-حتی پس از آنکه خامنهای از افزایش قیمت بنزین حمایت کرد گروهی از مقامهای ارشد که اغلب نظامی هستند همچنان به این تصمیم اعتراض دارند.
– دولت حسن روحانی با وجود حمایت رهبر نظام حاشیهی امن خود را از دست داده است.
-قالیباف میگوید دولت در حال آسیب زدن جدی به مردم است و تا سال ۱۴۰۰ تصمیماتی نابخردانه از جنس افزایش قیمت بنزین اصلا دور از ذهن نیست.
– محمدصالح جوکار معاون پارلمانی سپاه پاسداران، سردار محمدعلی پورمختار، علیرضا زاکانی از فرماندهان بسیج دانشجویی، مجتبی ذوالنور جانشین پیشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران و تعداد زیادی از سیاسیون با سوابق امنیتی و نظامی در انتخابات مجلس ثبتنام کردند.
-هوشنگ امیراحمدی به کیهان لندن میگوید این احتمال وجود دارد سپاه و حتی باند احمدینژاد و پایداریها و باند قالیباف اول مجلس و ریاست آن را به دست بگیرند و بعد طرح بنیصدر کردن روحانی را پیاده کنند.
– گروهی از وزرا و حتی معاون اول روحانی و شماری از فعالان سیاسی اصلاحطلب پیشنهاد استعفای روحانی و برگزاری انتخابات زودرس را مطرح کردهاند اما هیچکدام توضیح نمیدهند مگر قرار است در دو نهاد ظاهرا انتخابی اما در عمل استصوابی و تدارکاتچی مجلس و ریاست جمهوری، چه تغییر و تحولی رخ دهد که به «بنبست» پایان داده شود؟!
گرچه به گفته مقامهای ارشد دولت افزایش سه برابری قیمت بنزین برای جبران کسری بودجه تصمیم مشترک سران قوا و «توافق همه مسئولان نظام» و با حمایت رهبر جمهوری اسلامی بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی را نیز از دخالت در آن برحذر داشت، اما از یکسو پس از اعتراضات گسترده بطور جدّی به یک بحران درونی برای حکومت تبدیل شده و از سوی دیگر با وجود این اعتراضات که با سرکوب خونین همراه بود، علی خامنهای و برخی زمامداران همچنان از آن نه تنها دفاع میکنند بلکه زمزمههای گران شدن دیگر حاملهای انرژی از جمله گازوئیل نیز شنیده میشود.
گران شدن بنزین تصمیمی بود که مسئولیت آن پای دولت دوم روحانی نوشته شده و پس از آغاز اجرای آن، سه مرجع تقلید علوی گرگانی، صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی خواستار لغو این مصوبه شدند. شماری از نظامیها از جمله محمدعلی جعفری فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (رئیس فعلی قرارگاه اجتماعی سایبری بقیهالله) و محمدباقر قالیباف شهردار پیشین تهران (عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت) نیز رسما علیه دولت روحانی موضع گرفتند.
حتی گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از هر دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب در مخالفت با افزایش قیمت بنزین دست به کار شدند تا به خیال خود دولت را وادار به لغو این تصمیم کنند اما همزمان با آغاز اعتراضات، خامنهای دخالت و کرد و حکم حکومتی وی به ظاهر «فصل الخطاب» شد تا تکلیف همه را روشن کند بطوری که میتوان گفت رهبر جمهوری اسلامی با این کار مسئولیت افزایش قیمت و پیامدهای آن را بر عهده گرفت گرچه در سخنانی نیز گفت که از این کار سررشتهای ندارد و فقط از تصمیم سران سه قوه «حمایت» کرده است!
بعد از حمایت خامنهای از افزایش قمیت بنزین مراجع تقلید و حوزویان ظاهرا معترض ساکت شدند. آن گروه از نمایندگان که به «نادیده گرفتن مجلس» در تصمیمگیریها اعتراض داشتند و به دنبال استیضاح حسن روحانی و علی لاریجانی بودند نیز عقبنشینی و سکوت کردند.
استبداد سرکش: مجلس بیاثر
گرانی بنزین فقط یک محرّک بود و نظام برای آرام کردن اعتراضات که ریشه در نارضایتی عمیق جامعه دارد دست به قتل عام زد اما ابعاد اعتراضات و وسعت کشتار به حدی است که پذیرفتن پیامدهای آن ضربه سنگینی برای رژیم به شمار میرود و برای رهبر جمهوری اسلامی بسیار هزینه در بر دارد تا جایی که اطرافیان و طرفداران او مجبور شدهاند برای کم کردن بار مسئولیت از روی دوش رهبرشان آستینها را بالا بزنند.
در این میان بیکفایتی مجلس شورای اسلامی و فرمایشی بودن آن بیشتر از هر زمان دیگری برای نظام تبدیل به یک معضل شد. معدود نمایندگانی هم که به افزایش قیمت بنزین اعتراض کردند حرفشان این بود که چرا مجلس از این تصمیم بیخبر بوده است! به عنوان نمونه، پروانه سلحشوری نماینده اصلاحطلب تهران در مجلس شورای اسلامی، ۱۸ آذر، در نطقی جنجالی گفت، «استبداد سرکش تام و تمام در هر یک از بخشها، قدرتنمایی نهادهای موازی در همه احوالات اداری کشور از مجمع تشخیص گرفته تا شورای نگهبان، از شورای امنیت ملی گرفته تا شورای فضای مجازی و شورای انقلاب فرهنگی و اخیرا سهگانه سران قوا، به راستی جایگاه نهاد ملت کجاست؟»