وعده‌های انتخاباتی نامزدهای نظام؛ از توزیع گوشت خانه به خانه تا بزرگ شدن کیک اقتصادی

By | ۱۴۰۳-۰۳-۲۴

کاربران رسانه‌های اجتماعی وعده‌های انتخاباتی نامزدها را دستمایه طنز قرار داده‌اند

کارزارهای انتخاباتی شش نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری در ایران با وعده‌هایی که درباره بهبود وضعیت موجود می‌دهند، دستمایه طنز بسیاری از کاربران رسانه‌های اجتماعی شده است. به‌طوری‌که برخی کاربران با فراگیر کردن هشتگ‌هایی مانند «کیک اقتصادی»، «رفع فیلترینگ»، «فروش نفت» و «توزیع گوشت درِ خانه» به وعده‌های نامزدها واکنش نشان داده‌اند.

مسعود پزشکیان، تنها نامزد اصلاح‌طلب انتخابات پیش رو که در نخستین برنامه تلویزیونی‌اش، آب پاکی را روی دست جریان اصلاحات ریخت و آن‌ها را از تصاحب دوباره قدرت ناامید کرد، در ادامه برنامه‌های تبلیغاتی‌اش گفت درصورتی‌که رئیس‌جمهور شود، «همه توان، وقت و زندگی‌اش» را صرف آبادانی ایران می‌کند.

پزشکیان در نخستین برنامه تلویزیونی‌اش به صراحت گفت که برنامه جدیدی ندارد و چنانچه رئیس‌جمهور شود با سیاست‌های کلی علی خامنه‌ای کشور را اداره خواهد کرد. این سخنان واکنش‌های زیادی در پی داشت و بسیاری آن را نشانه‌ای از برگزاری انتخابات نمایشی و فرمایشی در جمهوری اسلامی دانستند.

روز پنج‌شنبه رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاحات، تصویری از مسعود پزشکیان را در کنار محمد خاتمی و اسحاق جهانگیری منتشر کردند و همچنان به تلاش برای معرفی این نماینده مجلس به عنوان «پدیده انتخابات» ادامه دادند.

مصطفی پورمحمدی که به عنوان نماینده وزارت اطلاعات در دهه ۶۰ یکی از چهار عضو هیئت موسوم به «مرگ» بود و در کشتار زندانیان نقش داشت، چهارشنبه‌شب، طی سخنانی در تلویزیون حکومتی ایران گفت که نام دولتش «قرار» است و دولت قرار به معنای «عشق و عاشقی، آرامش و متانت» است.

سخنان پورمحمدی با توجه به نقش‌آفرینی‌اش در اعدام زندانیان و قتل‌های زنجیره‌ای از نظر برخی کاربران رسانه‌های اجتماعی نوعی «طنز تلخ» و «به بازی گرفتن احساسات مردم» بود.

پورمحمدی در سخنان دیگری نیز ادعا کرد درصورتی‌که رئیس‌جمهور شود برای خاتمه دادن به فیلترینگ در «کوتاه‌ترین زمان» تلاش می‌کند و در انتخاب وزیر ارتباطات بیشترین دقت را خواهد کرد.

کاربران رسانه‌های اجتماعی در واکنش به این وعده پورمحمدی نیز کارزارهای انتخاباتی حسن روحانی و ابراهیم رئیسی را یادآور شدند. روحانی در کارزارهای انتخاباتی‌اش گفته بود که وزیر ارتباطات دولتش دست روی دکمه فیلترینگ نمی‌گذارد، با این حال تلگرام در دولت روحانی فیلتر شد.

ابراهیم رئیسی هم در کارزارهای انتخاباتی‌اش ادعا کرد برنامه‌ای برای فیلتر اینستاگرام ندارد، اما در شورای عالی فضای مجازی با فیلتر اینستاگرام و دیگر پلتفرم‌های پرکاربرد موافقت کرد.

سعید جلیلی در کارزارهای انتخاباتی‌اش به دولت حسن روحانی تاخت و گفت که قصد دارد عقب‌ماندگی هشت ساله پیش از ابراهیم رئیسی را جبران کند. جلیلی همچنین با انتشار پستی در حساب کاربری‌اش نوشت که ایده فروش نفت در شرایط تحریم را او به دولت روحانی داده است.

جمهوری اسلامی، با تشدید تحریم‌های غرب، نفت ایران را با تخفیف‌های بسیار به چین فروخت. پس از اینکه سعید جلیلی ادعا کرد فروش نفت در شرایط تحریم ایده او بوده‌ است، برخی رسانه‌ها و کاربران به این موضوع پرداختند که تخفیف‌های نجومی به چین تا چه اندازه مردم ایران را متضرر کرده است.

سعید جلیلی که در ذهن مردم ایران با مذاکرات ناموفق هسته‌ای و تشدید تحریم‌ها شناخته می‌شود، در یکی از آخرین سخنان تبلیغاتی‌اش نیز گفت که برنامه‌ای برای برداشتن بار مالیات از دوش مردم ندارد. او ادعا کرد مالیات فشار را از مردم کم می‌کند.

علیرضا زاکانی، شهردار کنونی تهران پس از رونمایی از تاکسی‌های برقی پلاک‌نشده بدون حضور و اطلاع اعضای شورای شهر به تلویزیون رفت و وعده توزیع گوشت در خانه‌های مردم را داد.

او اکنون گوشت قرمز با قیمت کمتری نسبت به بازار در میادین میوه و تره‌بار شهرداری توزیع می‌شود و بسیاری با ایستادن در صف خرید و فروش گوشت در بازار آزاد کسب درآمد می‌کنند.

زاکانی در ادامه نیز وعده داد که در آینده نزدیک، شهرداری تهران روزانه ۱۲۰ تن گوشت را در خانه‌های مردم توزیع می‌کند و این اصلا ارتباطی با کارزارهای انتخاباتی‌اش ندارد. هم‌زمان برخی رسانه‌های حکومتی خبر دادند که احتمال انصراف زاکانی به نفع یکی دیگر از کاندیداها وجود دارد.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رئیس فعلی بنیاد شهید و امور ایثارگران، در ادامه کارزارهای انتخاباتی‌اش ادعا کرد که اخلاق در فضای سیاسی و اداری را «احیا» می‌کند و در دولت او از ظرفیت‌های زنان استفاده می‌شود.

رئیس کنونی بنیاد شهید در حالی این وعده را داد که طی دوران مدیریتش در این نهاد از سپردن پست‌های مدیریتی به زنان خودداری کرد.

امیرحسین قاضی‌زاده، ضمن ستایش از ابراهیم رئیسی، سفرهای استانی رئیس دولت سیزدهم را نشانه «مردمی» بودن او دانست.

محمدباقر قالیباف، رئیس پر حاشیه مجلس شورای اسلامی و شهردار سابق تهران ادعا کرد که همه مقدمات را برای «تحول» فراهم کرده است و در صورت پیروزی در دولتش «کیک اقتصادی» را بزرگ می‌کند.

او ضمن اشاره به گسترش فقر در میان مردم در پستی نوشت که حقوق کارکنان، بازنشستگان و حداقل دستمزد کارگران را به میزان تورم سالانه به علاوه رشد اقتصادی افزایش خواهد داد.

قالیباف درباره اینکه چرا در مقام رئیس مجلس از حقوق کارمندان، بازنشستگان و کارگران دفاع نکرد، توضیحی نداد.

فرمانده سابق سپاه که کارنامه‌اش با فسادهای گسترده ملی، سرکوب معترضان، شکایت از منتقدان و دروغ‌های پیاپی قطور شده، مدعی شد که هیچ‌کس در جمهوری اسلامی به اندازه او مورد تهمت، دروغ و تخریب قرار نگرفته است.

اکنون درحالی‌که عموم مردم به تماشای رقابت وابستگان حاکمیت برای تصاحب قدرت نشسته‌اند و تمایلی به شرکت در انتخابات فرمایشی ندارند، شش نامزدی که از نظارت استصوابی شورای نگهبان عبور کرده‌اند، برای حضور در مناظره‌های تلویزیونی آماده می‌شوند و یکدیگر را برای کناره‌گیری به نفع دیگری تحت فشار می‌گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *