به گزارش اقتصاد24؛سال ۱۴۰۳ نیز مانند سالهای گذشته نوسان نرخ دلار چنان بر روی اقتصاد کشور تاثیرگذار بوده که هیچ یک از تدابیر دولت نتوانسته کمی از تنش آن را بکاهد.بررسی روند معاملات ارزی از ابتدای سال جاری تاکنون نشان میدهد در ۱۸۰ روز ابتدایی سال قیمت شاخصهای ارزی در وضعیت رشد منفی قرار داشته و تحلیلگران عوامل مختلف سیاسی و اقتصادی را مسبب اصلی این شرایط میدانند. این در حالی است که تحریم و یا قطعنامه جدیدی نیز علیه اقتصاد کشور وضع نشده که بخواهد موجب تشدید انتظارات تورمی فعالان بازار شود، اما رکود ناشی از همین تحریمها در بازارهای کشور گواه از افت تقاضای ارز و گرانی و تورم را دارد.
در همین رابطه کارشناسان اقتصادی هم نظرند که سیاست ارزی کشوربه مرحلهای رسیده که در مسیر مقابله با تحریمها، کار بسیار سختتر و حل معادله آن پیچیدهتر شده است. اگر قرار بر این باشد که بازار ارز در یک حالت بدون تنش باقی بماند میبایست عوامل تشدید کننده آن از جمله تحریمها برطرف شود. امروز شاید بخش جدیدی به تحریمها افزوده نشده باشد، اما تبعات آن امروز پس از گذشت سالها بیشتر دیده میشود.وضعیت قیمتی دلار در تابستان امسال نشان میدهد که از ماه آخر این فصل، محدوده قیمت در بازار ارز در حال صعود است و همین موضوع وضعیت قیمت در بازاررا روشنتر میکند.
یک منبع آگاه درباره وضعیت قیمت دلار در نیمه دوم سال جاری، گفت: ادامه تنشهای سیاسی و رکود در معاملات داخلی و خارجی با ایران میتواند دلیلی بر افزایش نرخ دلار در بازار داخلی باشد.
به گفته این منبع؛ گرانی دلار یکی از مباحث پیچیدهای است که سالهاست اقتصاد را درگیر کرده، اما باید پذیرفت ریسکهای حاصل از این پیامد خود اهرمی برای گرانی بیشتر نرخ دلار است.
این منبع آگاه با توجه به وضعیت فعلی قیمت دلار در بازار تهران، گفت: با نزدیک شدن به برنامه ریزی دولت جهت تعیین بودجه سال ۱۴۰۴ وضعیت برای نگه داشتن نرخ دلار در یک کانال ثابت شاید سخت نباشد، اما قطعا کوتاه مدت است، از اینرو حفظ بازار دلار برای دولت جدید سخت است.
وی گفت: گرانی دلار تا بهمن سال جاری دور از ذهن نیست و احتمال افزایش نرخ دلار تا رسیدن به دلار ۷۰ هزار تومانی وجود دارد.