احسان عباسپور، فرماندار آبادان، از رسیدن تعداد جانباختگان فروریختن ساختمان متروپل به ۱۹ نفر خبر داد. همزمان رییس سازمان هلال احمر گفت هیچ کسی نمیتواند آمار ۵۰ نفر مفقود را تأیید یا رد کند.
چهار روز پس از فرو ریختن برج متروپل در خیابان امیرکبیر آبادان، جو امنیتی بر شهر و اختلال شدید بر اینترنت آبادان حاکم است. در تازهترین خبر در ارتباط با آمار قربانیان این حادثه، فرماندار آبادان گفت با پیدا شدن یک پیکر دیگر، شمار جانباختگان به ۱۹ نفر رسید.
احسانپور پیش از این از پیدا شدن دو پیکر دیگر خبر داده بود.
به گفته او، آمار دقیقی از افراد گرفتار زیر آوار در دست نیست اما تاکنون اجساد ۱۹ نفر خارج شده است.
فرماندار آبادان همچنین گفت ۳۷ نفر از زیر آوار بیرون آورده شده و اکثر آنها پس از مداوای سرپایی، مرخص شدند.
او اعلام کرد عملیات آواربرداری تا بیرون آوردن آخرین جانباخته ادامه خواهد داشت.
نزدیکان افراد مفقود شده نگران پایان دادن به عملیات امداد و نجات هستند و درباره تصمیم احتمالی مقامات برای تخریب باقی مانده این ساختمان پیش از پایان عملیات جستوجو هشدار میدهند.
در همین حال پیرحسین کولیوند، رییس جمعیت هلال احمر، درباره محبوس بودن ۵۰ نفر در آوار گفت: «هیچ کسی نمیتواند این اعداد را تأیید یا رد کند.»
او اضافه کرد: «علوم پزشکی سامانهای ایجاد کرد تا مردم مشخصات کامل مفقودان را اعلام کنند و این اسامی در اختیار وزیر کشور قرار میگیرد اما واقعیت این است که هیچ کسی نمیتواند این لیست را تأیید یا رد کند.»
شامگاه چهارشنبه چهارم خرداد صدها نفر از مردم آبادان با برگزاری تجمع شبانه علاوه بر سر دادن شعارهای ضدحکومتی، شعارهایی هم علیه پیمانکار پروژه ساختمان تخریب شده متروپل سر دادند و ادعاها درباره مرگ او را در شعارهای خود زیر سوال بردند.
بر اساس گزارشهای رسیده به ایران اینترنشنال، فضای شهر امنیتی است و دسترسی به اینترنت با کندی و اختلال مواجه است.
بامداد پنجشنبه، یکی از شهروندان حاضر در برج متروپل با فریاد از شنیده شدن صدای تکان خوردن این برج و احتمال ریزش دوباره آن خبر داد.
در همین حال دانشگاه علوم پزشکی آبادان از مصدوم شدن تعدادی از امدادگران در محل آواربرداری برج متروپل پس از فریاد یکی از افراد مبنی بر ریزش دوباره برج و فرار و ازدحام مردم گزارش داد.
بر اساس خبر ها و گزارشهای منتشر شده، حسین عبدالباقی، مالک متروپل، با زد و بند با مقامات توانسته بود مجوز ساخت این ساختمان را دریافت کند و ضوابط فنی در ساخت آن رعایت نشده است.
در همین حال حمزه شکیب، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفت که شهرداری آبادان بدون اطلاع نظام مهندسی، پروانه ساختمان متروپل را صادر کرده بود.
به گفته شکیب، سازمان نظام مهندسی در آبادان درباره تخلفات در این برج به مالک و شهرداری تذکر داده و فرمانداری و دادگستری نیز در جریان این تذکر قرار گرفته بودند.
در همین حال صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، گفت: «در ابتدا مجوز ساخت شش طبقه برای این ساختمان صادر شده بود اما با گذشت زمان طی دو نوبت سه طبقه و دو طبقه به آن اضافه شد.»
او اعلام کرد که متروپل هنوز به صورت کامل ساخته نشده بود و ساخت و ساز در آن ادامه داشت.
از سوی دیگر، مقامات و رسانههای حکومتی از مرگ حسین عبدالباقی در حین ریزش این ساختمان خبر دادهاند اما بسیاری از مردم ادعاها درباره مرگ او را باور ندارند و گزارشهایی منتشر شده حاکی از اینکه او در زمان این حادثه در ساختمان نبوده است.
ایران اینترنشنال: