سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی با وجود تکلیف قانونی در سال گذشته، از واریز درآمدهای تبلیغاتی میلیاردی ناشی از پخش مسابقات ورزشی به خزانهداری کل کشور خودداری کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، خلاصه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ کل کشور که اواخر مهرماه سال جاری از سوی دیوان محاسبات کشور منتشر شد، تائید میکرد که درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی از سوی این سازمان به خزانهداری کل کشور پرداخت نشده است.
بر اساس این گزارش، صداوسیما موظف بوده ۵۰ میلیارد تومان از درآمد ناشی از تبلیغات پخش فوتبال را به حساب خزانه واریز کند، اما مبلغ این واریزی در سال ۹۹ «صفر» بوده است.
تجارتنیوز از این اقدام سازمان صداوسیما با عنوان «تخلف» نام برده و نوشته این اقدام در شرایطی صورت گرفته که این سازمان «سالانه از دولت بودجه میگیرد و هم امسال ۱۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برداشت کرده تا کیفیت برنامههای تولیدی خود را افزایش دهد.»
در حالی که هزینه یک ثانیه تبلیغ در زمان پخش فوتبال، حدود ۲۵ تا ۳۸ میلیون تومان است و درآمد سالانه صداوسیما از محل این تبلیغات تا ۲۰ هزار میلیارد تومان هم تخمین زده شده، این سازمان از پرداخت سهم دولت و وزارت ورزش و جوانان از این درآمد خودداری کرده است.
تجارتنیوز نوشته با آن که بودجه این سازمان سه برابر دانشگاه تهران و معادل بودجه چند استان کشور است، اندکی بعد مشخص شد این سازمان به همین بودجه بسنده نکرده و ۱۵۰ میلیون یورو هم از صندوق توسعه ملی به صدا و سیما اختصاص یافته است.
با توجه به پایان سال ۹۹ و واریز نشدن درآمدهای تبلیغاتی صداوسیما به خزانه برای پرداخت به وزارت ورزش و جوانان، ژاله فرامرزیان، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش و جوانان، گفته است که پرونده سال ۹۹ بسته شده و دیگر پرداختی از سوی این سازمان به خزانه صورت نخواهد گرفت.
این در حالی است که محمد سرافراز، رئیس پیشین سازمان صداوسیما اواخر مهرماه سال جاری به روزنامه فرهیختگان گفته بود: «ما یک بررسی کردیم و متوجه شدیم درآمدهای سازمان [فقط] از آگهیها خیلی بیشتر از آن هزار میلیارد [بودجه سازمان در زمان خودش] و خیلی بیشتر از بودجه الان است.»
طبق برآورد او، این آگهیها از سال ۹۴ تا الان باید پنج برابر و درآمد سازمان از آن معادل ۱۰ هزار میلیارد شده باشد.
تلویزیون حکومتی ایران بهویژه در سالهای اخیر به دلیل موضعگیری سیاسی و حکومتی و در مقابل محبوبیت رسانههای خارج از کشور بخش قابل توجهی از مخاطبان خود را از دست داده و توسط عدهای بسیار «رسانه مِیلی» خوانده میشود.