– سردار پاسدار احمد وحیدی: امر به معروف و نهی از منکر هم قانونی و هم شرعی است و لذا نیاز به مجوز ندارد. حجاب یک باید برای مؤمنین و یک الزام است، لذا نیازی به مجوز ندارد.
– سردار عزیز جعفری فرمانده قرارگاه بقیه الله از تدام فعالیت آمران به معروف و حجاببانها خبر داده و گفته حضور آمران به معروف در ایستگاه مترو تئاتر شهر متوقف نخواهد شد.
– «مبارزه با بیحجابی» همچنین از محورهای سخنان امامان نماز جمعه شهرهای مختلف ایران در روز جمعه ۱۸ اسفندماه برابر با هشتم مارس، و همزمان با روز جهانی زن بود.
سردار پاسدار احمد وحیدی وزیر کشور جمهوری اسلامی گفته «امر به معروف و نهی از منکر مجوز نمیخواهد» و افزوده «لازم است در برابر بیحجابی بایستیم.»
همزمان با روز جهانی زن در هجدهم اسفندماه برابر با هشتم مارس مقامات جمهوری اسلامی مواضع تُندی علیه زنانی که با پوشش اختیاری در اماکن عمومی حاضر میشوند گرفته و خواستار برخورد با «بیحجابی» شدند.
سردار پاسدار احمد وحیدی وزیر کشور جمهوری اسلامی در سخنانی که به معنای صدور مجوز به نیروهای «ارزشی» و آتش به اختیارها برای فشار بر زنان ایرانی است، گفته «امر به معروف و نهی از منکر هم اجازه نمیخواهد. امر به معروف و نهی از منکر هم قانونی و هم شرعی است و لذا نیاز به مجوز ندارد. حجاب یک باید برای مؤمنین و یک الزام است، لذا نیازی به مجوز ندارد.»
احمد وحیدی بعد از ظهر جمعه ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۲ و همزمان با روز جهانی زن در جلسه «اولین آیین تجلیل از آمران به معروف و ناهیان از منکر» گفته «برخی نسبت به حجاب معاند هستند و برخی دیگر اساس موضوع حجاب را نمیفهمند.»
او با اشاره به استفاده زنان ایرانی از پوشش اختیاری که جمهوری اسلامی آن را «کشف حجاب» میخواند، گفته «کشف حجاب اجباری از پیش از انقلاب بوده است که رضاخان به جهت جلوگیری از مقاومت فرهنگی ملت ایران در برابر تهاجم فرهنگی غرب ایجاد کرده است.»
وزیر کشور جمهوری اسلامی در ادامه سخنانی آمیخته به «پهلویستزی» و «زنستیزی» گفته «همه باید از قانون حجاب و عفاف حمایت کنند و قانون هم همین را میگوید که اگر کسی مانع امر به معروف و نهی از منکر شد جرم مرتکب شده است. امر به معروف و نهی از منکر هم اجازه نمیخواهد.»
او تأکید کرده که «امر به معروف و نهی از منکر هم قانونی و هم شرعی است و لذا نیاز به مجوز ندارد. حجاب یک باید برای مؤمنین و یک الزام است، لذا نیازی به مجوز ندارد.»
وزیر سپاهی جمهوری اسلامی با تأکید بر اینکه «لازم است در برابر بیحجابی بایستیم» مدعی شده که «کشف حجاب را میخواهند به زور به ملت ایران تحمیل کنند و اگر بانویی بخواهد حجاب خود را رعایت کند با برچسبهای مختلف سعی در تخریب وجهه او میکنند. حجاب امری قانونی شرعی و اخلاقی است لذا برای حجاب نباید دچار انفعال شویم.»
به عقیده وزیر کشور جمهوری اسلامی «باید پدیدهای که حراست جامعه و وحدت جامعه را خدشهدار میکند وجود داشته باشد. دشمن فقط به دنبال لطمه به حجاب نیست، حجاب مقدمه و شروعی برای دشمنان است که به حیا خدشه وارد کنند.»
در همین نشست سردار عزیز جعفری فرمانده قرارگاه بقیه الله از تدام فعالیت آمران به معروف و حجاببانها خبر داده و گفتهحضور آمران به معروف در ایستگاه مترو تئاتر شهر متوقف نخواهد شد.
سردار عزیز جعفری گفته «کشف حجاب معضل بزرگ فرهنگی ماست که میتواند تیشه به ریشه انقلاب بزند» و ابراز امیدواری کرده «با تلاش و همت بیشتر برای جذب افراد بیشتر پای کار مقابله با بیحجابی کار ما زودتر به نتیجه برسد.»
فرمانده قرارگاه بقیه الله استفاده از پوشش اختیاری را به اعتراضات جنبش ملی مرتبط کرده و افزوده که «فتنه سال گذشته فتنه خطرناکی بود که میخواست سد عفاف و حجاب را بشکند. متأسفانه در فتنه سال گذشته بسیاری از مسئولین و بخشی از مردم مردود شدند. برخی از مؤمنین هم حتی دچار تردید شدند. مطمئن باشید این فتنه به صورت کامل جمع خواهد شد.»
آیت الله کاظم صدیقی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز در «گردهمایی سالانه دبیران ستادهای امر به معروف و نهی از منکر استانها» که روز جمعه ۱۸ اسفندماه در مشهد برگزار شد گفته «گسترش امر به معروف در جامعه از ترویج بدیها جلوگیری میکند.»
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزوده که «مردم رکن اصلی در حفظ نظام هستند و مسئولان ستادهای امر به معروف ونهی از منکر به عنوان پل ارتباطی بین مطالبات مردم و پاسخگویی مسولان باید در راستای نهادینه کردن این فریضه واجب بین قشرهای مختلف جامعه تلاش کنند.»
«حجاب اجباری» همچنین از محورهای سخنان امامان نماز جمعه شهرهای مختلف ایران در روز جمعه ۱۸ اسفندماه برابر با هشتم مارس، و همزمان با روز جهانی زن بود.
احمد علمالهدی امام جمعه مشهد از مردم خواسته برای «ارزشهای دینی» به میدان بیایند: «مایه تأسف است که سرنوشت لایحه عفاف و حجاب همچنان نامعلوم است و در این شرایط، شما مردم باید به میدان بیایید و پشتوانه ارزشهای دینی باشید.»
امام جمعه مشهد گفته «بیحجابی بزرگترین سم دشمن علیه ارزشهای دینی است و مردم باید خودشان مراقب بیحجابی باشند تا فراتر از یک هنجارشکنی فردی و سستی در دین از ناحیه افراد، بهعنوان یک جرم سیاسی و راهکاری برای تحقق دشمن به دینستیزی و اسلام گریزی مورد توجه قرار بگیرد.»
محمد باقر لائینی امام جمعه ساری نیز در خطبههای نماز جمعه این شهر گفت: «احکام شرعی و عفاف و حجاب باید گفته شود و در نهادها و ادارات باید امر مقدس حجاب رعایت شود.»
محمد باقر لائینی تأکید کرده که «باید مبلغان احکام حجاب عفاف را در منبرها در ماه رمضان بیان کنند و با نگاه فقهی به بیان احکام در زمینه مسائل شرعی بپردازند.»
امیرحسین بانکیپور فرد، نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی، نیز همزمان با روز جهانی زن از جریمه نقدی سه میلیون تومانی برای زنانی که پوشش اختیاری دارند خبر داده است.
سازمان عفو بینالملل روز چهارشنبه ۱۶ اسفند برابر با ۶ مارس و در آستانه روز جهانی زن با انتشار بیانیهای اعلام کرد که مقامهای جمهوری اسلامی ایران برای اعمال قوانین سرکوبگرانه حجاب اجباری از طریق نظارت گسترده بر زنان و کودکان دختر در مکانهای عمومی و ایستهای گسترده پلیس که زنان راننده را هدف گرفته، کارزار گستردهای به راه انداختهاند.
این بیانیه با جمعآوری شهادت ۴۶ نفر، شامل ۴۱ زن، از جمله یک زن ترنس، یک دختر و چهار مرد در ماه فوریه سال جاری میلادی، بههمراه بررسی اسناد رسمی جمهوری اسلامی از جمله احکام دادگاهها و قرارهای دادستانی تنظیم و نوشته شده است.
بیانیه گفته است که شهادتها و اسناد نشان میدهند که «تعداد زیادی از ارگانهای حکومتی در آزار و تعقیب زنان و کودکان دختر بهدلیل صرف استفاده آنان از حقوقشان برای خودمختاری بدنی و آزادی بیان و عقیده دست دارند».