هویت گروگان‌های استرالیایی/دلیل بازداشت, ماشین گروگان‌گیری برای باج خواهی و مبادله زندانی

By | ۱۳۹۸-۰۶-۲۱

به‌رغم تلاش‌ها برای پنهان کردن نام شهروندان استرالیایی دستگیر شده در ایران، هویت دو نفر از سه نفری که در ایران در زندان به سر می‌برند در شبکه‌های اجتماعی فاش شده است.


این دو نفر جولی کینگ و دوست پسر او، مارک فیرکین نام دارند. جولی کینگ تابعیت بریتانیایی و استرالیایی دارد.

اخباری که روز چهارشنبه ۲۰ شهریور (۱۱ سپتامبر) درباره دستگیری و بازداشت این دو نفر در خبرگزاری‌ها منتشر شده بود، حکایت از آن داشت که این دو شهروند ده هفته پیش در ایران دستگیر و زندانی شده‌اند.

روزنامه گاردین در گزارشی در این باره نوشته است: روشن نیست حکومت ایران با دستگیری این شهروندان چه هدفی را دنبال می‌کند.

گفتنی است چندی پیش، یک زن تبعه ایران به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا در استرالیا بازداشت شده و به آمریکا منتقل شده بود. گفته می‌شود که این زن که نگار قدس‌کنی نام دارد، با انتقال فن‌آوری‌های ارتباطی تحریم‌های آمریکا را نقض کرده است.

ماشین گروگان‌گیری برای باج خواهی و مبادله زندانی

روزنامه فرانسوی لوفیگارو این ارزیابی را مطرح ساخت که حکومت ایران به این جهت یک پژوهشگر ایرانی-فرانسوی را به اتهام واهی جاسوسی بازداشت کرده که دولت فرانسه را وادار سازد او را با یکی از عوامل جمهوری اسلامی که به جرم اقدامات تبهکارانه در بازداشت به سر می برد، مبادله کند.

این روزنامه چاپ پاریس، در گزارش خود نوشت: احتمال می رود مقامات حکومت ایران فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-فرانسوی، که صد روز پیش به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت شده را با یک ایرانی زندانی به نام جلال روح‌الله‌‌نژاد در فرانسه مبادله کنند.

در این گزارش امده است یکصد روز از بازداشت فریبا عادلخواه در ایران می گذرد و حکومت ایران قصد دارد که وی را با ، جلال روح‌الله‌‌ نژاد شهروند ایرانی که هفت ماه پیش به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا علیه تهران در فرانسه زندانی شده است معاوضه کند .

دستگاه قضایی فرانسه حدود دو هفته پیش با درخواست آمریکا برای استرداد او به واشینگتن موافقت کرد. این شهروند ایرانی حدود هفت ماه پیش در فرانسه بازداشت شد و اتهام او ذکر شده است.

روزنامه فیگارو نوشته است سپاه پاسداران با اعمال فشار بر حسن روحانی و جلوگیری از بهبود روابط ایران و فرانسه، تلاش دارد که اوضاع کشور را وخیم و تر و به سمت و سوی تندروهای حکومت بکشاند .

مقام‌های دو کشور واکنشی به گزارش فیگارو نشان نداده‌اند.

فریبا عادلخواه، پژوهشگر “بنیاد مطالعات علوم سیاسی پاریس” در حدود سه ماه پیش توسط سازمان اطلاعات سپاه در تهران بازداشت شد و وزارت خارجه فرانسه چند هفته پیش اعلام کرد که مقام‌های جمهوری اسلامی هنوز اجازه دسترسی کنسولی به این زندانی تبعه فرانسه را نداده‌اند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *