باره خودداری کردهاند.
بنا به گزارش نیویورک تایمز، دلالان یا ناقلان خبر در ازای دریافت پول نقد یا ویزای مهاجرت به آمریکا، اطلاعات خود را در اختیار آژانسهای اطلاعاتی غرب قرار میدهند.
بنا به گفته تاجران نفت ایران افراد گوناگونی در کسوت بازرگان و گردشگر یا در نقش روسپی به آنها روی میآورند که هدف واقعی آنها کسب اطلاعات درباره صنعت نفت ایران است.