گزارش‌های ضدونقیض درباره مسمومیت دسته‌جمعی پزشکان با الکل تقلبی در استان فارس

By | ۱۴۰۳-۰۲-۱۰

با وجود گذشت چند روز از مسمومیت چندین پزشک در یک مهمانی در استان فارس پس از مصرف مشروبات الکلی تقلبی، مقامات این استان و رسانه‌ها اظهارات و آمارهای ضدونقیض در این باره ارائه کرده‌اند. مرگ یک پزشک تایید شده، اما هویت او رسما اعلام نشده است.

مهرداد شریفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت به خبرگزاری تسنیم گفت: «ظاهرا این اتفاق در یک میهمانی شخصی رخ داده است و پزشکان حاضر در این مراسم اکثرا از بخش خصوصی بودند.»

برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که تنها کشته‌شده این حادثه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم بوده است.

شریفی از توضیحات بیشتر در این زمینه خودداری کرد.

افشین محمدی، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس و سرپرست دادسرای جنایی و جرائم امنیتی شیراز، از تشکیل پرونده قضایی با قاضی ویژه قتل استان برای این حا‌دثه خبر داد.

محمدی به تسنیم گفت که تاکنون سه نفر در ارتباط با این پرونده بازداشت شده‌اند و دیگر عوامل، مسببین و معاونین احتمالی جرم نیز تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

اما او آمارهای متفاوتی درباره میزان آسیب‌دیدگان این حادثه ارائه کرد.

خبرگزاری فارس گزارش داد که ۲۹ پزشک در این مهمانی مسموم شدند و در بیمارستان بستری‌اند.

فرید شهریور، فوق تخصص شبکیه چشم به دلیل مصرف مشروبات الکلی تقلبی در یک مهمانی در شیراز، در کما است‌، همسرش #فرزانه_اکبری متخصص پوست و مو کشته شده است. چند پزشک‌ دیگر هم ‌کلیه‌های‌شان را از دست داده‌اند. جمهوری‌اسلامی‌ سال‌هاست مردم ایران را با توزیع مشروبات الکلی تقلبی می‌کشد‌

بر اساس گزارش این خبرگزاری، چند پزشک دچار نارسایی کلیوی شده‌اند. یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

این در حالی است که معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس گفت در این حادثه در مجموع شش نفر دچار مسمومیت شده‌اند و از این تعداد یک نفر فوت شده است و سایر افر‌اد پس از اقدامات پزشکی در ساعات اولیه حادثه از بیمارستان مرخص شده‌اند.

آنچه در این دو گزارش مشترک است، مرگ یکی از پزشکان است.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی هویت این پزشک را فرزانه اکبری اعلام کرده‌اند. او پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم بوده است.

با این حال، خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که علت فوت دکتر فرزانه اکبری در دست بررسی است و «شایعات در فضای مجازی صحت ندارد».

بر اساس این گزارش، پیکر این پزشک روز چهارم اردیبهشت به خاک سپرده شد.

زمان و مکان دقیق مهمانی پزشکان نیز مشخص نیست.

برخی از رسانه‌ها گزارش داده‌اند که این مهمانی در شیراز بوده اما خبرگزاری صداوسیما نوشت این اتفاق در جهرم روی داده‌ است.

این اولین بار نیست که مشروبات الکلی تقلبی در ایران قربانی می‌گیرد و این مشروبات سمی حتی جان افراد مشهور را نیز گرفته است.

سال گذشته، خسرو حسن‌زاده، نقاش ایرانی، بر اثر مشروبات الکلی تقلبی جان باخت.

اما پس از انتشار خبر درگذشت این نقاش، احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرد که این مسمومیت‌ها سریالی نیست.

مهدی فروزش، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران، تیرماه سال گذشته گفت در دو ماه نخست سال‌ ۱۴۰۲ آمار مرگ مرتبط با مسمومیت الکل در تهران با افزایش ۸/۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ١۴٠١ مواجه بود.

مسمومیت، از دست رفتن بینایی، از کار افتادن کلیه‌ها و مرگ، هر سال جان‌ صدها شهروند ایرانی را به دلیل دسترسی نداشتن به نوشیدنی الکلی استاندارد تهدید می‌کند.

در ایران نه تنها فروش که مصرف نوشیدنی‌های الکلی هم غیرقانونی است و دستگاه قضایی می‌تواند مصرف‌کننده را در بار نخست بازداشت به ۸۰ ضربه شلاق و در صورت تکرار چند باره «حد»، به «اعدام» محکوم کند.

با این حال سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۸ ایران را در رتبه نهم مصرف مشروبات الکلی معرفی کرده و گفته بود هر فرد الکلی در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل می‌نوشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *