حسین راغفر، اقتصاددان، میگوید سالها است که دولتهای مختلف ایران برای جبران کسری بودجه خود و افزایش درآمد، دائما نرخ ارز را افزایش میدهند. او توصیه کرده که دولت به جای گران کردن ارز، باید از سفتهبازی در همه عرصهها از جمله سهام، مسکن، خودرو، ارز، سکه و طلا، مالیات بگیرد.
این استاد دانشگاه به وبسایت “فرارو” گفته که قبل از شیوع کرونا نیز مشخص بود دولت در خرج خود میماند: «دولت با وجود شناسایی بیکاران ناشی از کرونا، بودجهای ندارد تا به عنوان بیمه بیکاری به آنها بدهد.» او تاکید میکند که دولت اول روحانی با استقراض از بانک مرکزی و چاپ اسکناس نقدینگی زیادی تولید کرد و در دوره دوم هم در بحران بانکها و موسسات مالی و اعتباری، از جیب مردم، بدهیهای کلاهبرداران و رانتخواران را پرداخت.
حسین راغفر هشدار داده که دولت با دستکاری در قیمت سهام، انتظارات عمومی از رشد بیشتر بورس را افزایش میدهد: «در چنین شرایطی قیمت سهمهای بورسی به صورت سفتهبازانه افزایش پیدا میکند، در حالی که تنها ارزش دارایی روی کاغذ بالا میرود که خود این مسئله بحران تورم را دامن خواهد زد.» او این شیوه را خطرناک و حاوی پیامدهای زیاد خوانده است.
در هفتههای اخیر، بسیاری از مردم سرمایههای خود را به بازار بورس و سهام منتقل کردهاند. بسیاری از کارشناسان اقتصادی گفتهاند که این بازار کاذب است و ترکیدن حباب آن میتواند آبستن ناآرامیهای بعدی در این کشور باشد.