اعضای جبهه پایداری و شاگردان مصباح یزدی تریبون مجلس را در اختیار گرفتهاند. آنها پشت شعارهای به ظاهر انقلابی اما توخالی، چشم طمع به دلارهای دولتی دوختهاند. به بهانه «ختم قرآن» آنها در پی اختصاص بودجه به ناشران قرآنی و ایجاد اشتغال برای آخوندهای بیکار در هیأتهای مذهبیاند. در پس نامگذاری خیابانی به نام جورج فلوید در تهران، ناتوانی حکومت از مهار اعتراضات داخلی نهفته است. حمایت از تحریمهای آمریکا هم به معنای چشم بستن بر مشکلات معیشتی مردم و حمایت نهفته از کاسبان تحریمها در یک نظام رانتخوار است. از حرف تا واقعیت در مجلس خودمانی قالیباف را به محک گذاشتهایم:
حرف:
۱۰ خرداد: حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد ختم قرآن در مجلس را داد. او گفت: در روز ورود به مجلس و اولین جلسه علنی، قرآنهای زیبایی را بر روی میز هر یک از نمایندگان گذاشته بودند که کار خوب و مناسبی بود، اما فکر کردم چطور میتوان حق این کتاب بزرگ الهی را تا جایی که امکان دارد به جا آورد. بر همین اساس به ذهنم آمد که اگر مجموع نمایندگان دوره یازدهم هر روز دو صفحه قرآن کریم را بخوانند، میتوانیم تقریباً روزانه یک ختم کامل داشته باشیم. لذا در حال تقسیم صفحات قرآن بین نمایندگان بر اساس حروف الفبا هستم و به ترتیب صفحات ابتدایی هر نماینده را برای وی ارسال میکنم. روال کار بدین شکل است که هر نماینده روز یکشنبه دو صفحه مربوط به خود را میخواند و در روزهای بعد دو صفحه بعدی قرآن را تا اینکه یک ختم کامل داشته باشد. در شروع، صفحه اول و دوم برای آقای قالیباف، رئیس مجلس، در نظر گرفته شد.
واقعیت:
نهادهای وابسته به رهبری، از جمله سازمان تبلیغات اسلامی و مساجد و هیأتهای مذهبی با تکیه بر «قرآن» دنبال دلار هستند.
تا پایان دولت محمود احمدینژاد بنا به آماری که خبرگزاری فارس ارائه داده بود به طور میانگین هر سال ۱۰ میلیون قرآن در ایران منتشر میشد. بر این اساس در طی دولت نهم و دهم بیش از جمعیت ایران، قرآن منتشر شده و به هر ایرانی بیش از یک جلد قرآن تعلق گرفته است. یک ناشر قرآنی، به ازای هر جلد قرآن که منتشر میکند حداقل ۲۰۰ الی ۴۰۰ درصد سود میبرد.
حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، دو هفته بعد از آنکه حسین جلالی زمینه را فراهم کرد، در سخنانی که یکشنبه ۲۵ خرداد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ایراد کرد، گفت:
«سال ۹۰ رهبر معظم انقلاب در سخنانی عنوان کردند که باید ده میلیون حافظ قرآن تربیت کنیم. باید گفت این مقدار به حدی نیست که نتوانیم به آن دست یابیم، بلکه بسیاری از کشورهای دنیا به بالاتر از این مقدار هم رسیدهاند همچنین بیش از یک دهه از این سخن مقام معظم رهبری گذشته و دستگاههای متولی از قبیل سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ارشاد که بودجههای قرآنی میگیرند باید پاسخ دهند که چند درصد از این امر رهبر معظم انقلاب محقق شده است.»
اشتغالزایی برای آخوندها در مسجد محل هم در دستور کار قرار گرفته است. به گفته قمی ۸۰ هزار مسجد و ۹۰ هزار هیات مذهبی ثبت شده در کشور وجود دارد. رپیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت:
«متأسفانه هیات مذهبی از حداقل خدمات حاکمیت محروم هستند و حتی یک شناسه و شماره حساب ندارند.»
همزمان حجتالسلام سید محمود نبویان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی یکشنبه، ۲۵ خرداد وزیر ارشاد اسلامی را خطاب قرار داد:
«برای فرهنگ ۲۰۰ معنا در نظر گرفتهاند، آن معنایی که مورد توافق همه بزرگان ماست ارزشها و اعتقادات است. شما برای اعتقادات جوانان ما و جوامع اسلامی چه کار کردید؟ نسبت وضع فضای مجازی با اعتقادات مردم ما چیست؟»
او خواهان احیای جشنواره عمار و پروژههای کلان و بیحاصلی شد که تا پیش از این به عنوان «سینمای فاخر» شناخته میشد: تولید فیلمهای جنگی و مذهبی با بودجههای کلان.
حرف:
۲۲ خرداد: محمد مهدی زاهدی، نماینده کرمان در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «پیشنهاد دارم نام یکی از خیابانهای تهران، در اعتراض به نظام سرمایهداری و نژادپرستی غرب به اسم جورج فلوید نامگذاری شود. امروز جمهوری اسلامی ایران، نقطه امید ملتها برای مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی است.»
واقعیت:
پس از گذشت هفت ماه از سرکوب خونین مردم معترض به گرانی بنزین، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور اذعان کرد ۸۰ درصد معترضان اعتراضات آبان ۹۸ با سلاحهای سازمانی به قتل رسیدهاند. مجتبی ذوالنوری، رییس کمیسیون امنیت ملی در دوره دهم مجلس شورای اسلامی تعداد کشتهشدگان در اعتراضات آبان ۹۸ را ۲۳۰ نفر اعلام کرد.
قتل عام معترضان در نیزار ماهشهر و کشتار معترضان به دستور فرماندار شهرک قدس در حومه تهران و همینطور ربودن جسد کشتهشدگان برای تحریف آمار از دیگر موارد خبرساز در جریان اعتراضات آبان ۹۸ بود. بیشتر معترضان در اثر شلیک مستقیم به سر به قتل رسیدهاند.
حرف:
۲۳ خرداد، حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شهرستان شاهین شهر و میمه و برخوار و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: «ریاست جمهوری آمریکا برای بار دوم به این مقام انتخاب شود چرا که وجود وی و تحریمهایی که به واسطه ترامپ بر کشور ما تحمیل شده باعث ایجاد فرصتی برای خودکفایی و رشد بیشتر در کشور گردیده، شاید تحریمها را ظالمانه ببینیم ولی باعث ایجاد فرصت شکوفایی در کشور میشود.»
واقعیت:
به گفته اسحاق جهانگیری درآمد ایران از نفت از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۸ میلیارد دلار کاهش یافته است. نرخ کالاهای اساسی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش یافته. بیش از ۳۰ درصد از مردم ایران اجارهنشیناند و در همان حال نرخ مسکن برای رسیدن به بازار سرمایه روز به روز گرانتر میشود. قیمت دلار وارد کانال ۱۸ هزار تومان شده است. روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله یکشنبه ۲۵ خرداد خود نوشت:
«زندگی برای مردم هر روز سختتر میشود. قیمتها سیر صعودی پیدا کردهاند و میل به برگشت ندارند. هر روز، مسئولان وعده ارزانی یا جلوگیری از گرانتر شدن میدهند ولی هیچوقت به این وعدهها عمل نمیشود. لوازم خانگی نه روزانه بلکه لحظهای گرانتر میشوند، قیمت لبنیات با شتاب مهارنشدنی افزایش مییابد، اقشار متوسط و ضعیف اصولاً نمیتوانند به سراغ میوههای فصل بروند، هزینه خدمات به میل این و آن افزایش مییابد و در بالا بردن قیمتها یک مسابقه اعلام نشده میان دولت و بخش خصوصی در جریان است. کارخانههای خودروسازی، خودروهای داخلی بیکیفیت و عقبمانده از مدلهای جهانی را به قرعهکشی میگذارند و جیب مردم را با لطایفالحیل خالی میکنند. ارز و سکه هم که بیاعتنا به وعدههای رئیس بانک مرکزی نه روزانه بلکه به صورت لحظهای قد میکشند و هیچکس قدرت مهار کردن آنها را ندارد.»
حرف:
۲۳ خرداد: رحیم زارع نماینده آباده در مجلس شورای اسلامی از تهیه طرح دو فوریتی نمایندگان مجلس برای تغییر نام فرودگاه بین المللی مهرآباد به نام فرودگاه بین المللی شهید سپهبد قاسم سلیمانی خبر داد. بیش از ۲۰۰ نماینده این طرح را امضا کردهاند. در متن طرح گفته شده که بیشتر فرودگاههای بزرگ در پایتخت کشورها به نام رهبران و قهرمانان تاریخساز و بزرگ ملی آن کشور است. تغییر نام فرودگاهها در حیطه اختیارات وزارت راه است.
واقعیت:
ایالات متحده آمریکا و عراق پنجشنبه ۱۱ ژوئن/ ۲۲ خرداد گفتوگوهای راهبردی دوجانبهای را آغاز کردند که روابط دو کشور در تقریباً همه زمینهها را در برمیگیرد. ایران خواهان آن است که حجم مبادلات تجاری تهران با بغداد از ۱۲ میلیارد دلار به ۲۰ میلیارد دلار افزایش یابد و با تسهیل روابط بانکی و اجرای توافقات در این راستا، عراق بدهی خود به ایران را بپردازد. اما به دلیل کاهش قیمت نفت، دولت عراق در مضیقه قرار گرفته و به کمکهای مالی آمریکا چشم دوخته است.
برای بازسازی سوریه به ۴۰۰ میلیارد دلار نیاز است. ایران در حال عقبنشینی نامحسوس از این کشور است و همزمان سوریه به عضویت در اتحادیه عرب و برخورداری از حمایتهای مالی کشورهای عربی بیتمایل نیست. در همان حال ارزش پول ملی سوریه نیز سقوط کرده و سبب نارضایتی دروزیها که تا قبل از این از حامیان بشار اسد بودند شده است.
در لبنان هم اوضاع به هم ریخته: پول لبنان از چهارشنبه تا جمعه هفته گذشته ۲۵ درصد سقوط کرد. دولت لبنان در حال حاضر بیش از ۳۰ میلیارد دلار به صندوق بینالمللی پول و کمککنندگان خارجی و ۶۰ میلیارد دلار هم به طرفهای داخلی بدهکار است. ۴۵ درصد مردم زیر خط فقر قرار دارند. معترضان مجدداً به خیابانهای بیروت و سایر شهرهای دیگر آمدهاند. آنها فقط خواهان استعفای حسان دیاباند. با سقوط کابینه لبنان، انتظار میرود که از نفوذ حزبالله کاسته شود.
رادیو زمانه: