پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری شمار بیماران بستری کرونا در تهران را بیش از پنج هزار نفر اعلام کرد و آن را «فاجعه» خواند و همزمان ایرج حریرچی، معاونکل وزارت بهداشت گفت که هفت ماه است شمار جانباختگان کرونا در ایران سه رقمی و در برخی روزها بیش از ۲۰۰ نفر است درحالی که شما کشتهشدگان جنگ ایران و عراق به طور متوسط روزانه ۶۸ نفر بود.
پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اعلام اینکه «اکنون پنج هزار بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای تهران بستری هستند که براساس نرمهای سازمان جهانی بهداشت ۱۲ درصد از آنها احتمالا فوت خواهند کرد»، گفت: «وجود پنج هزار بیمار بستری کرونایی در بیمارستانهای تنها یک شهر بهمعنای فاجعه است.»
طبرسی تاکید کرد که «در روزهای آینده باید شاهد شنیدن خبر فوت تعداد بسیار زیادی از این بیماران باشیم».
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری طی مصاحبه با روزنامه همشهری «وضعیت کنونی پایتخت را محصول بیتوجهی مسئولان» دانست و گفت که ما نیازی به دریافت مداوم توصیه و موعظه تصمیمگیرندگان بالادستی نداریم، شرایط به گونهای است که نیازمند انجام اقدامات قاطع دستکم به مدت یک ماه برای کاهش شیب ابتلای افراد به بیماری هستیم.
طبرسی محدودیتهایی که از روز شنبه ۱۲ مهر در تهران اعلام شد را «محدودیت حداقلی» و ناکارآمد توصیف کرد و افزود که برای مهار وضعیت کنونی باید در تهران محدودیت یک ماهه اعمال شود.
او گفت که محدودیتهای حداقلی نمیتواند به کاهش مشکلاتی که اکنون با آن روبهرو هستیم کمک کند و حداقل به اعمال یکماه محدودیت نیاز داریم.
به گفته پیام طبرسی «باید محدودیتهای کلی اعمال شود. باید جادههای بین شهری و ترددها کنترل شود. مسافرتهای داخل شهری باید مانند کشورهایی که محدودیتهای سفت و سختی اعمال کردند به حداقل برسد تا بتوانیم بیماری را کنترل کنیم.»
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، نیز شامگاه شنبه دوازدهم مهر در یک گفت و گوی تلویزیونی گفت که «بیش از هفت ماه است که تعداد جانباختگان ما سه رقمی شده است. ما مرگ بیش از ۲۰۰ نفر را هم داشتهایم.»
معاونکل وزارت بهداشت شمار جانباختگان روزانه کرونا با جنگ ایران و عراق را مقایسه کرد و گفت:«تعداد فوتیهای روزانه تا حدود ۲۰۰ نفر عدد کمی نیست درحالی که شمار کشتهشدگان ایران در دوره جنگ به طور میانگین روزانه ۶۸ نفر بود.»
او در این گفت و گو تاکید کرد که تعداد مبتلایان روزانه همچنان در حال افزایش است و شمار جانباختگان نیز دستکم تا دو هفته آینده همچنان افزایشی خواهد بود.
حریرچی با بیان اینکه در مجموع محدودیتهایی برای هفت استان از جمله استان تهران برای مشاغل سطح سه و برخی مراکز اعمال شد، گفت که برای کنترل بیشتر شیوع کرونا و حفظ سلامتی مردم سیاستهای سخت گیرانهتری اتخاذ میشود و ممکن است این محدودیتها در سایر استانهایی که در معرض خطر قرار دارند هم با نظر وزرای بهداشت و کشور، اعمال شود.
معاونکل وزارت بهداشت همچنین گفت که تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا پوشش ماسک هنگام خروج از منازل اجباری شده است و به کمیته بهداشتی و امنیتی ماموریت داده شد به فرهنگسازی بیشتر بپردازد.
حریرچی افزود که علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرده که در سیاستگذاری مقابله با کرونا «باید در بعضی از سیاستها تجدید نظر کنیم و از امور ارشادی به امور حاکمیتی برسیم.»
از سوی دیگر، علیرضا ناجی رییس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری اعمال محدودیتها در تهران را بسیار دیرهنگام خواند و گفت اینکه کارشناسان نگران بودند از اجرای مراسم محرم و بازگشایی مدارس و سفرها، به این دلیل است که اینها سبب تراکم و انتقال آسان ویروس کرونا میشود.
رییس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری گفت که ما تاکنون نتوانستیم کرونا را در ایران کنترل کنیم و اساسا هنوز موج اول در ایران کنترل نشده است تا از موجهای دوم و سوم سخن بگوییم.
ایران اینترنشنال: