«مقالات زندان»؛ نرگس محمدی در شماره ویژه مجله «سوسایتی» از آپارتاید جنسیتی گفت

By | ۱۴۰۳-۰۶-۲۳

مجله فرانسوی «سوسایتی» با همکاری سازمان گزارشگران بدون مرز شماره ویژه‌ای برای روزنامه‌نگاران زندانی در سراسر جهان منتشر کرده است که در بخشی از آن نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح، دغدغه خود در رابطه با آپارتاید جنسیتی را با هفت چهره جهانی در میان گذاشته است.

مطالب شماره ویژه مجله «سوسایتی» عنوان «مقالات زندان» را بر خود دارد که بر هشت روزنامه‌نگار زندانی از ایران تا هنگ‌کنگ، کامرون، گواتمالا و هند متمرکز می‌شود. هر کدام این زندانیان موضوعی را که برایشان اهمیتی بنیادین دارد انتخاب کرده‌اند و مجله سوسایتی و گزارشگران بدون مرز به نیابت از آنها پرسش‌‌هایی را حول این موضوعات از شخصیت‌های تاثیرگذار جهان پرسیده‌اند.

گزارشگران بدون مرز می‌نویسد: «از آنجا که این زندانیان قادر به انجام مصاحبه‌ها نیستند، ما تلاش کردیم تا به جای آنها از افراد مورد نظر سئوالات را بپرسیم.»

از جمله این زندانیان نرگس محمدی است که موضوع آپارتاید جنسیتی را انتخاب کرده و از هفت زن تأثیرگذار سئوالاتی پرسیده که حول محور پایان دادن به نابرابری‌های سیستماتیک علیه زنان در سراسر جهان است.

هفت چهره‌ای که به پرسش‌های نرگس محمدی جواب داده‌اند، عبارتند از شیرین عبادی فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح، آنگس کالامار دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل، جین گودال انسان‌شناس بریتانیایی، پینار سلیک جامعه‌شناس و فعال ترکیه‌ای، تاتیانا موکانیری بندالی‌یر فعال کنگویی، آن لوئی‌یه فیزیکدان فرانسوی – سوئدی و اولکساندرا ماتویچوک وکیل و فعال اوکراینی.

گزارشگران بدون مرز یادآور شده که نرگس محمدی بارها خواستار «جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی» شده و «تبعیض و ستم سیستماتیک و نهادینه شده» علیه زنان در ایران را محکوم کرده است؛ او بر این باور است که دری که به روی آزادی و حقوق زنان بسته است، هرگز به روی دموکراسی و برابری و آزادی گشوده نخواهد شد.

نرگس محمدی در خرداد ماه ۱۴۰۳ به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس جدید محکوم شد. این فعال حقوق بشر طی سه سال گذشته، شش بار در دادگاه‌های انقلاب و کیفری محاکمه و در مجموع به ۱۳ سال و سه ماه حبس، ۱۵۴ ضربه شلاق، تبعید، دو سال ممنوع‌الخروجی محکوم شده است.

خانم محمدی به دلیل اعتراض، افشا و روایت تعرض و اذیت و آزار جنسی مأموران حکومت، چهار بار محاکمه و محکوم شده است. با این حال او حتی در پشت میله‌های زندان نیز فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد.

گزارشگران بدون مرز می‌نویسد که در حال حاضر ۵۸۱ روزنامه‌نگار در سراسر جهان صرفا به جرم انجام کار رسانه‌ای خود زندانی هستند؛ «آنها به ناحق به دلیل افشای فساد، اعتراض به بی‌عدالتی، و پاسخ خواستن از دولت ها و جکومت‌ها پشت میله‌های زندان هستند».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *