همزمان با دفاع دوباره رهبر جمهوری اسلامی از حماس، رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه، این گروه را «آزادیبخش» خواند و سفرش را به اسرائیل لغو کرد. در سوی مقابل، ارتش اسرائیل اعلام کرد ایران قبل از حمله حماس، مستقیما با «آموزش، تامین سلاح، پول و دانش فنی»، به آن کمک کرده است.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز چهارشنبه سوم آبان گفت در حال حاضر هم کمکهای جمهوری اسلامی به حماس در قالب اطلاعات و «تحریک آنلاین علیه اسرائیل» ادامه دارد.
همزمان با این اظهارات، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر از حماس حمایت کرد و از کشورهای اسلامی خواست این گروه را یک گروه تروریستی ندانند.
رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه هم حماس را یک گروه «آزادیبخش» خواند و گفت: «اسرائیل از نیت خیر ترکیه سوءاستفاده کرده است.»
او افزود برنامه سفر خود را به اسرائیل لغو کرده است.
حسن نصرالله، دبیر کل حزبالله لبنان روز چهارشنبه با صالح العاروری، معاون دفتر سیاسی حماس و زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی دیدار کرد.
حزبالله بدون اشاره به جزییات این دیدار اعلام کرد نصرالله، العاروری و نخاله در این دیدار اعلام کردند درباره «گامهای بعدی» توافق دارند.
ادامه درگیریهای نظامی در منطقه و وخامت اوضاع انسانی در غزه
حماس روز چهارشنبه مدعی شد یک موشک دوربرد از نوار غزه به سمت ایلات، جنوبیترین شهر اسرائیل شلیک کرده است.
تایمز اسرائیل گزارش کرد هیچ آژیر خطری در ایلات یا هیچ شهر دیگری در جنوب به صدا درنیامده است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد موشک حماس در منطقهای باز نزدیک ایلات سقوط کرده است.
درباره تلفات انسانی در نوار غزه، حماس اعلام کرد در حملات شب گذشته ارتش اسرائیل، ۸۰ فلسطینی جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش الجزیره، درگیریهای حماس و اسرائیل تاکنون منجر به کشته شدن بیش از پنج هزار و ۷۰۰ فلسطینی و هزار و ۴۰۰ اسرائیلی شده است. همچنین در این درگیریها دستکم ۱۶ هزار فلسطینی و پنج هزار اسرائیلی زخمی شدهاند.
به دنبال تشدید درگیریها در منطقه، خبرگزاری سانا متعلق به حکومت سوریه نوشت حملات اسرائیل به اهداف نظامی در جنوب غرب سوریه منجر به کشته شدن هشت سرباز و مجروح شدن هفت تن دیگر شد.
به گزارش سانا، این حمله هوایی ساعت ۱:۴۵ بامداد چهارشنبه سوم آبان انجام شد.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) اعلام کرد در صورت عدم ارسال سوخت به نوار غزه، ناگزیر خواهد بود فعالیتهای خود را در این منطقه از شب چهارشنبه سوم آبان متوقف کند.
جنجال سخنان دبیرکل سازمان ملل درباره مناقشه حماس و اسرائیل
نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفت کشورش برای سفر نمایندگان این سازمان به اسرائیل ویزا صادر نخواهد کرد. به گفته گیلاد اردان، تصمیم صادر نکردن ویزا برای مقامهای سازمان ملل پس از سخنان آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان در روز دوم آبان اتخاذ شده است.
اردان گفت: «زمان آن رسیده که به آنها درسی بدهیم.»
او با اشاره به شهرکسازیها، تخریب منازل فلسطینیان و آوارگی آنها گفت: «مردم فلسطین ۵۶ سال تحت اشغال خفقانآور بودهاند.»
واکنشهای بینالمللی به جنگ حماس و اسرائیل
در ادامه سفر امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه به منطقه، او روز چهارشنبه سوم آبان برای دیدار با ملک عبدالله، پادشاه اردن، وارد امان شد.
در پی افزایش نگرانیها در مورد شدت گرفتن تنشها در خاورمیانه، استرالیا اعلام کرد در حال اعزام «تعداد قابل توجهی» نیرو و دو هواپیمای ترابری نظامی به منطقه است.
ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا هدف از این اقدام را حمایت از شهروندان این کشور در منطقه عنوان کرد.
ایران اینترنشنال