وال استریت ژورنال گزارش داد که ایران میخواهد تصمیم احتمالی آمریکا در آینده برای خروج دوباره از برجام، به موافقت سازمان ملل متحد مشروط شود.
این نشریه در گزارشی به بررسی درخواست اخیر ایران از آمریکا، طی مذاکرات هستهای پرداخت و نوشت: «در مذاکرات آمریکا و ایران از ماه گذشته و پس از شش دور مذاکرات غیرمستقیم در وین، وقفهای ایجاد شده است و درحالی که ایالات متحده تاکنون با لغو شدیدترین تحریمهایش برای احیای برجام، اظهار تمایل کرده است اما مذاکرهکنندگان ایرانی، خواستار امتیازات بیشترند.»
وال استریت ژورنال با اشاره به جدیدترین خواسته حکومت ایران عنوان کرد که ایران، با گنجاندن یک بند، خواهان این شد که خروج احتمالی دوباره آمریکا از توافق هستهای ایران را مشروط به تایید سازمان ملل متحد باشد.
این نشریه عنوان میکند که با وجود خواسته جمهوری اسلامی، گنجاندن چنین بندی، مغایر با قانون اساسی آمریکاست، زیرا رییسجمهور آمریکا نمیتواند کنگره یا روسایجمهور آتی این کشور را از تغییر سیاستی بازدارد، بهویژه هنگامی که توافق هستهای هرگز برای تصویب بهعنوان یک عهدنامه، تحویل مجلس سنای این کشور نشده است و اغلب پیماننامهها، مفادی دارند که تحت شرایط ویژهای، اجازه خروج از آنها را میدهد ولی تمامی این موارد، موضوعی است که برای ایران اهمیت چندانی ندارد.
این گزارش عنوان میکند که جو بایدن مانند باراک اوباما، رییسجمهور اسبق آمریکا، این قرارداد را در سنا به رای نخواهد گذاشت چرا که میداند احتمال رای آوردن آن از سوی اکثریت نامحتمل است. چون تصویب عهدنامهها نیازمند رای موافق نزدیک به دو سوم نمایندگان مجلس سنای آمریکاست.
وال استریت ژورنال اضافه کرده است که با در نظر گرفتن این امر، درخواست ایران بهمعنای اعطای قدرت به سازمان ملل متحد برای سلطه بر سیاست خارجی آمریکاست، امری که مغایر با سوگند ریاستجمهوری آمریکاست. بنابر اشاره مقامهای ایران، دور جدید مذاکرات میتواند ماه آینده و پس از مراسم تحلیف ابراهیم رییسی، رییسجمهور این کشور، آغاز شود.
این نشریه عنوان میکند در حالی که دولت بایدن، بیش از اندازه، مشتاق به ادامه گفتوگوهاست، تهران در این میان، برای تولید بمب میانبر میزند، از بازدید بازرسان بینالمللی ممانعت به عمل میآورد، سانتریفیوژهای پیشرفته را راهانداری میکند، اورانیوم غنیشده انباشته میکند و دانش علمی در این زمینه را نیز به دست میآورد.
وال استریت ژورنال در آخر عنوان میکند که ترک مذاکرات با ایران بهمعنای بازگشت به کارزار «فشار حداکثری» دوران ترامپ است، آنچه که پیش از این دولت بایدن از آن انتقاد کرده بود اما حالا که اعتراضات جنوب غرب ایران را به لرزه درآورده است، دولت بایدن باید فشار بر حکومت ایران را افزایش دهد، نه اینکه برای آن راه فرار مهیا کند.
ایران اینترنشنال: