سه شنبه ۲۷ دیماه ۱۴۰۱ برای صنعت نفت ایران بعنوان یکی از روزهای اعتراضی ثبت شد. پس از آنکه از کارکنان رسمی شاغل در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری واقع در استان خوزستان خبر رسید که اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زدند، سایر مراکز و مناطق نفتی در ایران نیز به اعتراضات پیوستند.
بر همین اساس شماری از کارکنان رسمی واحدهای عملیاتی نفت در منطقه سیری واقع در استان هرمزگان هم در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زدند.
در اهواز نیز کارکنان رسمی صنعت نفت در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، در مقابل درب شماره ۳ شرکت مناطق نفت خیز جنوب، دست به تجمع اعتراضی زدند.
همچنین در ایلام کارکنان رسمی شاغل در پالایشگاه گاز ایلام در اعتراض به درخواستهای مشابه دست به تجمع اعتراضی زدند.
نکته قابل تامل در اوج بحران گازی تجمع اعتراضی و دست از کار کشیدن شماری از کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در شرکت پالایش گاز فجر جم واقع در استان بوشهر بود که روز سهشنبه ۲۷ دیماه رخ داد.
در همین راستا تعدادی از کارکنان رسمی پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی عسلویه نیز در اعتراض به عدم توجه به مطالباتشان و شرایط بد اقتصادی تجمع کردند.
تا لحظه تنظیم این خبر در قشم نیز کارکنان رسمی شرکت فلات قاره قشم در محل کار خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
کارکنان صنعت نفت خطاب به حکومت: سهم شما جیب پر و سهم ما سفرههای خالی بود
شورای سازماندهی اعتراضهای کارگران پیمانی نفت از اعتصاب گسترده کارکنان رسمی بخشهای مختلف صنعت نفت و گاز در روز سهشنبه ۲۷ دی خبر داد. این اعتصاب طبق فراخوان ازپیشاعلامشده برای برگزاری تجمع سراسری با محوریت شهرها و مناطق عملیاتی و نفتی انجام شد.
بر مبنای این گزارش، کارکنان رسمی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز در چشمه خوش دهلران، پالایشگاه ایلام، شرکت پالایش گاز فجر جم، پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی عسلویه، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون، واحد استخراج و پالایش آغاجاری، شرکت بهرهبرداری سیری، شرکت نفت شیراز و شرکت بهرهبرداری نفت و گاز اهواز روز سهشنبه در اعتراض به شرایط کار و دستمزد، دست از کار کشیدهاند و به اعتصاب پیوستهاند.
تصاویر و ویدیوهای منتشرشده در رسانههای اجتماعی حضور گسترده اعتصابکنندگان در شهرهای مختلف را نشان میدهد. آنها خواستار اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، پرداخت بکپی (معوقات) مربوط به این قانون، حذف سقف حقوقی و پرداخت فوقالعاده ویژه، حذف مالیات زیاد از حقوقها، افزایش حقوق و دستمزد، پرداخت پاداش بازنشستگی، بهبود خدمات رفاهی و وضعیت بهداشت و درمان، ابطال اساسنامه صندوق نفت و رسیدگی به دیگر مطالباتشاناند.
به گزارش شورای هماهنگی و همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت، کارکنان بخشهای مختلف صنعت نفت و گاز با صدور بیانیهای به دولت هشدار دادند که در صورت بیاعتنایی به مطالبات آنان، باید در انتظار «عواقب سخت» باشد. در این بیانیه آمده است: «گفته بودیم بردباری ما مرز دارد، گفته بودیم پنبهها را از گوشهایتان بیرون کنید. ما گفتیم و شما نشنیده گرفتید. اکنون سیلی شدهایم که میتوانیم همهچیز را با خود ببریم؛ نابودکننده و ویرانگر.»
کارکنان رسمی بخشهای مختلف صنعت نفت و گاز در این بیانیه شدیداللحن، به مسئولان جمهوری اسلامی ایران هشدار دادند: «بنا بر این نیست که ما تنها بسوزیم؛ شعلهای خواهیم شد که برای خاموش کردنمان باید سیل اشکهایتان جاری شود.»
کارکنان صنعت نفت در ادامه این بیانیه، به تصویب ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت در اردیبهشت ۱۳۹۰ اشاره کردند و به حکومت اخطار دادند که ۲۷ دی روز آخر و «آغاز سیل بنیانکن» کارکنان صنعت نفت است. آنان خطاب به مقامهای جمهوری اسلامی ایران نوشتند: «تاکنون با جان و دل هر آنچه داشتیم، بیرنگ و ریا، برای تولید گذاشتیم که سودش در جیب شما و سفرههای خالی، آلودگی، بیماری و روانهای آشفتهاش برای ما و خانوادههایمان بود. بازی به نوبت. دیگر به هیچکس پاسخگو نخواهیم بود.»
کارکنان رسمی و پروژهای صنعت نفت در آبانماه نیز در همراهی با خیزش سراسری علیه حکومت و همبستگی با مردم معترض ایران و در اعتراض به بیاعتنایی مسئولان به مطالباتشان، دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند.