منابع خبری از خشونت شدید هنگام بازداشت بهاره هدایت، فعال مدنی و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران خبر دادهاند. او اکنون در زندان قرچک ورامین در اعتصاب غذا به سر میبرد.
وبسایت زیتون که در خارج از ایران منتشر می شود در گزارشی به جزئیات بازداشت و وضعیت کنونی بهاره هدایت، فعال سیاسی پرداخته که هفته گذشته بازداشت شد.
در این گزارش آمده که “ماموران لباس شخصی با حضور در ساختمان حراست دانشگاه او را با فحاشی، کتک و کشیدن مو سوار بر ماشین کردهاند و به بازداشتگاه بردند”.
تا کنون اتهام این فعال سرشناس دانشجویی اعلام نشده است.
بر اساس این گزارش وقتی خانم هدایت برای تفهیم اتهام به دادسرای زندان اوین برده شده به این موضوعات اعتراض کرده هرچند به اعتراض او رسیدگی نشده است.
بهاره هدایت دوشنبه ۲۱ بهمنماه به حراست دانشگاه تهران احضار شد اما یک روز بعد از دادسرای اوین با خانواده خود تماس گرفت.
به دنبال بازداشت خانم هدایت انتقاد از حراست دانشگاه تهران به خاطر همکاری در این بازداشت بالا گرفت. اما حراست دانشگاه تهران اعلام کرد پلیس امینت نیروی انتظامی خانم هدایت را بازداشت کرده است.
اسماعیل سلیمانی، رئیس حراست دانشگاه تهران گفته “پلیس با حراست دانشگاه تماس میگیرد و میگوید که میخواهد با بهاره هدایت مصاحبهای داشته باشد و ابلاغیهای قضایی دارند که باید به او بدهند. وقتی پلیس مراجعه میکند، ما مطلع میشویم که موضوع بحث، دستگیری بهاره هدایت است، ما نیز با توجه به حساسیتی که دانشگاه دارد، اجازه نمیدهیم این اتفاقات در حراست دانشگاه رخ بدهد. ما پلیس را به بیرون هدایت کردیم و بعد یکی از همکاران ما با خانم بهاره هدایت صحبت میکند و میپرسد که دقیقاً موضوع شما چیست و چرا پلیس دنبال شماست؟ او پاسخ میدهد، من فعال سیاسی هستم”.
به گفته رئیس حراست دانشگاه تهران، “بعد از این که خانم بهاره هدایت از ساختمان بیرون میرود، بیرون از دانشگاه بازداشت میشود، از این رو بازداشت وی ربطی به حراست و دانشگاه ندارد”.
اما اکنون شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر در توئیتی نوشته است که “بهاره هدایت را در دفتر حراست دانشگاه کتک زدهاند، با زور سوار ماشین کرده و به بازداشتگاه وزرا بردهاند”.
شیوا نظرآهاری همچنین درباره اعتصاب غذای خانم هدایت گفته “او سه روز اعتصاب غذای خشک کرده و حالا در اعتصاب غذای تر است و با مشکلات حاد معده و دستگاه گوارش در زندان قرچک مواجه است”.
روز گذشته نیز، شماری از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در تجمعی در خصوص وقایع اخیر ایران، خواستار آزادی بهاره هدایت شدند.
دانشجویان در این تجمع، علاوه بر سر دادن شعار “بهاره هدایت آزاد باید گردد” پلاکاردهایی برای درخواست آزادی نرگس محمدی، نسرین ستوده و ندا ناجی، دیگر زندانیان سیاسی هم در دست داشتند.
پیشتر جمعی از دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل، در اعتراض به بازداشت بهاره هدایت تجمعی مشابه برگزار کردند. سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) نیز با انتشار بیانیهای بازداشت بهاره هدایت را محکوم کرده است.
ادوار تحکیم وحدت خواستار “آزادی بی قید و شرط” بهاره هدایت شده و در بیانیه خود نوشته: “اتفاقات ناگواری که در آبان امسال بهوقوع پیوست بههمراه احضار و بازداشت فعالین دانشجویی، کارگری و صنفی نشانگانی از عمق بحرانی هستند که بهدلیل اخلال در نقش واسطهگری نهادهای مدنی و سیاسی در جهت مشارکت در حیات سیاسی گروههای مختلف اجتماعی بهوجود آمده است”.
بهاره هدایت، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت (شاخه علامه)، در رویدادهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در دیماه سال ۱۳۸۸بازداشت شد و تا سال ۱۳۹۵ در زندان ماند.
او اسفند سال ۱۳۹۰ جایزه هرالد ادلستام سوئد را به دلیل “شجاعت فوق العاده و تعهد به عدالت فعالانه در برابر نقض حقوق بشر در ایران” دریافت کرده بود.
بی بی سی: