– احکام زندان یازده فعال حقوق زنان که ۲۵ امرداد ۱۴۰۲ در عملیات هماهنگ وزارت اطلاعات و بطور همزمان در شهرهای مختلف استان گیلان بازداشت شده بودند، در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شد.
– شعبه ۱۱ تجدید نظر دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی محمدصادق ایرانعقیده، «بدون تشکیل دادگاه» اجکام دادگاه بدوی را تأیید کرده است.
– اداره اطلاعات استان گیلان ۲۶ امرداد ۱۴۰۲ اعلام کرده بود «یک تیم تشکیلاتی» شامل ۱۲ نفر به اتهام «تشکیل دورههای براندازی نرم» و «اقدامات ضدامنیتی متعدد» بازداشت شدند.
احکام زندان فعال یازده فعال حقوق زنان ساکن استان گیلان در دادگاه تجدید نظر تأیید شد. این فعالان تابستان گذشته و بطور همزمان بازداشت شدند و دادگاه بدوی هر یک از آنها را به یک تا بیش از ۹ سال زندان محکوم کرده بود.
به گزارش منابع حقوق بشر احکام زندان یازده فعال حقوق زنان که ۲۵ امرداد ۱۴۰۲ در عملیات هماهنگ وزارت اطلاعات و بطور همزمان در شهرهای مختلف استان گیلان بازداشت شده بودند، در دادگاه تجدید نظر عیناً تأیید شد.
در این پرونده زهره دادرس، فروغ سمیعنیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاهسیاه، نگین رضایی، متین یزدانی، آزاده چاوشیان، زهرا دادرس، جلوه جواهری و هومن طاهری به احکام حبس محکوم شدهاند.
حساب کاربری «بیدارزنی» در اینستاگرام نوشته است احکام بازداشتشدگان مردادماه ۱۴۰۲ در گیلان روز هشتم خرداد در شعبه ۱۱ تجدید نظر دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی محمدصادق ایرانعقیده، «بدون تشکیل دادگاه عیناً تأیید شد».
شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی مهدی راسخی روز چهارشنبه ۸ فروردین حکم بدوی متهمان این پرونده را اعلام کرده بود.
بر اساس حکم صادر شده، زهره دادرس در مجموع به ۹ سال و ۶ ماه حبس محکوم شده است. او به اتهام تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت ملی به شش سال و یک روز حبس تعزیری و به اتهام اجتماع و تبانی، به سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده است.
فروغ سمیعنیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاه سیا، نگین رضایی، متین یزدانی، آزاده چاووشیان و زهرا دادرس هر یک در مجموع به شش سال و سه ماه و ۷ روز حبس محکوم شدند. در رابطه با اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور، این فعالان به سه سال و شش ماه و یک روز حبس و به اتهام عضویت در گروه غیرقانونی به دو سال و هفت ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری محکوم شدند.
جلوه جواهری و هومن طاهری هم به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.
پس از بازداشت این فعالان، اداره کل اطلاعات استان گیلان ۲۶ امرداد ۱۴۰۲ اعلام کرده بود «یک تیم تشکیلاتی» شامل ۱۲ نفر به اتهام «تشکیل دورههای براندازی نرم» و «اقدامات ضدامنیتی متعدد» بازداشت شدند.
در این اطلاعیه آمده بود «این افراد که سابقه فعالیتهای ضدامنیتی متعددی در اغتشاشات سال گذشته را دارند، با شناسایی و گردآوردن دیگر افراد سابقهدار در آن وقایع و فریب تعدادی از جوانان و متشکل نمودن آنها، در حال فراهم آوردن مقدمات اغتشاش و ناامنی در سطح استان گیلان و برخی شهرستانهای استان کردستان بودند.»
اطلاعات گیلان مدعی شده بود دو نفر از اعضای این تیم که رهبری آنها را به عهده داشتند «در دورههای براندازی نرم که توسط سرویسهای اطلاعاتی دشمن در خارج از کشور برگزار شده آموزش دیده و پس از مراجعت به کشور، ضمن حفظ ارتباط با برگزارکنندگان شناخته شده دورهها، مبالغ قابل توجهی پول در پوشش کمک به خانوادهی آسیبدیدگان وقایع سال گذشته دریافت کردند.»
عوامل وزارت اطلاعات در استان گیلان مدعی شدند این افراد بخش اندکی از پول دریافتی را خرج خانواده آسیبدیدگان کردند و محل هزینهی مابقی وجوه دریافتی وضعیت نامشخصی دارد که در دست بررسی است!
یکی دیگر از اتهامات این افراد ارتباط با شبکه «ایران اینترنشنال» است. بر اساس بند آخر اطلاعیه وزارت اطلاعات «اعضای گروه با فراخوان تعدادی از مرتبطین خود در زمانها و مکانهای مشخص شده و انجام رفتارهای هنجارشکن، از آن صحنهها فیلمبرداری کرده و تصاویر تهیه شده را به رسانههای معاند ارسال میکردند.»
از دیگر موارد اتهامی این افراد برقراری ارتباط با خانواده جانباختگان افرادی بوده است که در اعتراضات سال ۱۴۰۱ جان باختهاند. اداره اطلاعات گیلان مدعی شده بود آنها افرادی را که بستگان خود را از دست دادهاند تحریک میکردند.
جلسه دادگاه رسیدگی به فعالان بازداشتشده دهم اسفند ۱۴۰۲ در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت برگزار شد. این فعالین به «اجتماع و تبانی»، «تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت ملی» و «عضویت در گروه» متهم شدند.
مصطفی نیلی، وکیل فروغ سمیعنیا و جلوه جواهری، روز چهارشنبه ۸ فروردین به «شبکه شرق» گفت که شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت این ۱۱ فعال امور زنان را به بیش از ۶۰ سال حبس محکوم کرده است.
این وکیل دادگستری درباره احکام صادره برای موکلانش گفت که فروغ سمیعنیا، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به ۳ سال و ۶ ماه و یک روز حبس و به اتهام «عضویت در گروه غیرقانونی» به ۲ سال و ۷ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری محکوم شد.
مصطفی نیلی افزوده بود که جلوه جواهری هم به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
بر اساس گزارشها فعالان بازداشت شده، برای اعتراف اجباری در معرض شکنجه و ضرب و جرح و فشارهای روانی قرار گرفته بودند.
سارا جهانی دکتر داروساز و از بازداشتشدگان در شهر رشت هنگام بازداشت به دلیل مقاومت در برابر دادن رمز گوشی موبایلش به مأموران به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفت.
گزارشها حاکی از آن بود که هومن طاهری از دیگر بازداشتشدگان این پرونده، بر اثر ضرب و جرح در جریان بازجویی یک دندان خود را از دست داده، صورتش به شدت متورم شده و آثار کبودی بر گردن و قفسه سینه و خراش در دیگر نقاط بدنش پس از گذشت چند روز و انتقال او به بند عمومی، همچنان قابل مشاهده بوده است.