در حالی که فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گزارشها درباره احتمال قرنطینه کردن شهرها را «جنگ روانی دشمنان» خوانده است، استان خوزستان و چند شهر دیگر در ایران از روز یکشنبه ۲۵ بهمن قرنطینه شدند.
خبرگزاری فارس خبر داد که دو شهرستان پاوه و جوانرود و منطقه اورامانات در استان کرمانشاه قرنطینه شدهاند. بازار روانسر نیز از روز یکشنبه به صورت کامل تعطیل شده است.
در همین حال پرویز ایدهپور، فرماندار پاوه، گفت که ورودیهای این شهرستان به صورت کامل مسدود شده است.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، نیز اعلام کرد که هر گونه ورود یا خروج خودروهای مسافری به این استان ممنوع است.
او همچنین فعالیت کلیه اصناف به استثنای سوپرمارکتها، داروخانهها، نانواییها، قصابیها و میوهفروشیها را تعطیل اعلام کرده و گفته است کلیه پایانههای مسافربری، مراکز تجمع و هایپرمارکتها تعطیل هستند.
رسانههای داخل ایران از این وضعیت به عنوان «قرنطینه خوزستان» نام بردهاند ولی مقامهای دولتی به طور معمول از به کار بردن این عبارت پرهیز دارند.
در همین حال حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی، روز یکشنبه با تاکید بر اینکه امروز و حتی در ایام نوروز «چیزی به نام قرنطینه نداریم»، گفت استانها حق تصمیمگیری در این مورد را ندارند و مرجع تصمیمگیری فقط ستاد ملی کرونا در تهران است.
همچنین حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، گفت که ستاد ملی مقابله با کرونا هیچ برنامهای برای قرنطینه کردن شهرها نداشته و نیروی انتظامی چنین اقدامی را در دستور کار ندارد.
او افزود: «این روزها اتاق جنگ روانی دشمنان، با القا کردن قرنطینه به دنبال تحریک مردم برای خرید و انبارکردن مایحتاج و اخلال در نظام توزیع اقلام اساسی است».
یک روز پیش از این سخنان وزیر بهداشت خبر داده بود که ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران تصویب کرده که در ۱۱ استان ایران «ترددها کنترل» و محدودیتهای جدیدی برای عبور و مرور اعمال شود. جزئیات این محدودیتها اعلام نشده است.
پیش از این تعدادی از نمایندگان مجلس تقاضا کرده بودند که استانهای مازندران و گیلان نیز قرنطینه شوند. با این حال تنها برخی از شهرهای این دو استان قرنطینه شدهاند.
فرماندار شهرستان نکا در استان مازندران در این زمینه خبر داد که این شهرستان به صورت آزمایشی قرنطینه شده است.
عبدالجواد توحیدیمقدم گفت که تردد خودرو در این شهرستان به غیر از موارد ضروری ممنوع و بازار هم تعطیل شده است.
اکبر صمدی فرماندار مشگینشهر در استان اردبیل هم خبر داد که از روز یکشنبه این شهرستان قرنطینه شد و بر این اساس ورود هرگونه خودروی غیر بومی به این شهر ممنوع است.
تعدادی از فعالان فرهنگی در استان خراسان رضوی نیز خواستار قرنطینه این استان شدهاند. گرچه این استان قرنطینه نشده ولی در برخی از شهرهای آن محدودیتهایی برای ورود مسافر اعمال شده است.
در همین حال حامد قربانی فرماندار گناباد گفت که تعدادی از راهها و مسیرهای غیر اصلی ورودی به این شهر توسط شهرداری مسدود و در چهار ورودی اصلی این شهر نیز محدودیتهایی اعمال شده است.
علیرضا قامتی فرماندار نیشابور نیز خبر داد که جادههای فرعی منشعب از جادههای اصلی نیشابور به سمت مناطق گردشگری و تفریحی تا اطلاع ثانوی مسدود است اما تصمیمگیری برای اعمال محدودیت در مسیرهای اصلی نیشابور باید در سطح ملی گرفته شود.
محمدرضا هاشمی فرماندار مشهد درباره قرنطینه نشدن استان خراسان رضوی گفت: در هیچ شهرستانی به معنای واقعی و ۱۰۰ درصد قرنطینه انجام نشده است.
او گفت که ممنوعیت و محدودیت برای مشهد ایجاد شده است و در ۱۴ نقطه استان از سفرهای غیرضرور جلوگیری میشود.
از سوی دیگر، در هفتههای اخیر خبرهایی درباره احتمال قرنطینه شدن تهران منتشر شد که برخی مقامات آن را تکذیب کردهاند.
علاوه بر کاربران شبکههای اجتماعی، شماری از مقامهای جمهوری اسلامی نیز از قرنطینه نشدن تهران یا اظهارات ضدونقیض درباره آن انتقاد کردهاند.
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، در این زمینه در صفحه توئیتر خود نوشت که حتی تعریف مشخصی هم برای قرنطینه ارائه نشده و «مسئولان ابتدا قرنطینه را تعریف کنند تا مردم بدانند».
همزمان پیروز حناچی، شهردار تهران، با اشاره به «شرایط سخت تحریمهای آمریکا» گفت که مراحل بعدی قرنطینه «مثل تامین مایحتاج و جبران خسارت» امکان اجرا ندارد.
یک روز پیشتر علیرضا زالی، رئیس ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، گفته بود قرنطینه شامل چندین مرحله یا فاز است که بخشهایی از آن در حال اجراست.