مدت زمان اعطای اقامت به سرمایه گذاران خارجی از سه به پنج سال و میزان سپرده گذاری مورد نیاز، از ۲۵۰ هزاردلار به میزان ۹۰ هزار یورو کاهش یافت.
ابوالفضل کوده ئی موضوع اقامت در کشور میزبان (ایران) را به عنوان یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه سرمایه گذاران خارجی و اشخاص مرتبط با آنها ارزیابی و عنوان کرد: بر همین اساس اصلاح مصوبه اعطای اقامت پنج ساله به سپرده گذاران و سرمایه گذاران خارجی که قبلا در سال ۱۳۹۸ به تصویب هیئت وزیران رسیده بود، مجدداً در دستور کار وزارت امور اقتصادی و دارایی و متعاقباً دولت قرار گرفت و پس از انجام اصلاحات لازم به تصویب کمیسیون اقتصادی دولت و نهایتاً هیئت وزیران رسید.
وی اعلام کرد: تغییرات انجام شده در مصوبه جدید نسبت به مصوبه قبلی به این صورت است که، میزان سپرده گذاری مورد نیاز جهت اعطای اقامت پنج ساله به اتباع خارجی از ۲۵۰ هزاردلار در مصوبه قبلی به میزان ۹۰ هزار یورو در مصوبه جدید کاهش یافته است.
مدیر کل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: در همین راستا، علاوه بر موضوع فوق، موضوع اصلاح ماده ۳۵ آیین نامه اجرائی قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی نیز مد نظر وزارت امور اقتصادی و دارائی قرار گرفت و به موجب آن، اقامت سه ساله قابل اعطاء به سرمایه گذاران خارجی در ایران، (موضوع ماده ۳۵ آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی) از مدت ۳ سال در قانون مصوب ۱۳۹۸ به پنج سال اصلاح و افزایش یافت.
وی تصریح کرد: بر این مبنا، فرد سرمایه گذار، مدیران و کارشناسان خارجی وی و نیز مدیران و کارشناسان خارجی بنگاههای اقتصادی که سرمایه خارجی در آن به کار گرفته شده باشد، به علاوه همسر، فرزاندان ذکور زیر ۱۸ سال و اناث مجرد و پدر و مادر تحت تکفل آنها نیز، از مزایای این مصوبه برخوردار خواهند شد.
کوده ئی مخاطبان این مصوبه هیئت دولت را کلیه اتباع خارجی و یا متقاضیان خارجی اخذ اقامت پنج ساله کشورمان اعلام کرد که اقدام به سپرده گذاری بلند مدت در ایران کرده و با رعایت شیوه نامه مصوب مربوط به این آیین نامه، فرم درخواست را تکمیل و مدارک هویتی خود را ارائه داده باشند.
مدیر کل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران از متقاضیان خواست، برای اطلاع از شیوه نامه مربوط به سپرده گذاری و همجنین قانون و آیین نامه اجرائی تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی و نحوه برخورداری از خدمات مذکور، به پایگاه اینترنتی این سازمان به نشانی www.investiniran.ir مراجعه کنند.
کوده ئی در ادامه، اهمیت و ضرورت جذب منابع مالی خارجی به کشور با توجه به رقابت موجود در این زمینه بین کشورهای منطقه (و به ویژه همسایه) را هدف اصلی ارائه این مصوبه عنوان کرد.