رسانههای داخلی ایران روز چهارشنبه، دوم تیرماه، از «اقدام خرابکارانه» علیه یکی از ساختمانهای سازمان انرژی اتمی در بامداد این روز خبر دادند.
خبرگزاری صدا و سیما و خبرگزاری ایسنا در این مورد نوشتند که این اقدام «با شکست روبهرو شد و هیچ گونه خسارت مالی و جانی نیز بهدنبال نداشت.»
با این حال هنوز هیچ مقام رسمی جمهوری اسلامی در این باره اظهار نظر نکرده است.
به نوشته این رسانهها، «با توجه به تمهیدات پیشبینی شده در خصوص حفاظت از اماکن متعلق به سازمان انرژی اتمی، اقدام بامداد امروز پیش از آن که صدمهای به ساختمان وارد کند، خنثی شد و خرابکاران در پیگیری برنامه خود با شکست روبهرو شدند.»
این رسانهها توضیح دیگر در مورد این خبر ندادند و نوشتند که «چگونگی این رخداد و همچنین شناسایی عوامل آن از سوی مراجع مسئول در دست بررسی و پیگیری است.»
ادعای پرس تیوی به نقل از منابع امنیتی: عملیات خرابکارانه روی ساختمان سازمان انرژی اتمی ایران دفع شد. pic.twitter.com/dHhdzrS1Lh
— روزنامه همشهری (@hamshahrinews) June 23, 2021
پیش از ظهر روز چهارشنبه خبرگزاریها در ایران از حمله پهپادی به مجموعه دارویی برکت، زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام که در حال تولید واکسن کرونا ایرانی است، خبر داده بودند.
این خبر ساعتی پس از انتشار از خروجی تمامی خبرگزاریهای مختلف داخلی از جمله خبرگزاریهای ایلنا و دانشجو حذف شد.
در آن خبر آمده بود که «حمله پهپادی دشمنان ایران به مجموعه دارویی برکت زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام مستقر در کُردان کرج» انجام شده و «این حمله ناموفق بوده و گویا نقطه مجاور این مجموعه هدف حمله قرار گرفته که هیچ آسیبی به دنبال نداشته است.»
بسیاری از ساختمانهای مجاور شرکت #برکت که مجموعهای بسیار بزرگه هم در حوزه دارویی فعالند. البته مجموعه ساختمانی یا سولههای زیادی اطراف این مجموعه وجود داره، که روی نقشه گوگل ثبت نشدند. با توجه به مجاورت با برکت، ممکنه ساختمان هدف در صنعت دارویی/رادیو ایزوتوپ فعال بوده؟ https://t.co/dk0SPBm7aj pic.twitter.com/2ZJ8fsv3hB
— Hannahkaviani هانا کاویانی (@Hannahkaviani) June 23, 2021
موضوع «خرابکاری» علیه تأسیسات اتمی ایران پیش از این هم از سوی مسئولان ایرانی مطرح شده و در موارد گذشته، مقامهای جمهوری اسلامی در اظهارات خود، اسرائیل و عوامل داخلی وابسته به این کشور را پشت پرده این حوادث معرفی میکنند.
روز پنجشنبه کاظم غریبآبادی، سفیر ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به دلیل آن چه «سکوت» مقابل «اقدامات تروریستی و خرابکاری» اسرائیل در تاسیسات هستهای ایران نامید، به عدم بیطرفی متهم کرد.
پیش از این نیز فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس ایران گفته بود در طول ۱۵ سال گذشته، پنج انفجار «بزرگ» در تاسیسات هستهای نطنز رخ داده و علاوه بر آن حوادث کوچک متعددی هم در این تاسیسات به وقوع پیوسته است.