– چند روز پیش از ادعای عجیب روحانی بر «درستتر» شدن شاخصها، اعلام شده بود که قیمتهایی که دولت در سامانه اطلاعرسانی قیمت ۱۰۰ کالای پرمصرف اعلام میکند کمتر از قیمت واقعی در بازار است!
– روحانی بحرانهایی را که جمهوری اسلامی برای ملت و مملکت پیش آورده، «جنگ بزرگ روانی، سیاسی و اقتصادی» خوانده و گفته از این جنگ نترسید!
– روحانی: اگر بتوانیم برای مردم نشاط انتخاباتی ایجاد کنیم شکست آمریکا رقم میخورد!
– رئیس دولت دوازدهم که گویا خودش به آمارسازیها و ادعاهایش باور دارد حتی از دولتمردان برای این «اقدامات» سپاسگزاری کرده است!
حسن روحانی روز دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ در یک نشست خبری مدعی شده که «از توفان تحریمها عبور کردیم». وی در عین حال افزوده است «هر وقت آمریکا تحریم ها را لغو کرد حاضر به مذاکره هستیم.»
رئیس دولت دوازدهم به اعتراضات سراسری دیماه اشاره کرده و گفته که «از دی ۹۶ وارد شرایط جدیدی شدیم که کبریت آن ابتدا از داخل و سپس از خارج زده شد!»
روحانی همچنین مدعی شده که «امروز قاطعانه میتوانیم اعلام کنیم که توطئههای آمریکا، استکبارجهانی و صهیونیزم و ارتجاع منطقه برای آسیب جدی زدن پایان یافته است.»
آخرین نشست حسن خبری رئیس دولت دوازدهم در ۱۷ بهمن سال ۱۳۹۶ و حدود ۲۰ ماه پیش برگزار شده بود و حالا در نشست خبری روز دوشنبه به پرسشهای خبرنگاران در حوزههای داخلی و بینالمللی پاسخ داد و البته مثل همیشه ادعاهایی غیرواقعی را نیز مطرح کرد.
در شرایطی که هم آمارها و هم کارشناسان حوزه اقتصادی از عملکرد نامطلوب و عملی نشدن وعدههای انتخاباتی حسن روحانی خبر میدهند، او در نشست خبری امروز مدعی شده که «ما از آغاز دولت یازدهم تا دی ماه ۹۶ مسیری را طی کردیم که در شاخصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به خوبی پشت سر گذاشته شده بود، اما دیماه شرایط تازهای پیش آمد که کلید آن در داخل و بعد در خارج زده شد.»
حسن روحانی همچنین گفته که از اردیبهشت سال ۹۸ شاخصهای ما «درستتر» شدند و «تورم نقطه به نقطه ما از ۵۲ درصد به ۳۴ درصد رسیده است. بنابراین طی این چند ماه تورم نقطه به نقطه ما کاهش پیدا کرده است. پیشبینیهای ما این است که تا پایان سال روند کاهشی خود را طی میکند.»
وی ادامه داده است که «در تورم ۱۲ ماهه حرکت کمی کندتر است، اما با یک تاخیری از تورم نقطه به نقطه تبعیت میکند. پیشبینی ما این است در شش ماه اول سال رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود.»
روحانی همچنین گفته که «پیشبینی این است که رشد اقتصادی مثبت خواهد بود. در تابستان امسال ۸۴۳ هزار اشتغال خالص داریم و بیکاری ما از ۱۲.۳ به ۱۰.۵ کاهش پیدا کرده است.»
این در حالیست که چند روز پیش از ادعای عجیب روحانی بر «درستتر» شدن شاخصها، اعلام شد که قیمتهایی که دولت در سامانه اطلاعرسانی قیمت ۱۰۰ کالای پرمصرف اعلام میکند کمتر از قیمت واقعی در بازار است!
چندی پیش نیز مشخص شد دولت با تغییر شیوه آمارگیری افراد شاغل و بیکار و افزایش سن افراد آماده کار در کشور، آمار بیکاران را کمتر و شاغلان را بیشتر از میزان واقعی نشان داده است.
در نتیجه میتوان گفت حسن روحانی و دولتاش توانستهاند با دستکاری آمارها و ارائه آمارهای ساختگی، نه بطور واقعی بلکه بر روی کاغذ وضعیت شاخصها را «درست»تر اعلام کنند!
رئیس دولت تدبیر و امید البته در مقابل دهها خبرنگار و دوربینهای صداوسیمای حکومت به ادعاهای بیاساس خود ادامه داد و گفت: «همه آمار و ارقام و شاخص های اقتصادی به ما میگوید که در مسیر آرامش اقتصادی در حال حرکت هستیم. البته دولت انتظارات بیشتری برای تغییر در ساختارها داشت تا بتواند بیشتر به مردم در رفع مشکلات کمک کند.»
سخنان عجیب حسن روحانی به حوزه اقتصاد ختم نشد. او در حوزه سیاسی و بینالمللی نیز با اعتماد به نفس تمام مدعی شد: «از لحاظ سیاسی و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران شرایط بسیار قویتر و مستحکمی دارد، در سازمان ملل کاملاً برای ما روشن بود که همه کشورهای دنیا اذعان دارند که ایران ۹۸ از ایران ۹۷ قویتر است و همه ایستادگی ملت ایران را تحسین میکردند.»
روحانی بحرانهایی را که جمهوری اسلامی برای ملت و مملکت پیش آورده «جنگ بزرگ روانی، سیاسی و اقتصادی» خوانده و گفته از این جنگ نترسید!
او افزوده است که «در این جنگ شکست نخوردیم و راه آینده را بهتر از گذشته ادامه خواهیم داد.»
روحانی که بیش از شش سال است دولت وی زمام امور اجرایی را کشور را به دست دارد ولی تا کنون اقدام چشمگیر و مثبتی را به نام خود ثبت نکرده حالا مدعی شده که «تمام تلاش دولت این است که در دو سال باقی مانده آرامش و ثبات را به زندگی مردم برگرداند و از مردم تقاضای کمک میکنیم تا در این راه پیروز باشیم.»
رئیس دولت دوازدهم که گویا خودش به آمارسازیها و ادعاهایش باور دارد حتی از دولتمردان برای این «اقدامات» سپاسگزاری کرده است: «من از تمام دستاندرکاران، وزرا و از همه مسئولان اقتصادی و بانک مرکزی و از همه بانکهای کشور که به ما یاری رساندند و از همه مدیران در سطح کشور تشکر و سپاسگزاری میکنم!»
خبرنگار شبکه خبر جمهوری اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه «سه کشور اروپایی با بیانیه اخیر خود در عمل نشان دادند که از آمریکا تبعیت میکنند و نمیتوانند به عنوان شریک تجاری روی آنها حساب کرد» از روحانی پرسیده که «چشمانداز رابطه ایران با انگلیس و فرانسه را چگونه ارزیابی میکنید؟»
روحانی در پاسخ گفته است که «آمریکا به دلیل فشار افراطیون داخلی و فشار رژیم صهیونیستی و عربستان، که این دو، اعتراف کردند که در موضوع خروج آمریکا از برجام همه تلاش خود را به کار گرفتند، یک خطا و اشتباه بزرگی را مرتکب شد… امروز بجز دو سه کشور کوچک هیچ دولت و کشوری نیست که کار آمریکا را تأیید کند و همه این کار را محکوم میکنند» و «روابط ما با چین و روسیه خوب است اما سه کشور اروپایی به قولهای خود نتوانستند عمل کنند.»
از دیگر خبرنگارانی که روحانی را مورد پرسش دادند خبرنگار الجزیره عربی بود که از روحانی درباره سفر عمران خان به ایران، روابط ایران و پاکستان پرسید و گفت آیا سفر هیئت بلندپایهای از امارات به ریاست مشاور امنیتملی این کشور را تأیید میکنید؟
روحانی درباره روابط ایران و پاکستان گفت که «موضوع یمن موضوع مهمی است که اگر در آنجا به پایان جنگ منتهی شویم یکی از گرههای منطقه از جمله در روابط ایران و عربستان باز خواهد شد.»
او همچنین سفر هیئتی از امارات به ایران را تأیید کرد و گفت «روابط تهران و امارات در ماههای اخیر بهتر از گذشته است و روند به سمت و سوی بهبود روابط است.»
روحانی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس درباره حقوقهای نجومی گفته که حقوقها زیاد بوده اما نجومی نبوده است! او گفته دولتاش لایحه شفافیت را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده و دو لایحه درباره «مبارزه با مفاسد» و «سالمسازی اداری» را نیز در دست دارد که هنوز به مجلس ارائه نشده است.
رئیس دولت دوازدهم در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به خبرنگار روزنامه مردمسالاری گفت «اینکه در انتخابات چه مد نظرمان است شکست دیگری برای آمریکا است. اگر بتوانیم برای مردم نشاط انتخاباتی ایجاد کنیم شکست آمریکا رقم میخورد.»
او همچنین به شورای نگهبان کنایه زده و گفته که «شورای نگهبان باید اعلام کند چه کسی رد شده و چرا و چه کسی تایید شده است. هرکسی نظام ما را قبول دارد حالا دارای هر سلیقهای است باید بتواند در انتخابات شرکت کند. شورای نگهبان نهاد نظارتکننده است، دخالتکننده نیست. امیدواریم کارش را به خوبی انجام دهد. دولت مجری انتخابات است.»
روحانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار صداوسیما درباره بازداشت و محاکمه افرادی به اتهام ترور دانشمندان هستهای توسط وزارت اطلاعات و بازداشت کارگران و دانشجویان توسط وزارت اطلاعات، و پرداخت غنیمت به کسانی که پس از اعترافات اجباری به ترور دانشمندان هستهای محکوم شدند، گفت: «وزیر اطلاعات از اول هم با من مشورت کرد و گفت عدهای را در دولت قبل دستگیر کردند اما ما در عمل به این نتیجه رسیدیم شواهد و قرائن کافی نیست . کسی را مامور کرد، بررسی کرد، گفتند اینها بیگناه هستند و باید خسارت پرداخت کنیم. رقم بزرگی هم گفت، من پذیرفتم. گفتم خسارت مردم را بدهید. این پیش میآید قاضی و ضابط ممکن است اشتباه کنند. مهم این است دولت شهامت پذیرفتن اشتباه را داشته باشد ولو اگر اشتباه برای دولت قبل باشد. کار بسیار عظیم و بزرگی وزارت اطلاعات انجام داد.»
روحانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فایننشنالتایمز درباره آینده روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی از احتمال پایان جنگ یمن خبر داد و گفت: «با کشورهایی مثل عربستان مشکلی برای گفتگو نداریم. احتمال پایان جنگ یمن هست. شرایط امروز شرایط عبور از توفان از سر مردم است اما آثار توفان باقی است ما آمادگی داریم برای مذاکره در شرایط عادلانه هم با غرب هم با کشورهایی که عنوان کردید [عربستان و آمریکا]. اگر در دوماه باقی مانده قدمی برنداشتند ما قدم بعدی را در راستای کاهش تعهدات برجامی بر میداریم.»
او درباره تلاش برای تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی گفت «هرگاه شرایط آماده باشد حاضریم تبادل زندانیان ایران و آمریکا را پیگیری کنیم.»
او همچنین گفته دولت تلاش خواهد کرد تا روند ورود زنان به ورزشگاهها ادامه داشته باشد.
روحانی در بخش دیگری از این کنفرانس خبری به حمله به نفتکش ایرانی اشاره کرد و گفت «دست کم دو موشک به نفتکش ایرانی خورده که فیلماش موجود است.» وی گفت «این حمله یک دولتی بوده است که عواقب آن را خواهد دید.»
کیهان لندن: