احمد توکلی، میگوید: رهبری قبلا گفته بودند که مردم وقتی به جلوی مجلس شورای اسلامی میآیند یعنی حرفی برای گفتن دارند؛ اما فضای غیرصحیحی در چند سال اخیر درست شده و چند بار هم تکرار شده است که میگویند مردم باید برای تجمع، مراحل قانونی را طی کنند. توکلی ادامه میدهد: وزارت کشور فقط یک گروه که به آن اجازه تجمع داده است را به ما بگوید. بعضی از مردم حزب نیستند، اما هم هدف میشوند و میخواهند اجازه بگیرند، اما گرفتن مجوز به ضابطه احتیاج دارد. بنابراین به نظر من، باید از وزارت کشور پرسید که وقتی می گویند اعتراض مخرب نباشد، چرا راه های دیگر اعتراض را که سازنده باشد، باز نمیکند؟
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان میکند: درحال حاضر می توان همه اعتراضات فعلی را غیرقانونی تلقی کرد، درحالی که مردم وقتی ضابطه ندارند تا مجوز بگیرند، چه کنند؟ پیشنهاد من این است که دولت به عنوان مجری قانون اساسی، براساس اصل ۱۳۸، آییننامه نحوه تشکیل اجتماعات را آماده کند و به مردم اجازه بدهد تا این تعامل دو طرفه باشد و مردم بتوانند صدایشان را به گوش مسئولان برسانند. او همچنین میافزاید: وقتی مردم عصبانی میشوند، بالاخره عصبانیتشان را به شکلی نشان میدهند. اگر اعتراض سازنده مرسوم نباشد، به سمت اعتراض مخرب کشیده میشوند و حق نیست که به همه مردم گفته شود جزو اشرار هستید؛ بله اشرار از شرایط سوءاستفاده می کنند و عدهای نیز با آنها همراهی میکنند اما بالاخره مردم هم حق دارند.
توکلی همچنین معتقد است: وقتی ما راه صحیح را باز نکنیم، راه غلط خود به خود ایجاد میشود. اسلام هرچه را منع کرده، راه دیگری را پیش روی مردم گذاشته است. مثلا گفته زنا حرام است اما ازدواج پسندیده است، تهمت و غیبت بد است اما امر به معروف و نهی از منکر را واجب کرده است. اگر ما میخواهیم به مردم بگوییم رفتارهای مخرب را انجام ندهید، باید راههای مسالمت آمیز را برای آنان تسهیل کنیم.
گفتنی است از روز جمعه گذشته و پس از اعلام مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه مبنی بر سهمیهبندی بنزین، اعتراضات مردمی در مخالفت با این تصمیم آغاز شد که تاکنون هم ادامه داشته و در کنار اعتراضات، برخی رفتارهای خشن و آسیب زدن به اموال عمومی نیز رخ داده است.