میترا حجازیپور عضور تیم ملی ایران در مسابقات جهانی شطرنج سریع و برقآسای جهان به میزبانی مسکو، بدون حجاب اسلامی به مصاف حریفانش رفت.
امتناع یک ورزشکار زن ملیپوش از رعایت حجاب در حین برگزاری رقابتهای جهانی، اقدام بیسابقهای در نظام جمهوری اسلامی ایران است.
در این مسابقات علیرضا فیروزجا با خروج از ذیل پرچم ایران، به نام فدراسیون جهانی مبارزه کرد اما میترا حجازیپور عضو تیم ملی ایران است.
وزارت ورزش از اعزام تیم مردان ایران به خاطر حضور تیم ملی اسرائیل جلوگیری کرد. اما با توجه به عدم حضور اسرائیل در رقابتهای زنان، ملیپوشان زن ایران به روسیه اعزام شدند.
سارا خادمالشریعه و آتوسا پورکاشیان دیگر اعضای تیم زنان ایران در این مسابقات بودند که با پوشش نه چندان کامل روسری، به گونهای که در ایران «شُل حجابی» نامیده میشود، در برابر حریفان خود ایستادند.
پیشتر برخی از دختران ورزشکار در مسابقات غیر رسمی برون مرزی بدون حجاب ظاهر شدهاند اما این اتفاق هرگز در مسابقات قهرمانی جهان رخ نداده. درسا درخشانی (خارج از ترکیب تیم ملی) بدون حجاب در جام جبلالطارق بازی کرد. سپس با محرومیت مواجه شد و به آمریکا مهاجرت کرد.
میترا حجازیپور که قهرمان شطرنج آسیاست، اردیبهشت پارسال نیز عکسی بدون حجاب در اینستاگرام منتشر کرد و نوشت: «بهترین لحظات زمانی است که باد گیسوانت را به پرواز در میآورد. چه دردناک است آن هنگام که گیسوان رقصان را به زندان پارچهای بازگردانی. مرگ روح زمانی است که آزادی را چشیده و دوباره به اسارت بازگردد. اینها پیش پا افتادهترین حقوق انسانهاست که من چنین با آب و تاب وصف میکنم».
او در پی تذکر مسئولین فدراسیون شطرنج، پس از چند روز پستش را پاک کرد و در پست دیگری به نقل از مارتین لوترکینگ نوشت: «زندگی ما روزی به پایان میرسد که درباره موضوعاتی که اهمیت دارد سکوت کنیم».
میترا که عنوان استاد بزرگ زنان را در سال ۲۰۱۵ به دست آورده، از رده خردسالان تا بزرگسالان دارای مجموعهای از افتخارات جهانی و قارهای است. از جمله میتوان به دو بار نایب قهرمانی نونهالان جهان، نشان نقره ۲۰۱۰ جوانان جهان و قهرمانی بزرگسالان آسیا در سال ۲۰۱۵ اشاره کرد.
میترا حجازیپور همچنین در مسابقات دانشجویان جهان، بازیهای آسیایی و جام ملتهای آسیا نیز مدالآور بوده است. او از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ در همه ادوار المپیاد جهانی شطرنج برای تیم ملی ایران بازی کرده.
حجاب اسلامی از خطوط قرمز نظام جمهوری اسلامی است، چنان سختگیرانه که حتی ورزشکاران زن ارامنه نیز در تیمهای ملی ایران باید با پوشش اسلامی بازی کنند.
در رقابتهای داخلی رشتههای مختلف زنان نیز با وجودی که ورود مردان به محل رقابتها ممنوع است، ورزشکاران، مربیان و داوران ملزم به رعایت حجاب اسلامیاند.
خانم حجازیپور در فرانسه تحصیل میکند و ستاره تیم شطرنج برست است. او در رقابتهای جهانی و در بخش سریع، توانست سوزان (دانمارک) النا تومیلووا، تاتیانا بوگومیل و ماریا نوساچهوا (روسیه) و نانجید (مغولستان) را از پیش رو بردارد.
در رقابتهای برق آسا نیز در گام اول توانست هاریکا دروناوالی قهرمان سال ۲۰۱۵ جهان از هندوستان را شکست دهد. آنا اوشهنینا (اوکراین) قهرمان دو دوره جهان نیز به این نماینده پرسابقه و سرشناس تیم ملی ایران باخت.
مهدی رستمپور, رادیو فردا: