کاروان ورزشی ایران با دستکم ۶۰ ورزشکار در ۱۴ رشته ورزشی در المپیک توکیو حضور خواهد یافت. در کنار آنها، ورزشکاران پناهنده ایرانی در کشورهای خارجی نیز احتمالا به میدان خواهند رفت.
در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۱ توکیو همچنین ورزشکاران ایرانی نه تنها با پرچم ایران، بلکه همچنین زیر پرچمهای دیگر نیز حضور خواهند یافت.
در طول سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از ورزشکاران ملیپوش ایران در خارج از کشور پناهنده شدهاند. اکثر آنها در دهه اخیر در چارچوب رقابتهای قارهای، جهانی و المپیک، برای کشور ایران به میدان رفته بودند.
سعید ملایی، قهرمان جودو ۲۰۱۸ جهان در وزن زیر ۸۱ کیلوگرم، در سال ۲۰۱۹ در کشور آلمان پناهنده شد. این ورزشکار در المپیک توکیو با ملیت جدید خود، برای کشور مغولستان مسابقه خواهد داد و نگاه صحنه ورزش جهان را به خود جلب خواهد کرد.
سعید فضلاولی، ملیپوش پیشین قایقرانی ایران که عنوان نایب قهرمانی در بازیهای آسیایی را در فهرست افتخارات خود دارد، پس از پناهندگی در آلمان، زیر پوشش بورسیه کمیته بینالمللی المپیک قرار گرفته است.
این قایقران حرفهای در حال حاضر از بخت مناسبی برای حضور در المپیک توکیو برخوردار است. راهیابی سعید فضلاولی به المپیک توکیو و حضور در ترکیب تیم پناهندگان زیر پرچم کمیته بینالمللی المپیک، در اواسط ماه خرداد مشخص خواهد شد.
کیمیا علیزاده، دیگر چهره برجسته ورزش ایران است که در ابتدای سال ۲۰۲۰ در کشور آلمان پناهنده شد. کیمیا علیزاده با کسب مدال برنز تکواندو در المپیک ۲۰۱۶ ریو در رده وزنی زیر ۵۷ کیلوگرم، تاریخساز شد و به عنوان نخستین ورزشکار زن در تاریخ ورزش ایران، به مدال المپیک دست یافت.
این ورزشکار که زیر پوشش و حمایت کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیون تکواندو آلمان قرار گرفته است، در مسابقات انتخابی المپیک که چندی پیش در بلغارستان برگزار شد، به مقام سوم رسید و از صعود مستقیم به المپیک بازماند.
در رقابتهای انتخابی تکواندو المپیک در بلغارستان چندین ورزشکار پناهنده ایرانی دیگر نیز حضور داشتند.
دینا پوریونس، کسری مهدیپور نژاد، احسان نقیبزاده و امیر محمد حسینی در ترکیب تیم پناهندگان و راحله آسمانی به عنوان ملیپوش بلژیک، سرانجام موفق به کسب سهمیه المپیک در این مسابقات نشدند.
اما این ورزشکاران احتمالا از بخت دیگری نیز برای راهیابی به بازیهای المپیک برخوردار خواهند بود.
دویچه وله: