با توجه به اطلاعات بدست آمده از نامزدهایی که تاکنون موفق به راهیابی به مجلس شدهاند، سیدرضا تقوی و مصطفی میرسلیم از نمایندگان مسن مجلس آینده هستند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نتایج آرای بسیاری از حوزههای انتخابیه در سراسر کشور تا این لحظه قطعی شده است.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن ترین نماینده به عنوان رئیس سنی مجلس انتخاب خواهد شد که در میان نمایندگانی که تا این لحظه حضورشان در مجلس قطعی شده است، حجت الاسلام سیدرضا تقوی، با ۷۳ سال سن مسنترین نماینده است و رئیس سنی مجلس خواهد شد. مصطفی میرسلیم هم با ۷۲ سال سن نایب رئیس سنی مجلس آینده خواهد بود.
طبق آیین نامه مجلس، فرد بعدی به عنوان نائب رئیس و دو نفر از جوانترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر معین شده و در جایگاه هیأت رئیسه قرار می گیرند.
سیدرضا تقوی و سید مصطفی میرسلیم از اعضای لیست شورای ائتلاف اصولگرایان و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی است.
– اصولگرایان ۹۶ کرسی، اصلاحطلبان ۷ کرسی
– در ۲۳۰ کرسی مجلس، اصولگرایان با خودشان رقابت داشتهاند
ایندیپندنت فارسی – بر اساس ستاد انتخابات وزارت کشور ایران، نتایج انتخابات مجلس یازدهم تا ساعت ۱۵ امروز حکایت از راهیابی گسترده اصولگرایان به مجلس شورای اسلامی دارد.
هماکنون تکلیف ۱۰۳ کرسی مجلس شورای اسلامی روشن شده است که بر اساس آن، ۹۶ نفر از راهیافتگان به مجلس اصولگرا و ۷ نفر اصلاحطلب هستند. به جز مسعود پزشکیان، که از حوزه انتخابیه تبریز مجددا به مجلس آینده راه یافته هیچ چهره شاخص دیگری در میان این اصلاحطلبها وجود ندارد.
در تهران نیز، نتایج شمارش آرا تا ساعت ۱۵ امروز نشان میدهد که لیست اصولگرایان موسوم به «لیست وحدت» کاملا پیشتاز است.
گرچه وزارت کشور ایران اسامی ۴۰ نفری را که بیشترین آرای تهران را کسب کردهاند، اعلام کرده است، میزان رای آنها هنوز اعلام نشده است.
بر اساس قانون، چنانچه کاندیداها نتوانند دستکم ۲۰ درصد آرای حوزه انتخابیه را به خود اختصاص دهند، انتخابات به دور دوم کشیده میشود.
میزان مشارکت مردم تهران در انتخابات هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است و وزارت کشور ایران، که پیشتر اعلام کرده بود آمار مشارکت را از طریق سیستم احراز هویت رایدهندگان به صورت آنلاین در اختیار دارد، از ظهر دیروز از اعلام این آمار خودداری کرده است. ستاد انتخابات کشور و استاندار تهران نیز اعلام کردهاند که آمار مشارکت پس از تجمیع همه آرا به صورت کشوری اعلام خواهد شد.
در انتخابات مجلس گذشته، سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در تهران رای داده بودند و مشارکت حدود ۶۲ درصد بود.
بر اساس لیستی که سخنگوی ستاد انتخابات کشور منتشر کرده است، محمدباقر قالیباف در شهر تهران پیشتاز انتخابات است.
قالیباف یکی از گزینههای ریاست مجلس یازدهم و سرلیست اصولگرایان در تهران بوده است.
اگر نتایج انتخابات تهران بدون تغییر بماند، این نخستین پیروزی قالیباف در یک انتخابات، در ۱۴ سال گذشته است.
دیگر نکته قابل توجه آن که در میان ۴۰ کاندیدای پیشتاز در تهران، تنها سه چهره اصلاحطلب در ردیفهای انتهایی حضور دارند. سهیلا جلودارزاده، مجید انصاری و علیرضا محجوب، سه کاندیدای اصلاحطلب هستند که فعلا در لیست ۴۰ نفره قرار دارند.
مجلس یازدهم ۲۹۰ نماینده خواهد داشت. اصولگرایان برای تصاحب ۲۳۰ کرسی مجلس بیرقیب بودهاند.
همراهان دولت محمود احمدینژاد در بهارستان
بی بی سی – نام هشت تن از استانداران وزارت کشور دو دولت محمود احمدینژاد، در فهرست نتایج اولیه انتخابات مجلس دیده میشود. علاوه بر این استانداران پیشین، فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی دولت دهم هم از حوزه انتخابیه کازرون و کوه چنار در کنار چهار تن از وزیران دولتهای نهم و دهم به مجلس آینده راه یافتهاند.
شمسالدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دوم محمود احمدینژاد از حوزه انتخابیه رامسر، تنکابن، عباسآباد، متلقو و کلارآباد، حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت دهم از حوزه انتخابیه همدان، اسدالله عباسی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت دهم از حوزه رودسر و املش، عبدالرضا مصری، وزیر رفاه دولت نهم از حوزه انتخابیه کرمانشاه در فهرست نتایج اولیه هستند.
اسماعیل موسوی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور از قطعی شدن نتایج ۸۰ حوزه از ۲۰۸ حوزه انتخابیه خبر داده است.
وزارت کشور و مقامات برگزارکننده انتخابات مجلس، هنوز برآورد یا آماری از میزان مشارکت اعلام نکردهاند. خبرگزاری فارس نوشته: “در شهر تهران یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در انتخابات شرکت کردهاند.”
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران پیشتر شمار شهروندان واجد شرایط رای دهی در استان تهران را ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر عنوان کرده و گفته بود که ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تعرفه در این استان توزیع شده است.
وزارت کشور شمار واجدان شرایط رای دهی در سراسر ایران را ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ تن اعلام کرده است.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز گذشته (۲ اسفند) در ۵۵ هزار شعبه اخذ رای برگزار شد. هیات اجرایی انتخابات تصمیم گرفته دور دوم این انتخابات را ۲۹ فروردین ماه سال آینده برگزار کند. بر اساس قانون انتخابات که خرداد ۱۳۹۵ اصلاح شده، نامزد منتخب در مرحله اول انتخابات باید حداقل ۲۰ درصد از کل آراء را کسب کند.
برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با رد صلاحیت گسترده داوطلبان از سوی شورای نگهبان قانون اساسی همراه بوده است.