طبق فراخوان قبلی گروه انبوهی از مردم اصفهان روز جمعه در دوازدهمین روز تجمع اعتراضی کشاورزان به آنان پیوستند و در بستر خشک زایندهرود و اطراف آن تجمع کردند.
بنابر گزارشها از اصفهان، همزمان با تجمع اعتراضی گسترده مردم و کشاورزان، اینترنت در منطقه محل تجمع قطع شده و در سایر نقاط اصفهان نیز دچار اختلال است.
کشاورزان و مردمی که به آنها پیوستند روز جمعه ۲۸ آبان از جمله شعارهایی مانند «زایندهرود را پس بدین، به اصفهان نفس بدین»، «حقآبه را میگیریم، حتی اگر بمیریم»، «تا آب نیاد تو رودخونه، برنمیگردیم تو خونه» و «برابری، عدالت، این است خواست ملت» سر دادند.
دور جدید اعتراض کشاورزان به عدم تامین حقآبه استان و خشک شدن زایندهرود از روز دوشنبه ۱۷ آبان با تجمع مقابل شرکت آب منطقهای و صداوسیمای اصفهان آغاز شد و از روز ۱۸ آبان بر بستر خشک زایندهرود ادامه یافته است.
در این مدت شماری از کشاورزان در بستر خشک زایندهرود چادر زدهاند.
به گزارش ایسنا، حقآبهداران حوضه زایندهرود شامل کشاورزان شهرستانهای اصفهان، لنجان، مبارکه، فلاورجان و نجفآباد میشوند.
تجمعات از جمعه گذشته و همزمان با سفر وزیر نیرو به اصفهان شدت یافته و شمار زیادی از مردم نیز در حمایت از آن به کشاورزان پیوستهاند.
اعتراضات کشاورزان اصفهانی به بیآبی زاینده رود و تامین نشده حقآبه استان در سالهای اخیر بارها خبرساز شده و معترضان معتقدند حقآبه استان اصفهان به شهرهای دیگر اختصاص داده میشود.
در سال ۱۳۹۱ برای اولین بار خبر شکسته شدن لولههای انتقال آب از اصفهان به یزد نشاندهنده عمق بحرانی بود که در سالهای پس از آن تشدید شد.
موضوع نحوه تقسیم آب در اصفهان در سالهای اخیر با اعتراضهای گسترده کشاورزان مناطق مختلف روبهرو شده است.
در ماههای اخیر مسئولان دولتی در ایران بارها با اعلام کاهش بارندگی در سال ۹۹ و تداوم این وضعیت در سال جاری، خشکسالی را به عنوان علت اصلی بحران آبی در کشور عنوان میکنند.
اما مصطفی فداییفرد، عضو کمیته ملی سدهای بزرگ ایران، پیشتر با اشاره به «ورشکستگی آبی» در کشور، دلیل بحرانهای موجود را «سوءمدیریت» دانسته بود.
به دنبال بحران کمآبی در بسیاری از مناطق ایران از جمله خوزستان که دسترسی به آب آشامیدنی را برای شهروندان با دشواریهای زیادی همراه کرده، همچنین وضعیت کشاورزی و دامداری و در کل معیشت خانوارهای این مناطق را با خطرات جدی مواجه کرده، در تیرماه سال جاری چندین شهر در استان خوزستان شاهد اعتراضهای مردمی بود.
این اعتراضهای شبانه ابتدا از شهرهای شرقی خوزستان آغاز و در ادامه به سایر شهرها و حتی استانها کشیده شد.