رسانههای داخل ایران از کاندیداتوری محمدباقر قالیباف، حمیدرضا حاجیبابایی، مصطفی میرسلیم و فریدون عباسی برای ریاست مجلس یازدهم خبر دادهاند.
در این ترکیب چهار نفره رقابت اصلی برای ریاست مجلس بین محمدباقر قالیباف و حمیدرضا حاجیبابایی است.
مجلس یازدهم روز هفتم خرداد به طور رسمی آغاز به کار میکند و انتخابات هیات رئیسه مجلس نیز ۱۱ خرداد برگزار میشود.
هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ایران دارای ۱۲ پست است که در روزهای اخیر رقابت بین طیفهای مختلف اصولگرا برای گرفتن این پستها تشدید شده است.
پیش از این نام علی نیکزاد هم برای ریاست مجلس مطرح شده بود ولی او گفته که کاندیدای نایب رئیسی مجلس است.
آقای نیکزاد که در دولت احمدینژاد وزیر راه و شهرسازی بود، پیش از حضور در مجلس در ستاد اجرایی فرمان امام که از نهادهای اقتصادی زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است، مسئولیت داشت.
علاوه بر نیکزاد، سه چهره دیگر دولت احمدینژاد یعنی محمد مهدی زاهدی، عبدالرضا مصری و محمدرضا میرتاجالدینی هم برای نایب رئیسی مجلس کاندیدا میشوند. حمیدرضا حاجی بابایی که برای ریاست مجلس کاندیدا شده نیز در دولت احمدینژاد وزیر آموزشوپرورش بود.
حضور پر رنگ این گروه برای رسیدن به مناصب مهم مجلس در رسانههای داخل ایران به عنوان «تحرک طیف احمدینژاد» توصیف شده است.
این گروه که ترکیبی از وزیران دولت احمدینژاد و برخی اعضای جبهه پایداری هستند، منتقد این نامگذاری هستند و میگویند به عنوان طیف اصولگرا و انقلابی در مجلس فعال هستند.
به موازات این تلاشها محمدباقر قالیباف که طیفی با عنوان «نواصولگرایان» را رهبری میکند، برای تصاحب ریاست مجلس یازدهم تلاشهای گستردهای را انجام داده است.
او در راستای همین تلاشها روز سهشنبه ششم خرداد در جلسهای با حضور راهیافتگان به مجلس سخنرانی کرد. وبسایت خبرآنلاین نوشته که در این جلسه ۱۸۷ نفر حضور داشتهاند و ترکیب جلسه نشان میدهد که «اقبال نمایندگان مجلس به ریاست قالیباف بسیار بیشتر از حاجی بابایی است».
حمیدرضا حاجیبابایی هم همزمان یک نشست سیاسی با حضور برخی راهیافتگان به مجلس یازدهم برگزار کرده است. خبرگزاری ایلنا تعداد کسانی که به جلسه مشابه به میزبانی حمیدرضا حاجی بابایی رفته بودند را بین ۷۰ تا ۸۰ نفر اعلام کرده است.
در حاشیه رقابت این دو چهره اما مصطفی میرسلیم هم با انتشار توئیتی از هر دو طیف انتقاد کرده و گفته است نباید جلسات جداگانه برگزار شود و افراد باید در «جلسه فراکسیون اکثریت» شرکت کنند.
منظور آقای میرسلیم از فراکسیون اکثریت، طیف اصولگرایان است که اغلب کرسیهای مجلس یازدهم را در اختیار دارند.
با این حال به نظر میرسد رقابت سیاسی بین دو طیف نزدیک به احمدینژاد و گروه حامی قالیباف، اصولگرایان را به دو گروه اقلیت و اکثریت در مجلس آینده تقسیم خواهد کرد.
در مجلس یازدهم گروههای اصلاحطلبان، چهرههای چندانی ندارند و با وجود چهرههای شناختهشدهای چون مسعود پزشکیان و غلامرضا تاجگردون بعید است که بتوانند یک فراکسیون در قامت اقلیت مجلس تشکیل دهند.
دیگر کاندیدای ریاست مجلس یعنی فریدون عباسی نیز در دولت احمدینژاد رئیس سازمان انرژی اتمی بود.
در گزارشهای رسانهای خبری مبنی بر حمایت یکی از طیفهای فعال داخل مجلس از آقای عباسی منتشر نشده و به نظر میرسد که او به صورت فردی تصمیم به کاندیداتوری گرفته است. مصطفی میرسلیم هم وضعیتی شبیه فریدون عباسی دارد و طیفهای فعال مجلس از او برای کاندیداتوری حمایت نکردهاند.
مراسم افتتاحیه مجلس یازدهم روز چهارشنبه هفتم خرداد برگزار میشود. خبرگزاری ایسنا گزارش داده که در جلسه روز چهارشنبه ۱۴ صندلی خالی است.
به گزارش این خبرگزاری، این ۱۴ صندلی به دلایلی چون فوت دو راهیافته به مجلس بر اثر کرونا، جعل مدرک در یک حوزه که منجر به ابطال انتخابات شد و عدم کسب حداقل آرا در ۱۱ حوزه انتخابیه، مجلس با ۲۷۶ نفر کار خود را آغاز می کند.
دور دوم انتخابات مجلس برای تعیین تکلیف این ۱۴ صندلی همزمان با انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ برگزار میشود.
در جلسه افتتاحیه بر اساس آییننامه داخلی مجلس، هیات رئیسه سنی مسئولیت اداره جلسه را بر عهده خواهد داشت.
در جلسه روز چهارشنبه رضا تقوی که سوابقی چون ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه دارد، رئیس سنی مجلس یازدهم خواهد بود.
رادیو فردا: