براساس حکم قاضی راندولف ماس این غرامت باید به خانواده جان هیمن، کهنهسرباز ارتش آمریکا، و مارک مکلیستر، اهل تنسی پرداخت شود. این دو در سال ۲۰۱۵ از سوی حوثیهای یمن، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران، گروگان گرفته شدند و جان هیمن در زمانی که گروگان بود کشته شد.
براساس اظهارات پیمانکار و اسناد ارایه شده به دادگاه، جان هیمن و مارک مکلیستر، این دو شهروند آمریکا در اکتبر سال ۲۰۱۵ به منظور کمک به تقویت و استحکام حفاظت یک هتل برای سازمان ملل متحد، به یمن پرواز کردند اما اندکی پس از فرود، این دو از فرودگاه صنعا ربوده شدند.
بنابر اسناد دادگاه، جان هیمن و مارک مکلیستر از سوی شبه نظامی یمنی موسوم به حوثیها ربوده و به گروگان گرفته شدند. جان هیمن در زمانی که گروگان بود در زندان حوثیهای یمت کشته شد اما مارک مکلیستر بعد از چند ماه اسارت آزاد شد و به آمریکا بازگشت.
ردی سینگر، وکیل این خانوادهها، گفت که هیچ مبلغی نمیتواند زندگی جان هیمن را بازگرداند. او یک شوهر فوقالعاده و یک پدر فوق العاده بود.
پس از آنکه قاضی حکم پرداخت غرامت ۲۵۲ میلیون دلاری را علیه جمهوری اسلامی ایران صادر کرد، این وکیل تاکید کرد که «این پول برای برگرداندن زندگی به جان هیمن نیست بلکه ارسال سیگنال بینالمللی به ایران است.»
در حکم قاضی راندولف ماس حکومت ایران به پرداخت بیش از ۲۵۲ میلیون دلار غرامت به این دو خانواده محکوم شده است.
قاضی استدلال وکیل را پذیرفت که جمهوری اسلامی حامی شبه نظامیان حوثی است و اینکه «این ایران است که اسلحهها را تهیه کرد و این ایران است که آموزش را به حوثیها ارایه داده است.»
هفته گذشته نیز شبکه خبری گلوبالنیوز کانادا گزارش داد که دو ملک متعلق به جمهوری اسلامی ایران در این کشور به ارزش دهها میلیون دلار فروخته شده و عواید آن به عنوان غرامت در اختیار «قربانیان حملات تروریستی انجامشده از سوی گروههای تحت حمایت ایران» قرار گرفته است.
ساختمانهای متعلق به حکومت ایران به مبلغ ۲۸ میلیون دلار فروش رفته و دریافتکنندگان غرامت همگی «آسیبدیدگان حملات انجامشده از سوی گروههای حماس و حزبالله لبنان» بودهاند.
بنابر حکم دیوان عالی اونتاریو که در ماه اوت صادر شد قربانیان این حملات، بخشی از پول حاصل از فروش ساختمانهای متعلق به ایران را در شهرهای اوتاوا و تورنتو دریافت کردهاند.
به نوشته گلوبالنیوز، دریافتکنندگان خسارت، خانوادههای یک شهروند آمریکایی بودند که در یک مورد بمبگذاری حماس در سال ۲۰۰۲ جان باخت و خانوادههای دو آمریکایی دیگر که از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۱ از سوی حزبالله گروگان گرفته شده بودند. بنا بر اسناد دادگاه، آسیبدیدگان همچنین بخش از وجه ۲ میلیون ۶۰۰ هزار دلاری دلاری مسدودشده ایران را نیز دریافت کردهاند.
ایران اینترنشنال: