بر خلاف وعدههای انتخاباتی، سرکوبهای حکومتی علیه معترضان ادامه دارد
پس از پایان انتخابات ریاستجمهوری ایران و اعلام پیروزی مسعود پزشکیان، احضار و بازداشت منتقدان و در مواردی اخراج آنها از محل کار ادامه دارد.
پزشکیان و اعضای ستاد انتخاباتی او بارها مدعی دفاع از آزادی بیان شده و وعده داده بودند که در صورت پیروزی در انتخابات، مانع از ادامه سرکوب و بازداشت فعالان کارگری، اجتماعی و سیاسی خواهند شد.
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز روز چهارشنبه ۲۰ تیر از دستگیری دستکم ۱۱۳ تن، احضار ۱۰۰ نفر، «توجیه و ارشاد» سه هزار و ۹۸۰ نفر و صدور حکم پیگرد قضایی برای صاحبان چهار هزار و ۵۰۰ صفحه در اینستاگرام به اتهام «تلاش برای تشویق مردم برای تحریم انتخابات و ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه» در روزهای اخیر خبر داد و گفت علیه دو کانال تلگرامی نیز اعلام جرم شده است.
در همین حال، متین حسنی، از آسیبدیدگان چشمی اعتراضهای آبان ۱۳۹۸، با انتشار ویدیویی خبر داد که به دلیل انتقاد از نظام جمهوری اسلامی و دادخواهی بابت نابینا شدن با شلیک ماموران، باید بهزودی برای تحمل ۳۱ ماه حبس به زندان برود. او تاکید کرد که با وجود عفونت شدید چشم مجبور به تحمل حبس است. دادگاه انقلاب بوکان ماه گذشته این شهروند معترض را به اتهام «اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار علیه یکدیگر» مجرم شناخت. متین حسنی در سن ۱۹ سالگی با شلیک ماموران سرکوبگر در بوکان، بینایی یک چشمش را از دست داد.
زهره و زهرا دادرس، دو فعال حقوق زنان در گیلان، نیز روز چهارشنبه برای اجرای حکم حبس، بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شدند. ابوالفضل قربانی، وکیل این دو خواهر، گفت: ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه، زهره (فاطمه) دادرس بدون احضار و اطلاع قبلی جلب و به اجرای احکام منتقل شد. زهرا دادرس نیز ساعت ۱۲ ظهر امروز و پس از حضور در شعبه اجرای احکام کیفری بازداشت شد و سپس هر دو خواهر به زندان لاکان رشت منتقل شدند.»
پرونده این افراد با ۹ تن دیگر از فعالان حقوق زنان در گیلان به نامهای فروغ سمیعنیا، سارا جهانی، یاسمین حشدری، شیوا شاهسیاه، نگین رضایی، آزاده چاوشیان، متین یزدانی، هومن طاهری و جلوه جواهری مشترک است.
زهره دادرس به اتهام تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی، به تحمل ۹ سال و شش ماه حبس و زهرا دادرس هم با اتهامهایی مشابه به تحمل شش سال و یک ماه و ۱۷ روز حبس محکوم شدند. در این پرونده، جلوه جواهری و هومن طاهری یک سال حکم زندان و دیگر متهمان این پرونده نیز هر کدام شش سال و یک ماه و ۱۷ روز حکم حبس گرفتند.
همچنین در شرایطی که دادگاه انقلاب شهرستان مریوان آرام محمدی، تحسین مصطفی، سیوان سلیمانی و آرام قادری، فعالان صنفی معلمان، را هر کدام به تحمل چهار ماه زندان محکوم کرد، روز چهارشنبه حکم اخراج از کار عزیز قاسمزاده، فعال صنفی فرهنگیان در استان گیلان، در دیوان عدالت اداری تایید شد. این معلم و فعال صنفی پس از دو ماه حبس در سال ۱۴۰۱، در مرداد ۱۴۰۲ به دلیل انتقاد از دستگاههای اجرایی جمهوری اسلامی و سازماندهی اعتراضهای فرهنگیان، در هیئت رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش و پرورش استان گیلان، با اتهام تبلیغ علیه نظام به انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شده بود.
همزمان فاطمه قلیپور گنجهلو، خبرنگار وبسایت رکنا، خبر داد که پلیس فتا در تبریز او را احضار و بازجویی کرده است. این روزنامهنگار حوزه اجتماعی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که به دلیل انتشار یک گزارش با عنوان «۲۷ کشته و زخمی در حمله قمهبهدستها به یک هیئت عزاداری در تبریز» احضار شد و تحت بازجویی قرار گرفت و برایش پرونده قضایی تشکیل شد.